|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
искам да го върна
|
|
Автор |
pakkisa (непознат
) |
Публикувано | 01.03.09 12:34 |
|
Благодаря ви за съветите но наистина не е лесно да се махне ей така с ръка.Той наистина беше много слънчево момче и аз го обикнах заради чистата му душа.Всички го обичаха.И като знам какъв беше искам да си го върна.Исам си моето момче.Глупаво ли е да се боря?сега в момента е чист от 5 дни но за съжаление залитна към алкохола и незнам вече какво да правя а като не живеем заедно немога и да му повлиая
| |
|
сега към алкохола, после към тревата, после към други наркотици и през цялото това време ще казва че се е отказал...
Усмихвай се дори когато ти е тъжно,някой може да се влюби в усмивката ти
| |
Тема
|
Re: искам да го върна
[re: pakkisa]
|
|
Автор |
ПEPЛA (>^..^<) |
Публикувано | 01.03.09 12:52 |
|
Дадох ти линк на клуб където пишат хора с твоите проблеми: За наркотиците -
ето ти и клуба Алкохолно зависими -
в тях ще намериш по адекватна помощ по въпросите на които търсиш.
Тук колкото и теми да пуснеш, все тая - каквото напишем в едната, това ще напишем и в следващите ти теми, защото са еднакви.
Успех!
... можеш да ми свалиш блузката, дънките и сутиена, но ми остави щипките на простора...
| |
|
Ще видим какво ще стане .Истината е че и той има желание и маше 2-3 дни съвсем чисти без алкохол и може това да е само залитване.ако почне по скро работа и най-важното остане чист може и да тръгне напред.ще ведим така и така съм загубила 4 години
| |
|
лошото е че като почуства наркотичен глад пак ще посегне към алкохола ако не и към наркотиците..
но наистина иди в онези клубове, там най добре ще ти помогнат
Усмихвай се дори когато ти е тъжно,някой може да се влюби в усмивката ти
| |
Тема
|
Re: искам да го върна
[re: ПEPЛA]
|
|
Автор |
pakkisa (непознат
) |
Публикувано | 01.03.09 14:16 |
|
мерси много.просто ми трябваше съвет от хора които не са професинално обвързани с този проблем.надявам се че не съм ви досадила
| |
|
Май и в ония клубове не са толкова много професионално обвързаните; повечето са хора, които са в твоето положение, или самите те имат са имали проблем с алкохола и наркотиците.
Пожелавам ти късмет, дано се справите с този проблем!
| |
|
Минала съм през всички надежди, опити, грижи, напускания, връщания, обещания, лъжи, пълна безпомощност, отчаяние...Може би и ти трябва да минеш през това , преди да се откажеш и да признаеш , че си безсилна. Вкопчването в илюзии само удължава агонията.
Моят бивш съпруг също е много добър човек и ми е много мъчно за него.
Първата стъпка на Анонимните алкохолици- "Признай , че си безсилен пред алкохола / или който и да било наркотик/". Първото правило на ал-анон за роднини на пристрастените - "признай , че си безсилен..."
Той трябва сам да извърви път, който е труден и води към духовно просветление.Ти не можеш да го извървиш вместо него. Ако го караш , няма да иска. Трябва да остане сам, да стигне тъй нареченото си "дъно", за да реши да се оттласне. Ако се връщаш при него , просто слиза по надолу, до следващото "дъно"... Може да му помогне само човек, който се връща оттам.
Освен това, трябва да знаеш, че дори да се оправи и да спре, той няма да е същият човек. Ще се е променил и ще е посветен в нещо, което ти няма да разбираш, защото никога не си минала през това. Зависимите, които са преодолели проблема си са някак дистанцирани от нас - "обикновените", непосветените ...
Те са сякаш общност от хора, които са се върнали от война, ние, които сме останали в тила ,никога няма да сме им така близки.
Никога няма да е същото и ти винаги ще искаш да те допусне до света си, но няма да е възможно. При това, това не значи , че не те обича. Но това е положението. И това е най - добрия възможен сценарий, ако въобще намери сили в себе си да спре.
Може и да греша, но това е моят опит.
Dum spiro spero.Редактирано от lnspired на 01.03.09 14:59.
| |
|
и ти ли си имала този проблем
| |
|
алкохолна зависимост - по- бавно, по-незабележимо
ако го бях напуснала по- рано, може би щеше да спре, кой знае?
това, което ни се струва добро, се оказва зло и обратно
когато бракът не върви, обикновено причината е , че нечии потребности не са удовлетворени - поради липса на комуникация, неразбиране, грешки или нарочно. Това е поправимо.
Когато има зависимост правилата са съвсем други.Ти никога няма да удовлетвориш неговите потребности, защото той има рана в душата.
Той няма да удовлетвори твоите, защото изобщо няма да е способен да ги забележи.
Ще страдате и двамата, но забележи, той ще е под упокойка повечето време , а ти - не. И отговорността ще я носиш ти, сама. Това е непосилен товар.
Dum spiro spero.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|