Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:41 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "Спасителят в ръжта"...и ниенови  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано28.01.10 22:34

От днес-в памет на Джером Селинджър!...поредното световно наследство....поклон!

"Между другото ще откриеш, че не си първият, който е бил объркан, уплашен и дори отвратен от хорското поведение. Ти ще се зарадваш и насърчиш, като разбереш, че съвсем не си единственият. Много, безброй много хора са се вълнували като тебе за морални и духовни проблеми. За щастие някои от тях са записали вълненията си. От тях можеш да се поучиш - ако поискаш. Тъй като един ден други ще се поучат от тебе, ако си имал нещо да им кажеш. Има нещо много красиво в такова заимстване..."

" Аз cи прeдcтaвям мaлки дeчицa дa cи игрaят в eднa голямa ръжeнa нивa. Xиляди дeцa, a нaоколо няма никой голям човeк, иcкaм дa кaжa- оcвeн мeн. И aз cтоя нa ръбa нa някaквa шeмeтнa пропacт. И кaквa ми e рaботaтa? Дa cпacявaм вcяко дeтe, коeто тръгнe към пропacттa- иcкaм дa кaжa, aко то ce e зaтичaло и нe виждa къдe отивa, aз дa излязa отнякъдe и дa го cпacя. Проcто ми ce иcкa дa бъдa cпacитeлят в ръжтa. Знaя,чe e лудоcт, но eй нa, товa e eдинcтвeното нeщо, коeто нaиcтинa ми ce иcкa дa бъдa."

„Незрелият човек се познава по това, че иска да умре благородно за някое дело, докато зрелият човек се познава по това, че иска да живее скромно за това дело.“

„Спасителят в ръжта” – Джером Селинджър

------------------------------------------------------------
Моето КА

Тема Re: "Спасителят в ръжта"...и ние [re: LlRA..]  
Автор Orcad (регистриран)
Публикувано28.01.10 22:38

поредния от великите си тръгна
...................
мир на праха му!
имам му всичко на книга изписано
мир!

Тема Re: "Спасителят в ръжта"...и ниенови [re: LlRA..]  
Автор the_dog (semper fidelis)
Публикувано28.01.10 23:20

“Падам си по книга, дето след като си я прочел, ти се ще авторът, който я е написал, да ти е страшно близък приятел, та да можеш да го повикаш по телефона когато ти се поиска” Благодаря,че ми припомни Селинджър. Много красив и много тъжен писател .Наистина бих му звъннал по телефона

Тема Re: "Спасителят в ръжта"...и ниенови [re: the_dog]  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано28.01.10 23:48

"Наистина бих му звъннал по телефона"

Късно е чадо!

------------------------------------------------------------
Моето КА

Автор the_dog (semper fidelis)
Публикувано29.01.10 00:17

Знам мила,но ми се иска.Когато се запознах с Холдън бях на 17год и това беше невероятно изживяване.

Автор caн (звук)
Публикувано29.01.10 02:14

странно как преди да си отиде от този свят, някой любим автор(нещо любимо) нещо те кара да си спомниш за него - преди няколко дни гледах "Теория на конспирацията"... бях позабравила книгата му, даже се навих пак да я прочета не само на мен...

"Устата ми хубава, очите ми зелени" - из предговора на книгата "..той просто е много тънък, много чувствителен, лови най- дребните, най -делничните неща, за да разкрие чрез тях голямото, значимото."

Редактирано от caн на 29.01.10 02:21.

Автор SerenityKnight v 48O (Винаги Щастлив)
Публикувано29.01.10 10:11

R.I.P.

Тема Поклон!нови [re: LlRA..]  
Автор GED Ltd. ()
Публикувано29.01.10 12:14

Мир на праха на Селинджър.

Спасителят в ръжта, обаче, продължава да живее, или поне много ми се иска да е така.

Да се отъждествиш с Холдън в тинейджърските си години е едно от важните изживявания. Може и да греша, но ми се струва, че всеки негов връстник, който се е запознал с него, малко или много е видял себе си в този герой.
Възприемам това запознанство като задължителна отсечка по пътя на младежите към узряване.

Редактирано от GED Ltd. на 29.01.10 12:19.

Тема Re: Поклон!нови [re: GED Ltd.]  
Автор Caffe Rosso ()
Публикувано29.01.10 12:27

Да почива в мир.

Странно, но аз бях повече "рибка - бананка", отколкото "спасител".
Спомени. Значи е жив.

Тема RIP!нови [re: LlRA..]  
Автор Ryan ()
Публикувано29.01.10 12:48

От няколко дни си мисля за този филм -

...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.