Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:22 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема "Роднински" неволинови  
Автор Glam (Енергия)
Публикувано23.09.08 15:06

Честно казано не можах да преценя темата оф топик ли е или не. Ако мод - дамите преценят да я офнат.
Ще ви разкажа кратко (доколкото успея) една история, пък вие ако желаете, да ми дадете вашата гледна точка. Наистина имам нужда от странично мнение, защото аз със сигурност не успявам да бъда обективна, едно, че още ми ври отвътре, второ, че за съжаление съм мнителна по принцип и съм склонна да се засягам силно от неща, които други хора биха счели за дреболия.
Първо за кавичките горе - те са защото става въпрос за хора, които на мен всъщност никакви не са ми - нито по кръвна линия, нито по сватовство. Роднини са на детето ми. Та откак се роди въпросното дете с баща му правим втори опит за "семейни" сбирки - т.е. родители, братя, деца и от негова и моя страна. И предходния път потроших доста нерви, но този път пак се навих. Идеята беше да идем всички на един язовир в родопите за почвините дни. Идеята беше наша, ние я и организирахме (и финансирахме в основна степен). И моето и неговото семейство живеят извън София, така че нито аз съм особено близка с родителите му, нито той с моите. Този път моето семейство не участва. Така, че дигаме се с 9 месечно бебе, по-голямото дете на мъжа ми и отиваме на въпросния язовир. Родителите и брат му идват от другия край на България. тъй като баща му е от този край, предварително беше уговорено, че ще го заведат едниия ден до родното му село. Това беше предварително ясно и аз се бях съгласила.
Грижите започнаха от първия момент. хотела се оказа абсълютно непригоден за бебе - само стълби, няма асансьор, околността още се застроява, повечето с черен път, по единствения асфалтиран път се движат постоянно коли. За да влезеш в хотела или в стаята(Іви етаж), количката се пренася през два етажа стълби. Мъкнех и сама, не невъзможно, но трудно. Няма и бебешка кошара, така, че за да я оставиш сама, бебе се връзва в количката (иначе все пада от някъде)
Вечерта излизаме да вечеряме. Беба не е свикнала на шум и цигари. Все пак възрастните преценяват, че "навън щяло да стане студено" и въпреки очевидното ми несъгласие се сяда вътре (при отворена врата през 80% от времето). Така че, бяхме на студено, на цигари и шум. Само да вметна (първо проява на параноя, други следват), че като е със семейството си моя мъж се променя. вечеряме квото вечеряме става 9 - бебе по принцип в 8.30 трябва да екъпана и в леглото. казвам - хайде ние да тръгваме(повечето са се наяли). Отговор -чакай, някой може да иска десерт. пита, никой не му реагира. Бебе почва да хленчи. Повтарям искането. Отново въпрос към другите за десерт, този път се отговаря, че никой не иска, преминаваме към плащане на сметка. Накрая тъй като продължих да настоявам, тръгваме (честно - не виждах проблема другите да си стоят колкото си искат). Тръгваме към хотела и навън обидено ми се заявява, че съм постъпила много неучтиво, настоявайки да си тръгна . Втрещих се и казах, че е твърде много е да се изисква от 9 месечно бебе да се съобразява с възрастните, а не обратното. Къде със скандал, къде не, към 10.30 беба най-накрая беше в леглото. На другия ден беше планирано неговите родили и брат му да ходя във въпросното село, а аз и снаха му да останем в хотела с трите деца. Само, че аз се разболях. Трябваха ми и лекарства. Ясно е че не бях смъртно болна и че ще ми мине. Но знаете как е с грипа - всичко те боли и едва се влачиш. Искаше ми се да свия на кълбо и да не мръдна - болеше ме глава, гърло, корем. Но някой трябва да се грижи за бебе. Снаха му се държа много човешки, помагаше с количката, опита се да държи 80% от времето големите