Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:15 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема и тук да кажетенови  
Автор !!Фakличka!! (огън)
Публикувано21.07.08 23:31

писах в женски клуб но явно там спят мацките

копирам темата от там,ако модераторките мислят че не е за тук-да трият

днес случайно подочух един разговор,не целия,но това което чух ме втрещи
говорят си двама мъже и една жена,единия мъж казва на другия "хубава работа,при деца да няма кой да те гледа",другия го гледа и вика "да бе,за кво си ги направил тия деца кат нещат да те гледат"...жената разбира се седеше и гледаше умнои отговора на другия :"ми за кво са ми деца ако не ме гледат като остарея"....
е нормално ли е това? за това ли някои хора правят и раждат деца?за да има кой да ги гледа?
аз мисля че ако си възпитал децата си както трябва,ще те гледат и няма да те оставят,но ако си темерут като тези двамата,ми сами ще си се гледат
та питам аз,това ли е мисълта на повечето,дай да си родя едно(или направя) за да има кой да ми бърше г...за като остарея?
не са ли децата смисъла на един живот?

Неискам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам

Тема Re: и тук да кажетенови [re: !!Фakличka!!]  
Автор Cтpeйнджъp (змийче усойче)
Публикувано21.07.08 23:57

Не, не е нормално! Някакво изкривено възприятие за криворазбрана благодарност!

Тема Re: и тук да кажетенови [re: Cтpeйнджъp]  
Публикувано21.07.08 23:59

и аз така си помислих(( значи да родя дете което да ме гледа,като се има предвид че дори не се спомена те какво ще дадат на това дете...ужас

Неискам хората да са прекалено мили с мен,така си спестявам усилието да ги харесвам

Тема И аз съм се чудила..нови [re: !!Фakличka!!]  
Автор *жeнa* (пристрастен)
Публикувано22.07.08 00:05

Като бях млада майка с две малки момичета често се намираше някоя възрастна жена да ми каже: "Ееех, сега ти е трудно с тия породените, ама да знаеш..няма да са ти благодарни един ден.."
Все съм се чудела и даже съм им отговаряла,че не съм си родила децата за да са ми благодарни...
Това пък да очакваш ДЕЦАТА ТИ да те гледат е... върха!
Не,че няма да се случи, ако си ги възпитал да са отговрни хора да се погрижат за теб, като остарееш и имаш нужда, но..да си ги родил ЗА ТОВА!!!..

..
Свекърва ми обичаше да казва, че "ЗНАЕ" ,че като остарее, ще я пратим в старческия дом в Кочериново.. Не знам защо си беше харесала него..(или не си го беше харесала?)
Та...сега вече едва ли повтаря това...постара се да е нужна на сина си..
..
Иначе като цяло ми е жал за възрастните хора.. Те не са виновни,че остаряват..и за тяхно съжаление не са могли и да предположат,че ще остареят в такива времена..да не могат да оцеляват с мизерните си пенсии.. Но..такива изказвания..
.. проблема е,че те НАИСТИНА си го мислят..

Тема Поизлезнови [re: !!Фakличka!!]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано22.07.08 00:06

от крайностите и нещата добиват нормален вид.

Тема Re: И аз съм се чудила..нови [re: *жeнa*]  
Публикувано22.07.08 00:08

аз например никога няма да оставя майка си,нито пък брат ми ще го направи,така сме възпитани,баба ми ( Бог да япрости) също не беше изоставена от децата си,но възпитание....но да родя деца с тази цел,май само мъж може да го каже,незнам
просто наистина се втрещих днес

Тема Re: Поизлезнови [re: jamie]  
Публикувано22.07.08 00:09

за какви крайности говориш?

Тема Re: И аз съм се чудила..нови [re: !!Фakличka!!]  
Публикувано22.07.08 00:15

о..аз доколкото разбрах и жена е имало?

Не е до пол..
Според мен е до чувство за безпомощност и обреченост...
Много от младите хора заминаха в чужбина..(децата на тия баби и дядовци)
..
Преди години имаше един случай в центъра на София..Моя позната ми разказваше как една бабичка мизерствала и мръзнела и всеки ден ходела да си купува по половин хляб и кофичка кисело мляко.. Понеже познатата ми работеше на сергия в безистена до вход ана бабичката , каза,че понякога са се заговаряли и бабичката все се оплаквала от това,че няма кой да я погледне, мръзне в къщата си и.. колко мизерна й била пенсията..
Та..след време, когато бабичката починала, комшиите викнали от общината хора да отворят апартамента..
Оказало се,че бабата живее сама в 4 стаен апартамент на Граф Игнатиев, и в къщи кътала долари, които й изпращали децата й от Щатите..
Събирала ги за да не им ги харчи..
..

Тема Re: И аз съм се чудила..нови [re: *жeнa*]  
Публикувано22.07.08 00:22

жената която беше само мълчеше..
знаеш ли,познавах едно бабе от графа,едно време бачках в един магазин там за хранителни стоки,идваше и плачеше,нямам какво да ям и прочие,винаги и слагах нещо в торбата,накрая се оказа че бабето има два магазина на графа от които взимаше много хиляди лева за ония времена,сегашни още повече))няма лошо,явно го е правила за някой))живи и здрави,аз не съжалявам че съм дала от себе си,пшомогнала съм,дори и 4е бабето беше доста по заможно от мойто бабе примерно хем бяха комшийки

Тема Re: И аз съм се чудила..нови [re: !!Фakличka!!]  
Публикувано22.07.08 00:47

Хех, тази тема е много разтеглива..
Аз веднага се сетих за три циганета, дето просят на Витошка..с табелки на врата..Преди години продавачката в една сладкарница ми разказваше как ги черпела всеки ден от съжаление, докато една вечер не попаднала с тях в тролея за Люлин и не ги чули как с майка си и баща си обсъждат печалбата.. А иначе на табелките пишело,че са сирачета..и намакво си..
Та..нещата не винаги са такива, кавито изглеждат..
..
Има комшийка, която ме познаваше покрай магазините и някой й беше казал къде живея... Веднъж дойде да поиска пари за хляб и..аз дадох 2 лв.. На другия ден пак се появи.. Бях си забравила ппортмонето в магазина и.. предложих хляб..почти цял..(толкова имахме в къщи).. Не дойде повече..
После разбрах,че е алкохоличка..
..
Аз горе-долу от това време помагам само с продукти..
..

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.