Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:25 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Клубна етиканови  
Автор Beщицa;) (enjoy)
Публикувано24.02.09 09:10

След като прочетох началните постинги в темата "Добре сте ни заварили" - Мама Нети, темите на Анбра и на Шляйката, си помислих, че няма да е лошо да съставим кратка и точна Клубна Етика.

Ако модераторите преценят, че темата ми е неподходяща, да я изтрият.

Може би, ако всеки си каже, как вижда клуба, какво му харесва и какво не, и започнем да се съобразяваме едни с други, ще имаме някакъв напредък.

Всички клубари са пълнолетни, т.е. отговарят за действията си, наистина ли е нужно да модераторите да се превръщат в пъдари, защото ние се държим, понякога, като полудял едър рогат добитък. Забелязахте ли, че имаше няколко нови членове, които почти веднага избягаха от клуба?!

Аз ще очертая някои от въпросите, като за начало:
1. Какви теми да се пускат и кои теми да се избягват, ако има разлика в сравнение със закованата тема на Мама Нети;
2. Какво се очаква от клубаря, който е написал темата и какво от другите клубари
3. Какво ще се прави ако двама или повече клубари се скарат;
4. Ако някои клубари искат да си поклюкарстват, да го "ударят" на сладки приказки, и всякакъв друг спам къде е уместно да го направят;
5. Вие всички сте умни, интелигентни и инициативни. Давам Ви думата.

В наши ръце е, да направим клуба такъв, че да ни е приятно да влизаме в него и да не се срамуваме от новите клубари.

Изваждам положителното от отрицателното.

Редактирано от Beщицa;) на 24.02.09 10:08.

Тема Re: Клубна етиканови [re: Beщицa;)]  
Автор Beщицa;) (enjoy)
Публикувано24.02.09 09:22

Трябваше ми 1.5 година в този клуб, за да схвана(а и все още имам много въпроси), че:

1. Когато напишеш тема е добре, да я преглеждаш често и да отговаряш на мненията.
2. Имам въпрос, на всички мнения ли трябва да отговарям? Понякога не знам какво да напиша.
3. Когато слагам картинки или емотикончета, според мен акцентирам или онагледявам мнението си, но така ли е и според Вас?
4. Когато напиша нещо шеговито, искам да разведря обстановката или да Ви развеселя, но в кои случаи това е подходящо?
5. Дали няма да е по-удобно, ако се заприказваме в някоя тема по страничен въпрос, да слагаме - офф отгоре й?
6. До колко е подходящо отговорът на даден пост да е само от емотикончета?
7. Как да преценим, че темата е офф? Чудех се дали темите за никовете или приказните герой и други подобни са офф?
8. Кога идва времето да се премине от: "Аз и другите клубари" в "Ние - клубарите" или този клуб е и мой, и моя е грижата за неговия изглед?

Редактирано от Beщицa;) на 24.02.09 09:25.

Автор Abadaba ()
Публикувано24.02.09 09:59

Обикновено виртуалните клубове с определена тематика са структурирани по начин, който предполага "новодошлите" бързо да намерят отговор на това, което ги интересува. Заради, което са се регистрирали и са влезли в клуба.
Съответно модераторите имат една единствена задача - да не позволяват същността на клуба да "потъне" в бъркотията от темички.
Примерно - No Name Тема или На раздумка, или На лафче, в която се обсъжда къде какво е станало...
Важно - където се подрежда нова информация и актуални линкове
Да поспорим - за любителите на препирните
Не те харесвам пък - за тези, които искат да порицаят другарчето и т.н.

Когато темите минат разумния брой постове се пускат нови с номерация или малка разлика в наименованието.

Така ако човек влезе за първи път лесно ще отдели "смях и забава" от темите, които го интересуват.

Според мен имате нужда не от нов модератор, а от подреждане

Автор lnspired (ентусиаст)
Публикувано24.02.09 10:07

Добро утро! Харесва ми твоята положителна нагласа , жалко , че трябва да тръгвам на работа и днес ми е тежък ден.

Искам само да кажа, че жените сме мнозинство и задаваме тона на общуване.
Според мен малко повече женска солидарност няма да е излишна. Намирам за недопустимо да се атакуват публично мъже, които са обвързани с жени от клуба.
Не знам Линда и Самбоди как се чувстват, но не е уместно да се обсъжда личния им живот.
Ако някоя жена е примряла за някой такъв, да си му пише на лични. Смятам , че не бива да се толерира такова поведение публично и да се счита за шега. Емоциите на хората трябва да се уважават.

Също , смятам за неприемлива заигравката с много никове, интриги, подстрекателства и игрички от тоз род. Може да им е скучно на някои и да си нямат друга работа, но не може да превръщат клуба в театро и клакьорски изпълнения.

Аз казах, Хау

Dum spiro spero.

Тема Re: Клубна етиканови [re: Abadaba]  
Автор lnspired (ентусиаст)
Публикувано24.02.09 10:08

Хубава идея.

Dum spiro spero.

Автор Beщицa;) (enjoy)
Публикувано24.02.09 10:13

Аз Ви чета, но мисля да се въздържам от ненужни въпроси и коментари.

Така че, моля, не се чувствайте пренебрегнати от липсата на отговор от моя страна. Не искам да разводнявам темата.

Тема Re: сега остава и дира да даде заплати))нови [re: Abadaba]  
Автор LlRA.. (ritter)
Публикувано24.02.09 10:43

на модераторите, за да могат да изпълнят всички препоръки...щото т'ва ще си е денонощен труд))

абе ...шаренее се на хората, кое -как))...да се радваме че има клуб и това е))
един ден ще е по-спокойно, друг път по Неспокойно...нормално е!

Тема Re: сега остава и дира да даде заплати)) [re: LlRA..]  
Автор Abadaba ()
Публикувано24.02.09 10:47

Ако всяко вълнение отива в съответната тема работата на модераторите е дори по-малко. Знам за какво говоря

Намаляват възможностите да се правите на интересни, но клубът запазва тематичната насоченост.

Всъщност кой от влезлите в клуба, поради предстоящ или вече минал развод се интересува какво казва кАка и дали то става?

Тема Re: сега остава и дира да даде заплати))нови [re: Abadaba]  
Автор LlRA.. (ritter)
Публикувано24.02.09 11:00

Тия неща дето ги пишеш като предложения са изпробвани абсолютно неуспешно през годините))...но и на теб ще кажа любимият ми лаф: "Ентусиазмът-привилегия на неопитността!"

...след време ще ме разбереш))

а иначе за :
"Намаляват възможностите да се правиТЕ на интересни...."

нали къде си ТИ?...къде сме ние

свАли малко гарда...и нещата ще потръгнат))...просто любезна препоръка

а мен ме остави))...само включвай от време на време онова копченце, дето пише..."смЕх, смЕх"

от кака ти

Тема Re: сега остава и дира да даде заплати))нови [re: LlRA..]  
Автор Abadaba ()
Публикувано24.02.09 11:04

Препоръките можеш да спестиш, готина си, но отношението ти е дилетанско. За всяко нещо си има време и място.

То затова сте като кошер - щото от всичко отбирате и резултатът е някаква детска игра.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.