деца при себе си, ама на мен и само с бебе ми идваше нагорно. Освен това нужните неща от аптеката щяха да ми ги набавят от близкия град и да ми ги донесат като се върнат. Тръгнаха сутринта - не много рано, за да си дойдат на време. Сега, пак повтарям, така беше планирано, човекът не си беше ходил в родното място от години. Но все пак като мина 6 вечерта не издържах и звъннах да питам дали си идват - исках просто някой да вземе бебе за половин час, а аз да си легна. Но не би, и затова че съм звъннала също имаше скандал. Нова вечеря, отново втъре, с жива музика. бебе се хващаше за ушите. Дефакто и двете вечери аз я извеждах навън и стояхме сами, за да може тя да диша чист въздух и да не и шумно. Сега още една дреболия: на вечерята като ни взеха поръчката, но другти им донесоха, на мен доста по-късно. Това не попречи на никого да започне да се храни, без дори да забележи, че аз съм още на празни ясли. Нейсе. 15 минути след като седнахме брат му стана и си тръгна, не му било добре. Това, видиш ли, никой не отчете като неучтиво. На другия ден трябваше да ходим да разгледаме тракийски разкопки наблизо. Пак трябваше да станем в ранен час за закуска, за да се тръгне на време. Притеснен, че сме си успали мъжътми вдигна големия си син и го изпрати да "ходи веднага при другите долу". Малкият се върна, защото още никой не беше благоволил разбира се да се излюпи. Втора вметка - аз съм ходила на въпросните разкопки преди години още като ги почнаха, но не съм ги виждала в пълен обем. Тъй като до там стига по козя пътека, количката е изключена, носенето на бебе на ръце също. Така, че без някой да ни пита дори, всички се врътнаха и тръгнаха нагоре, а ние с бебе останахме сами на паркинга ( на който освен тръгващи и пристигащи коли няма нищо друго!!) яде, сменяхме памперси, на нея и писна в колата, разхождахме се наоколо, доколкото беше възможно. останалите (включително и баща й) обаче явно считаха, че имат цялото време на света и се върнаха след 2 часа ( за сведение до разкопките се стига за 15 минути и се слиза за около 10, проверих лично, разглеждането според мен отнема не повече от 1/2 час). Дойдоха весели, мотайки се бавно по склона, нямат бърза работа хората. какво сме правили питат. (итересно какво може да се прави на едни паркинг по средата на нищото, където няма нито дърво, нито нищо, само чичето, което събира парите). Казах, че сега аз ще се кача. Бяха супер изненадани всички. Като слязох( след точно половин час), бяха си заминали без да се сбогуват. Долу беше само нашата кола. На леката ми изненада беше отговорено, че видиш ли на хората им било омръзнало да гледат моята намръщена физиономия тия два дни и той им бил казал да си тръгват. Аз и бебе можем да чакаме 2 часа, те половин - не.
Втора проява на параноя: За три дни заедно баба и дядото на моето дете не го взеха при себе си дори за 15 минути - радваха му се за по 10 минути, когато се събирахме да ядем (и то така както аз бих обърнала внимание на нечие чуждо бебе). За сведение от раждането й са я виждали веднъж като се роди и преди 3 месеца, като минахме на път за морето. Големия си внук го виждат на всеки голям празник и за 1 месец през лятото, но въпреки това му отделят доста повече внимание. Сега като го пиша, дори на мен ми звучи невероятно да правят разлика на това основание, но единствената съществена разлика между дъщеря ми и и сина на мъжа ми е в майката и че той е роден в брак (несъществуващ към днешна дата), а тя не. Честно, не мога да повярвам, че това е причината, но как да си го обясня.
В заключение това бяха три доста гадни дни за съжаление, през които аз и детето ми се чувствахме като някакъв неприятен свърхбагаж.
а как ги виждате вие нещата? аз, че съм луда, луда съм, ама чак пък толкова ли?
Сори да дългия пост.

