|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Отдавна ми се иска да прочета мненията ви
|
|
Автор |
anbra (аз) |
Публикувано | 16.07.08 11:22 |
|
по този въпрос - как се справяте с вашите собствени родители?
В момента темата ми е провокирана от едно изречение на Алиса /опитите на майка и да и провали брака/
, но самата аз, която уж се справям прилично с нещата от живота, тъкмо в отношенията с майка си търпя провал върху провал. Няма друго нещо в ежедневието ми, което да ме докарва до такова обезумяване както разговорите и срещите ми с нея - вярно, че и галопиращата и склероза има значение, но разногласията ни /чиста проба евфемизъм/ не са от вчера... Те се появиха, най-напред плахо, от раждането на сина ми. Сега положението е неудържимо - всеки контакт с нея ми осигурява хипертонична криза плюс угризения на съвестта - страхотна комбинация...
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
| |
Тема
|
Re: Отдавна ми се иска да прочета мненията ви
[re: anbra]
|
|
Автор |
milalena (ентусиаст) |
Публикувано | 16.07.08 11:37 |
|
Хубава тема. Отдавна не общувам с баща ми/той има друго семейство/. Наскоро преустанових общуването и с майка ми. Никога не са ме обичали. Винаги съм била в тежест. Баща ми даже май го е срам от мене. Той е некво величие се води - та не съм му на равнището.., да го еба. Все едно,че нямам родители,така живея и си ми е добре. Да се оправят. Много съм наранена,няма да им простя,това,което ми причиниха.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
LlRA.. (съзвездие) |
Публикувано | 16.07.08 11:38 |
|
Явно не всички случваме с качествени майки...все пак да са живи и здрави!
За това съм оставила всичко на"телефонната любов"...и в краен случай "ви за ви"))
Сега няма да пиша по темата , защото не искам да си развалям настроението и да задълбавам в онези заключени мазета на душата ми))...смятам да си прекарам след обяда гостувайки с малката на едни готини хора с готини занимания и отношения))...но точно тази сутрин си мислех, дали да не и се обадя да се срещнем и да я водим с нас...защото е в нейният квартал мероприятието, а тя вчера се обади , че иска да я види...аз гадно излъгах, че ще е на градина! След недълги размисли и леки угризения на съвестта знаейки, че ще минем едва ли не под прозореца и, реших...НЕ! По добре сами...само с малката!
И това ако не е показател някакъв - здраве му кажи! Ама започнах да ставам и аз човек))....а не все да позволявам на онова жУвотно съвестта ми да ми отнема думата)))
А пък за бащи даже не коментирам))...как от 2 броя даже такива - биологичен и пастрок...ни единя не излезе читав))...ама от мъже не се обиждам!)))
Осигури си лукса, насъщният сам ще си дойде!Редактирано от LlRA.. на 16.07.08 11:41.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ryan () |
Публикувано | 16.07.08 11:49 |
|
Здравей, anbra!
Доколкото всяко общуване с нея ти осигурява хипертонична криза плюс угризения на съвестта, а тоталното прекратяване на контактите ще ти носи само угризенията - решението се натрапва - било то в драстична или по-лека форма, според твоите мотиви и възможности.
А по-общо погледнато - родителите, след детството, са като всички останали хора в живота ни - нямат приоритет или по-голямо основание да се бъркат във връзки, бракове и т.н. Ако непоискано и (особено пък) неприятно го правят - тоталното посичане прекрасно си работи.
| |
Тема
|
|
|
Автор | шaш (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.07.08 11:49 |
|
Ми при мен баща ми активно ме мразеше до пред-последния си дъх, щото не съм "мАжко". Като трябваше да споменава децата си казваше "Дъщеря ми и онова шиле" - аз, естествено, съм шилето. В последния си ден преди смъртта си ми се обади, да ми каже, че е изгонил дъщеря си, която пък на другия ден му помогна активно да гушне букета. Майка ми се изразяваше само със заповедни изречения, започващи с "Дай, донеси, направи..." и завършващи с "веднага!!!" Обаче като мина критическата, нещо и стана и се оправи напълно. Стана блага и мила и си я гледах до последния ден с любов. Простих й всички години на тормоз с огромна лекота. Виж, дъщерята на баща ми я отсвирих моментално и хич не съжалявам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Aлиca. (Лиса) |
Публикувано | 16.07.08 11:54 |
|
Майка ти е разведена, нали?
