|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
Чуждото щастие
|
|
Автор | Paдocлaвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.08 11:30 |
|
Тази тема без съмнение е много банална и моля да ме извините, ако вече е била обсъждана в клуба (сигурно е била), но... Мненията от моята предишна тема ме провокираха...
Защо много хора не могат да понасят чуждото щастие? Защо новината, че някой се жени, ще има дете или е успял в някаква област предизвиква у хората отделяне на жлъч и негативни емоции в душата?
Може би защото повечето хора са нещастни. Защото не знаят как да си осигурят щастието или просто не могат да го видят, че е тук. А може би защото злобата и завистта са вродени черти в характера, или възпитани от мама, татко и батко, от техния личен пример, или защото всички наоколо са такива, тогава и аз така, защото и на мене някога са ми завиждали, и аз сега имам право...
Защо?
Признайте пред себе си и пред форума, ако имате доблест, случвало ли ви се е да завиждате на хорското щастие. И защо бе аджаба!
| |
|
Mисля, че си далеч от истината. Не, че по принцип няма хора, дето наистина приемат чуждите успехи и щастие като посегателство едва ли не към личността им, но специално по форумите не е така. Там, естествено пак с някои изключения, няма злоба или завист, има скука. Като напишеш нещо по-пиперливо, веднага ти се вързват още двама-трима, лафа мнение-реплика-дуплика тръгва, и не усещаш как е минала вечерта.
| |
Тема
|
Re: Чуждото щастие
[re: Paдocлaвa]
|
|
Автор | Paдocлaвa (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.08 11:43 |
|
Само за пример искам да цитирам едни постинг, който ярко изразява гореописаното състояние на някои хора
Цитат:
Написано от Алиса (Лиса) на 08.08.2008р 11.21
Ама, кокошко тъпа, взе да ми кипва келя и на мен вече! Ти сериозно ли си вярваш на глупостите, дето ги пишеш?
Ай да та е** у бракосъхранителката! Радвай се, че те траят някъде от мързел, простотия и удобство и не се намешвай да обясняваш на читавите хора що за стока са. Деба и махленската интригантка!
Коментар:
Мене щеше страшно да ме е срам да псувам така като каруцар и да имам претенции, че съм читав човек...но това само от повърхността на могилата. Отдолу се крие едно живо предизвикателство за психолози, психиятри и пр. учени.
Моят апел:
Дайте да и помогнем на тази женица да превъзмогне черните сили в себе си!
| |
|
разбира се....... Ама зависи за коя завист говориш. На мен всеки ден ми се случва да завиждам. Например днес завиждам на една позната, че отива на почивка, защото аз тая година ще се размина. Аз ще се размина поради приятни причини, но завистта ми към нея не ме изпълва с неприятно чувство, а ме кара да се мобилизирам и да не се примирявам с времелипсието, ами да се откача от себе си поне за няколко дни да пия едно майната му може да почака и съм готова за почивка. То звучи лесно ама не е, защото така съм се вкопала в това дето го правя, че хем ми се почива та ми се реве, хем не ми дава сърце да спра и да отложа за малко по късно.
Та в крайна сметка дори и да не ида на почивка сега си правя планове как ако това и това стане така и тогава ще ми се отвори парашута. Разглеждам оферти, избирам хотели и дет се вика почти си вярвам, че и аз ще ида. Ако пък зема, че наистина ида пак на моята позната ще дължа щото тя ме е мобилизирала.
То стана дълго, но мисълта ми беше, че има и полезна завист. Аз съм от хората, дето като завиждат се мобилизират и постигат. А то дали е завист не знам като искам и аз да имам няма лошо май да искаш да ти е по хубаво. То нали човек от човека гледа та се учи на мурафети. Иначе аз и досега да си живея у пещерата
Човекът е безкрайност в граници от смъртно тялоРедактирано от miraboo на 08.08.08 11:56.
| |
Тема
|
|
|
Автор | aни caлич (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.08 11:59 |
|
Няма никаква причина никой да ти завижда. Няма на какво. Ти не си в щастлив брак, а в компромис. И сама себе си се опитваш да убедиш, че постъпваш правилно. Затова хора, които ти изказват на глас съмненията, те дразнят.
Между другото - не виждам нищо лошо в компромиса, стига да те прави щастлива. Но явно твоят случай не е такъв.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Gyly (пишеща понякога) |
Публикувано | 08.08.08 12:03 |
|
Нали знаеш приказката: "Каквото повикало, такова се обадило"
Това по повод на цитата, който си постнала.
Бъди сигурна, че точно тук никой не ти завижда. Може и да ти се радват, да те укоряват, да ти обясняват дали си права или не, да ти дават съвети, но със сигурност не ти завиждат.
Така че, не прави генерални изводи, при това груби.
| |
Тема
|
Мани я Алиса. Тя е в ПППМС.
|
|
Автор |
bugler (бивш ASSASSIN) |
Публикувано | 08.08.08 12:07 |
|
Уникум на клуба. Хубав човек е, но само когато е читава, а напоследък това става все по-рядко.
Познавам я виртуално отдавна. На нея целият свят й е крив. Никой не може да й помогне. Интересното е, че е семейна. Защо е тази злоба у нея??? Хайде да приемем, че се е насвяткала рано-рано и да приключим случая!
Не съм влизал в другата ти тема - сега ще го сторя.
| |
Тема
|
Напротив! Аз й завиждам.
[re: Gyly]
|
|
Автор |
bugler (бивш ASSASSIN) |
Публикувано | 08.08.08 12:10 |
|
Благородно.
Да е здрава и усмихната!
| |
|
Желая ти истинско щастие и преодоляване на каквото било.
P.S. Ми ти що се фалиш бре Какво очакваш
| |
|
Божееее, има хора, които 10 години след раздялата все още мечтаят напусналата ги 'половинка' да се върне при тях. И си вярват, че ще стане. Та много различни същества сме това хората. Нещо, което за мен е абсурд, тебе примерно би те направило щастлива.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|