Тема Re: основно правило!нови [re: Glam]  
Автор LlRA.. (съзвездие)
Публикувано23.09.08 15:47

С бебе не се ходи никъде...ако не е достатъчно проверено мястото!!! разпитва се за най-малка подробност! Всичко се проучва на макс!
ако щеш вярвай...нашата на 6 ще стане и сме си казали на море ще я водим чак другото лято-за първи път!...все гледаме да сме наблизо- басейни, планина наоколо около София, най-много до Пловдив...а и където идем , гледам да не замръкваме като цяло))...не ми трябват проблеми с малко дете на път и "почивка" на непознато място...ама това все пак ти го пиша от ерата на 45-те ми години

...на 25 всичко ми се шаренееше!
научих се да си гледам спокойствието! а и бебоците си имат нужда от режима....който до 3г. може да се осигури най-добре у дома!

Не можеш да им се сърдиш! Хората са на принципа- кой си има деца да си ги гледа...и са си прави! Пък и вие сте били инициаторите...та се предполага , че сте си преценили възможностите)) В случая е трябвало да се подготвиш психически , че той отдавна не се е виждал с родата и на него ще обръщат по- голямо внимание...отколкото да ти се занимават с бебето)) /бебетата са си досада...знам го от опит, а и не само аз))...само аз си я изтрайвах моята на 95%...щото 5% ми кипваше и на мен)) хехех/...а и къде , къде е по приятно да се общува с адекватни деца...като големият син, отколкото с някакво парче месце и памперси))
Ако за в бъдеще ...до 2-3г. например някой реши да организира подобни събития и Ви поканят, те съветвам просто да си останеш у дома с малкото , а тати с голямият син и домочадието да си кръстосват с роднините))! Ще си починеш 100 пъти по-добре))
семейните сбирки са за родители с по-голями деца...съветвам те следващата сбирка да бъде , когато детето стане поне къмто 5г.!!!!

Радвам се , че ти се е случило това...вече си знаеш)) и влизаш в отбора на ЗНАЕЩИТЕ!
усмихни се)) ...и нацелувай дупето на момето)) хахаха

а иначе и по-болна от теб съм си гледала детето ...таткото в командировка...аз ни жива, ни умряла...само се довличах да и дам шише с мляко...заспивала е и наакана и опикана, защото съм била почти в несвяст от температура. И да е ревала...аз съм била в унес няколко часа...оцеляват, няма да се плашиш))...и помощ от никъде!...ама така човек се калява!

за ресторанта- трябвало е да постъпиш така: "Казваш - мили хора, аз Ви напускам, защото беба има режим)) Вие се забавлявайте...хапнете, пийнете...ще се видим утре!"...и си заминаваш! Без съпругът...ще се оправиш и сама...може и една, две вечери и да не я къпеш...само подмиване в легена...вече е по-голяма))...и си лягате сладко с бебчо...ония да се оправят

За разкопките ебило излишно да правиш демо представления))...с дет е б ебе особено е така...лишаваш се от толков амного неща))..но пък имаш кой да гушкаш)) и кой да те лигави))
айде и умната!
малко се глезкаш..ама си личи , че ще стан ечовек от теб!

Осигури си лукса, насъщният сам ще си дойде!

Редактирано от LlRA.. на 23.09.08 15:51.

Тема Re: "Роднински" неволинови [re: Glam]  
Автор AтинянkaтaTaйcън (воин)
Публикувано23.09.08 15:54

Не разбрах две неща.
Защо си се помъкнала болна и с бебе в заведение студено и задимено?
Защо не си останала в хотела с малката, докато вся сволач обикаля разкопките в студа?

Явно не искаш нищо да изтървеш от купона, а пък с бебе не става.
А и трябва да проведеш много сериозен разговор с мъжа си. За споделяне на отговорностите.

На върха на копието!

Тема Re: "Роднински" неволинови [re: Glam]  
Автор simonetta (скитник)
Публикувано23.09.08 15:56

права е Лира, а и изолирай малко хората които те натоварват ако искаШ и ти и децата да сте добре. И като си помисля 4е от таквиз "роднински" сбирки, мойта на 10 месеца прояде кренвирШи....Щот някой изпил млякото... не си струва нервите.

Тема Re: "Роднински" неволинови [re: AтинянkaтaTaйcън]  
Автор Glam (Енергия)
Публикувано23.09.08 16:07

разболях се на втория ден, иначе никъде нямаше да се помъкна. А за разкопките - те бяха " на път за вкъщи", иначе и аз бих предпочела да си бях останала в хотела, ама щях да ги затруднявам да се връщат обратно да ме вземат.

