|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
|
Тема
|
Моята история....
|
|
| Автор |
bva (непознат
) |
| Публикувано | 20.04.09 06:25 |
|
|
Здравеите, пиша от скандинавска клавиатура и нямам някои букви......
Та моята история, днес съпругата ми ще подаде молба за развод......след почти 10 години брак. Каза ми го преди два дена и все още съм много объркан. Тя е финландка на 30 години, а аз на 36. Срещнахме се преди около 10 години във Финландия....оженихме се, поради което аз останах и така до днес. В на4алото беше адски трудно, аз не знаех езика, не ми даваха виза ....... отношението на много местни хора спрямо мен (негативно расистко) и пр......Хубаво но някак си го преодоляхме и полека аз започнах някаква работа, после тръгнах и на училище ....с много борба усилия и труд, както и с голяма нейна подкрепа преди около 2 години успях да завърша местно висше образование, както и да си намеря подобаваща за него работа........Като казвам нейна подкрепа имам в предвид най вече морална и психическа....тя виждаше че аз съм по активната и амбициозна личност и винаги стоеше зад мен.
На кратко за тези 10 години поуспяхме да си стъпим материално на краката, да пътуваме по4ти по целият свят, но май не оставаше време за нищо друго и особено битието ми на чужденец ограничавахе страшно социалният ни живот. Тя по начало почти нямаше приятели и беше много тиха и затворена.....
Аз съсхто много я подкрепях, научих я на англииски, помагах и по математика, с4етоводство и пр...."амбицирах/натиснах я" да изкара вътрешно фирмени курсове и да стане управител на магазин........Обзаведохме си жилище, поспетихме пари имаме инвестиции, но май излиза че всичко това е което аз исках, а Богу с душа и сърце се борех и вярвах че е за нас и че ще остареем заедно. За тези 10 години от друга страна тя беше почти всичко за мен тук.
Преди около 6 месеца тя запо4на да играе някаква интернет игра....виртуален свят някакъв, запозна се с някакви хора от клуба на играта започнаха да се срещат и така до онзи ден в който ми каза че е дошъл краят. Казва че сме прекалено различни, че искаме прекалено различни неща от живота и че иска да се отдели и да опита нови неща. Има някакъв 23 годишен приятел, който я нарича моето сополче, за пръв път в живота си се била целувала с жени по тези сбирки (казва че не е би или лесбо, но било ново), където май са предимно тинеиджъри и разведени.....Казва че иска да ходи по барове и дискотеки, където за съжаление понякога тя прекалява и с алкохола, несхто което всячески се стремях да подтискам.....Нямаме деца, в началото аз не исках, но преди от около 3 месеца се опитвахме да проимаме, вчера ми каза, това било пак нещо което предимно аз съм искал......
Много ме боли за последните неща, защото някак си тези 10 години жестока борба са пропаднаха, а пак казвам от сърце и душа ми се щеше да вярвам, 4е това не е моята, а нашата борба и или съм се заблуждавал или съм бил прекалено сляп, но на моменти наистина вярвах че е второто.....и още ми се ще да вярвам.
От тук нататък има около 6 месеца законно време за размисъл и после окончателният развод. Говорихме много последните дни, през които тя и за пръв път ме видя да плача.....Като край се опитвам да приема нещата такива каквито са, но ми е много трудно, казах и 4е съм готов да се опитам да се променя до границите на разумният компромис. Опитвам се да направя, според мен всичко възможно да спася бракът ни..., но в крайна сметка не мога а и не искам да я спирам щом иска нека подаде молба за развод, нека се разделим и осмислим кое какво е. Дълбоко в душата си се моля и вярвам и двамата да излезем много по силни и щастливи от тази ситуация, та ако ще да ни е писано да се разделим, но ми е много тежко.
За пръв път споделям на публично място толкова много съкровени за мен неща и ако не друго като че ли малко ми поолекна. Извинявам се за бремето и дай Боже някой да намери и нещо полезно/споделено в тези редова, защото 4етейки из форума аз намерих из вашите и ми помогна!
Поздрави,
бва
Здравей, позволих си да редактирам малко текста ти, защото беше нечетивен с тези съчетания на букви и 4 -ки. Има едно нещо наречено кредор - над прозореца, в който пишеш - смени го на български и може пък да ти се появи още някоя буква.Редактирано от anbra на 20.04.09 06:44.
| |
|
Тема
|
Тъжно, но...
[re: bva]
|
|
| Автор |
Koм (стар клубар) |
| Публикувано | 20.04.09 07:59 |
|
|
някак си предвидимо. Тя е била на 20, когато сте се оженили, нямала приятели, ти нямаш много приятели. Тя какво е видяла от живота досега? Борба? Ами - че 20-те години на хората не са точно времето за борба - по-скоро са времето за създаване на контакти...
Не те обвинявам - познат ми е расизма на скандинавците - горе-долу си представям с какво си се блъскал. Ама ти си имал мотивация, а нейната мотивация си бил само и единствено ти. За нея не е било нужно да се ограничава.
Прогнозата ми е песимистична - съжалявам.
От друга страна, обаче - не гледай на нещата като на тотална загуба - все пак всичко, което си постигнал, научил и направил остава и никой не може да ти го вземе.
Колкото и да е трудно да повярваш в момента - на света има и други жени. Далеч по-хубави от твоята финландка. Радвай се, че си и хванал най-добрите години. Северняците след 30 се сдухват с бързи темпове.
________
Не си правете здравна застраховка за пътуване в чужбина в ДЗИ
| |
|
Тема
|
Re: Моята история....
|
|
| Автор |
untroubled_ (непознатa) |
| Публикувано | 20.04.09 09:23 |
|
|
Хубавото е, че виждам човещина в отношенията ви.
