Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:38 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема помогнете ни , да приключим спора  
Автор kamicv (®)
Публикувано26.06.08 08:34

Здравейте!
Сигурно темата е нищена и разнищвана хиляди пъти, но все пак...

У дома стои на почти постоянно обсъждане темата за смисъла и нуждата от брак(и двамата имаме по един неуспешен зад гърба си). Няма да споделям предварително кой от двама ни е "за" и кой е "против", за да не повлияя на откровеността ви. Много моля, който има мнение по темата и желание да сподели, нека го направи.
Току виж пък сте ни помогнали да стигнем до единно мнение :) а ние определено имаме нужда от това!
Благодаря предварително на всички!
Пожелания за хубав ден!

---

Редактирано от kamicv на 26.06.08 09:25.

Тема Re: помогнете ни , да приключим споранови [re: kamicv]  
АвторHяkoй, koйтo ce шляe (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 09:30

Кво му беше на предишното заглавие, та го смени

Тема Re: мнение от една с 1 разводнови [re: kamicv]  
Авторk (Нерегистриран)
Публикувано26.06.08 10:01

Смешно ми е като прочета, че нечий спор по важен въпрос ще бъде разрешен според мненията на клубарите.Възможно ли е това, след като вие с твоя сте си личности и си имате вашите мисли?Как така изведнъж ще си промените мнението заради клуба?
И какво от това, че за мен примерно бракът не е подпис, а нещо много повече.За бай Пешо обаче не е така

Автор ariel$$ (ветеран)
Публикувано26.06.08 10:04

Не сключвам брак, защото ми е по-изгодно да съм самотна майка. Иначе не ми пречи.

Автор HAДEЖДA® (Jedem das Seine)
Публикувано26.06.08 10:18

Аз не виждам никакъв смисъл в брака на всяка цена. Не смятам, че подписа е гаранция за щастлив съвместен живот.

Дори и да има дете от такава връзка, след като бащата го е припознал, отговорностите му, и правата на детето са същите, независимо има ли сключен ГБ или не.

Редактирано от HAДEЖДA® на 26.06.08 10:21.

Тема Да, де....нови [re: HAДEЖДA®]  
Автор abettor (няма значение)
Публикувано26.06.08 10:52

.....ама ако се гътне, тази с която живее не го наследява.
А при брак го наследява.

Тема Re: Да, де....нови [re: abettor]  
Автор HAДEЖДA® (Jedem das Seine)
Публикувано26.06.08 10:59

Е убаво де, ама аз нали се омъжвам за теб примерно, защото те обичам, а не с тайната надежда да ти стана наследник. Но ако имаме дете, което ти си припознал - то те наследява. Значи неговите интереси са защитени.
Хахаха, лаф на мой познат - "да бе дааа, сега ще се изръся няколко хилядарки за сватба, после недай си Боже, ако стане нещо, някой адвокат ще ме изръси още толкова за развод.

Автор cetacean (кит)
Публикувано26.06.08 11:08

Освен чисто материалната страна с общото имущество и съответната му "справедлива" подялба евентуално след това, не виждам никаква друга полза от брака, макар че и тук в крайна сметка всичко се свежда до това кой ще си намери по-добър адвокат. Иначе никой закон не може да задължи един "баща" наистина да се изяви като такъв, а също и като съпруг, глава на семейство и т.н. и т.н. В това лично се убедих.

Според мен човек много по-добре може да гарантира интересите си, колкото и цинично да звучи (пу-пу! днес съм много лоша... и не само днес май) чрез едно съвместно съжителство, при което недвижимото имущество се купува на името и на двамата под формата на идеална съсобственост, общите деца се припознават от таткото при раждането им и всичко останало си е като в едно обикновено семейство.

А, забравих най-голямата полза от брака. Как щях да я пропусна само... Ами, ако не се сключи брак, нали ще се пропусне и цялата велика церемония в гражданското, където човек се чуди на сватба ли е или на погребение, като почнат да му говорят с онзи напевен изотвъден глас и почнат да се вадят носни кърпички да се бършат сълзи и сополи, па после същите тия кърпички да се размахват на хорото... А кой ще се прави после на маймуна в църквата, а? На кого ще му викат "горчиво, горчиво!" Ами баба Милка на кого ще каканиже по микрофона, че му подарява "два юрганя, четри пИшкира и едно ковьорче за чиливизура"... Голям пропуск, наистина!

Into the blue...

Автор somebody (тя)
Публикувано26.06.08 11:17

Бракът няма никакъв смисъл. Има смисъл човекът до теб. Как го усещаш, как те докосва, как се оглеждаш в него, как се отнася към теб, как се разбирате, как сте си взаимно необходими........ Нещо съм се размечтала, не ме слушай.

Автор Дapeнa :-) ()
Публикувано26.06.08 11:31

За това да се чувствам жена на някой не ми трябва официално подписана хартийка.
Според мен въпросът не се свежда до „смисъла и нуждата от брак”, а до желанието.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.