Тема Re: "Роднински" неволинови [re: AтинянkaтaTaйcън]  
Автор Glam (Енергия)
Публикувано23.09.08 16:16

и не е до изтърването на купона. Всъщоност идеята беше да се осъществяваме няккаква "заедност" от време на време, щото живеем надалече, но не се получи.Аз също съжалих, че въобще отидох и знам, че ще ми е по-добре ако бях останала тук. но реших, че след като офертата изхожда от нас, неотиването ми също може да се изтълкува погрешно. Аз и когато ходим у родителите му не се чувствам особено удобно, но го считам за нещо, което трябва да изтърпявам един - два пъти в годината. Така гледах и на този случай. Просто ми дойде в повече обаче.
Не намирам лошо да изкарам бебе при възможност извън София, аз сама се оправям с нея при нормални условия.

Тема Re: какава"заедност" бре))нови [re: Glam]  
Автор LlRA.. (съзвездие)
Публикувано23.09.08 16:22

Колкото човек по напредва с годините 90% по егоисти стават!

Мисълта , която тече в тиквите на старите е била следната: "Нали детето/децата си имат майка...да си ги гледат...ние дай сега със синът да се видим, пък и хапването и пийването не е за пренебрегване))...да седим навън ли?...аааа, да ни стегнат после кръстовете, та утре да не можем до село да си прескочим...абсурд, вътре, дим , пушек...бебе, ами майка му ако прецени ще си тръгне по-рано с него! Ние сме се събрали, нали синът ни е поканил...да се видим като голями хора)) Пък и ако почерпи...златен да е!" хехе...надявала се тя...милата

Редактирано от LlRA.. на 23.09.08 16:37.

Тема Re: основно правило! [re: LlRA..]  
Автор Glam (Енергия)
Публикувано23.09.08 16:37

сигурно си права като цяло

. Само дето не съм на 25, а на 35. И не съм чак такава лигла. По принцип доста добре се оправям сама.. ми май почти с всичко. Оказа се че в къщи от това да има хляб до това да се извика нужен майстор всичко е моя отговорност. Миналата седмица и секции разглобявах и местих, защото трябваше да се открие една цяла стена, за да се търси теч вътре в нея. Докато мъжът ми беше на работа (те майсторите не идват в извънработно време). не, че аз не ходя на работа. и преди някой глупав коментар от някого ( не от теб), моята работа е не по-малко отговорна и не изкарвам по-малко пари. И до детската кухня ходя, и детски ясли аз търся, и документите й оправям и на консултации я водя сама. Не ми тежи гледането на детето, не от това хленча.
Просто се чувствах зле и може би ми се щеше малко съчувствие онзи ден, нали сме "близки хора". И другото - като виждат рядко внучето, може би очаквах повече интерес и ентусиазъм. може би съм "разглезена" от собствени си родители, които се държат различно.
Иначе си права, не е кой знае каква трагедия всъщност. Ама ми стана обидно като цяло.

Тема Re: "Роднински" неволинови [re: simonetta]  
Автор Glam (Енергия)
Публикувано23.09.08 16:39

Тема Re: основно правило!нови [re: Glam]  
Автор LlRA.. (съзвездие)
Публикувано23.09.08 16:49

щом ти е станало обидно))...ок...е нали го изплака))...сега вече трябва да ти е по-малко обидно

обаче да знаеш, местенето на секции...даже и цял свой апартамент сама да измажеш с латекс...и бебето да е в съседната стая е къде-къде по разтоварващо от това да се подложиш на изпитанието да си в среди на "близки хора"...еле пък близки на пикник...където властва стадната психология))

с твоите родители , ти си си сред свои/бъди сигурна че мъжът ти обаче нещо го напъва изодзадзе))...дори да си трае и не ти показва нещо, не означава, че не изпитва едно такова странно напрежение))/...с неговите...той си е сред свои и е очаквал и ти да проявиш май повече артистизъм))...омръзна ми да я повтарям тая максима))...айде нали е минало, поизтраяла си ги...дано не ти се налага скоро да изживееш подобно "фамилно щастие"))

т акогато излизат еизвън София е най-добре да ст еси само ти , съпругът , синът и беба))...т аи д асе изпокарате и да се решите за връщанка...никой да не гледа сеири))

почти същото се получава и с така наречениет "приятелски семейства" ...когато сте за повече от 1 ден заедно и ст ес малки деца! Гледай к'во стаа...га Гошовците и Пешовците замръкнат над салатите и бирата...а на другият ден спят...и отиде хубавата лелеяна почивка

на почивка се ходи насаме...та ти да упражняваш контрола))...мъжете имат право само да козируват!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.