Чуй я какво ти казва и ако смяташ, че го мисли - пусни я да си ходи.
Културните разлики са си казали думата след толкова време, съжалявам.
Ако е дошло време за ново начало, кажи му добре дошло!:)
Ако през тези 6 месеца решите друго, значи и етапа на който ще минете като двойка ще е вече друг.
Успех каквото и да стане!
И...нищо не е пропаднало, нито едно ваше усилие в миналото не е било напразно.
| |
|
|
|
...много е трудно да пренастроиш живота си, но всичко се преживява... Ето какво "виждам" на първо четене: вие , въпреки всичко водите диалог - което повярвай - в много малко двойки го има... Мисля си - може би е добре веднага да се разделите - през този шест месечен период да поживеете отделно - и всеки да "види" бъдещето си в алтернативата "разделени"... След това нещата ще дойдат по местата си...
Кураж!
Светът е кръгъл и мястото , което ни се струва край, може да е начало на света...
Silence Must Be Heard, Noise Should Be Observed...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
милeйди (мускетарка) |
| Публикувано | 20.04.09 12:09 |
|
|
Присъединявам се към мнението на ком.
Просто тя нищо не е видяла от живота,а струва ми се ти също...Това и тежи.Иска нови контакти,нови хора,нови връзки....Просто 30те си ги е изживяла в 20те и сега ще бъде обратното.
Както при мен се случиНе е хубаво хората да искат да порастват толква бързо......
Ако се обичате след време пак може да се съберете.Сега и отвори клетката и нека тя полети....може някой ден да иска пак да се прибере в нея ако ти си свободен,което обаче не ми се вярва.
Съжелявам,че си разочарован и се чувстваш предаден в интимен план....можете да се опитате да си останете приятели и така да се подкрепяте....
| |
|
Тема
|
Добре си ни заварил...
|
|
| Автор |
MamaNetty (блондинка) |
| Публикувано | 20.04.09 12:29 |
|
|
Твоята история ме натъжи, въпреки празничното настроение около мен...искрено ти съчувствам.
Също се присъединявам към мнението на Ком, че каквото е било недоизживяно и от двама ви сега се връща с пълна сила и си иска своето...
Това обаче, което си постигнал работейки върху себе си, върху адаптацията си към средата и отношението си към света - НИКОЙ не може да ти отнеме...
Имаш паспорт към бъдещето - и някъде там отново ще бъдеш обичан и ще обичаш...още си толкова млад!
Дано само покрай раздялата не се озлобите един към друг...дано не се огорчиш до степен да намразиш всички жени... това би било прекалено голяма и напълно излишна цена за един развод.
Пиши пак...
Не искайте много, за да може да платите цената.
| |
|
Тема
|
За първи път прочетох нещо от теб,
[re: Koм]
|
|
| Автор |
_parvaty_ (наистина) |
| Публикувано | 20.04.09 13:04 |
|
|
което НИКАК не ми хареса... значи, "сдуханите" след 30 не стават за нищо, има къде - къде по-хубави жени... И така ги сменяш, докато една сутрин не си спомниш името на фръцлата, дето ти сервира закуска!!! Само да ти кажа, че истинската любов към някого идва от сърцето, а то няма очи... всички мъже сте еднакви уви, и ти се класира сред мъжете в моите очи... жалко за мен ... така те харесвах!!!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Фoтoн (opoznavasht se) |
| Публикувано | 20.04.09 14:22 |
|
|
Звучиш, като приятен човек!...
Просто е била много млада, не е имала установени ценности, сега се е еманципирала и тоя процес продължава, открива нови смисли, които не съвпадат с твоите и така не са общи.Хубавяото е, че нямате деца , млад си и с правилно отношение към случилото се, ще можеш да продължиш с по-малки загуби напред.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=PHD_e5QE_N4]Що ли да се 'абим у Некои теми?[/url]
| |
|
Тема
|
Re: За първи път прочетох нещо от теб,
[re: _parvaty_]
|
|
| Автор |
Фoтoн (opoznavasht se) |
| Публикувано | 20.04.09 14:27 |
|
|
Първатито бе, защо така афектирано към Ком? Иска да вдъхне надежда и кураж на автора, за да не калкулира само загубите си, а и пишеше за скандинавките. (Да нямаш скандинавка жилка в кръвта си?)
Хайде стига, и аз помня как ти пишеше за едни "толкова възрастни мъже на 45", а аз съм сега на толкова, но го запомних, де
[url=http://www.youtube.com/watch?v=PHD_e5QE_N4]Що ли да се 'абим у Некои теми?[/url]
| |
|
Тема
|
Нищо общо нямам, Фотоне, освен евентуално
[re: Фoтoн]
|
|
| Автор |
_parvaty_ (наистина) |
| Публикувано | 20.04.09 14:54 |
|
|
русата коса... ако имах общо, досега да съм отсякла с някоя бойна секира главата на бившия, и да ме грее от стената... ама, много апокалиптично го дадох тоз следобяд... в интерес на истината, винаги съм харесвала Ком, обаче, смятам, лошо му влияе онова другарче, дето е бил непопулярен, и готините мацки не са му пускали, защото е станал жлъчен ... аз се засегнах на тема "над 30"... а, не съм искала да обидя никого със "мъже на 45"... иначе, което е факт, е факт - възрастта си е от значение... навремето си бях скала... сега като мина пет метра пеша и почвам да си мечтая за питие със чадърче и слънчев плаж... старост - нерадост... кофти е, като го прочетеш... а ти, не се сърди, теб 10 от тия 45 са те подминали, повярвай
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
|
|
|