Прехвърляне на болни амбиции върху "детето", ти си длъжна да бъдеш перфектна и да реализираш мечтите и, никой мъж не е достатъчно велик, за да ми бъде съпруг/ в моя случай/, никога не правя нещата достатъчно добре и най-важното: категорично отказвам да и стана съюзник в обвиненията срещу целия свят. И да си посипвам главата с пепел пред нея винаги, когато тя го иска.
п.п. Нито веднъж не ми се е извинила, аз на нея - многократно.
п.п.п. Някак си се почувствах длъжна да дообясня, защото темата ти съм я провокирала, без да ща.
| |
Тема
|
Re: Отговарям първо на теб
[re: Aлиca.]
|
|
Автор |
anbra (аз) |
Публикувано | 16.07.08 12:09 |
|
като на "провокаторката" А, може би, и на някои от останалите писали ми клубари.
Да, майка ми е разведена от незапомнени времена, но няма нереализирани лични амбиции - разбирай професионални, които аз да трябва да компенсирам. Тя беше работохоличка и бясно амбициозна /две сериозни висши завършени с отличие - медицина и право, след това научна кариера, хабилитация и т.н./. Дори и аз се вписах в нейните представи за професионални постижения /при мен мотивацията беше съвсем различна от нейната/ и се изравнихме по научни степени и звания. В този смисъл се явявам перфектната дъщеря. Но оттам-нататък, каквото и както да правя за нея - аз съм Лошата, даже повече - въплъщение на злото /и това ми го съобщава всеки път/- парадоксално недоволството и расте с моето старание и усилие да и задоволя дори и най-ненормалните желания, както и да и осигуря физически и емоционален комфорт. Също категорично отказвам да и стана съюзник в обвиненията срещу целия свят - това я вбесява неистово. Както и да поема каквото и да било чувство за вина, което най-упорито се опитва ежедневно да ми насади. Допреди 21-22 години беше най-прекрасната майка на света... Какво стана след това - не знам... Но ми тежат много тези идиотски отношения, тъй като с нищо не са провокирани от моя страна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Gyly (пишеща понякога) |
Публикувано | 16.07.08 12:10 |
|
Хич не ми се и говори. Толкова е "принципна", такава дума като "развод" у нас беше, а май и още е забранена. Всъщност не съществува. И аз съм гледана с известно съжаление в момента. И укор, щото съм направила нещо почти непростимо, да си позволя да се разведа.
А първоначално почти ми беше забранено да мисля за подобно развитие на семейния ми живот.
Години наред (след пълнолетие) ме докарваше почти до лудост, но сега като че ли малко се кротна.
| |
Тема
|
[re: Ryan]
|
|
Автор |
anbra (аз) |
Публикувано | 16.07.08 12:15 |
|
Здравей Ryan,
Това, което си ми написал синът ми ми го повтаря всеки път, в който се тръшна в несвяст и се питам не е ли мъжки приоритет да се действа така. Разбирам прекрасно цялата логика и безспорна правота на тази постановка в рационален план, но съм неспособна да го изпълня в емоционален. Кой знае защо дори и инстинктът ми за самосъхранение не сработва за повече от два-три дена мълчание от моя страна. Явно повредата си е само и единствено у мен...
Всъщност нямаше да търся мненията ви, ако можех сама да се справя...
| |
Тема
|
Re: Това го правя и аз,
[re: LlRA..]
|
|
Автор |
anbra (аз) |
Публикувано | 16.07.08 12:19 |
|
тъй като имам приятели в нейната кооперация /все пак съм живяла там над 3 десетилетия/ - минавам на пръсти край вратата и, просто не желая да си развалям предстоящите хубави моменти с поредния задължителен скандал...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|