Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:51 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Тежък дебат в семействотонови  
АвторЩacтиe (Нерегистриран)
Публикувано19.06.08 08:00

Бих искала да ви попитам: предстои ми тежък разговор с бащата на детето ми. Той е решил да ни напусне и да си гради живота сам. Сякаш утихнаха първите емоции от това решение. Аз за себе си казах - добре, никой неможе да накара другия насила да живее с него и да бъдат семейство. Сега трябва да уточним грижата към детето ни. Финансова и възпитателна. Ще бъдем в различни градове. В сърцето ми има голяма болка и разочарование - обяснимо. Зная, че ще ми е трудно сама. Но няма да съм първата, няма и да съм последната. При тези смесени чувства, искам съвет - какво трябва да бъде поведението ми, как да изложа тезата си, не е необходимо да му напомням, че детето си иска грижи, има доста големи разходи. Той ги знае тези неща и въпреки всичко реши това за себе си. Детето ни е момче, знае се нуждата на сина от баща. Как да се държа, искам с достойнство да изляза от ситуацията, но напират сълзи и нервите ми напоследък изобщо ги няма никакви, отслабнах...

Тема Re: Тежък дебат в семействотонови [re: Щacтиe]  
Авторцвeтe (Нерегистриран)
Публикувано19.06.08 08:06

Търси си бракоразводна адвокатка.... Искай съвет от нея.
Дебатите са отвратително нещо, и не водят до нищо.. Излишно хабене на нерви.. Какво и що, и без това ще се изяснявате в съда. Това е моето субективно мнение...Няма да ти е леко.. Успех.

Автор koм (ветеран)
Публикувано19.06.08 08:13

Дръж се така, както се държиш в работата си. Опитвай се да говориш делово, старай се разговора да не излиза от предварително начертаните теми, по които искаш да говориш. Не се опитвай да използваш вината като аргумент. Въобще избягвай спорове. Не се съгласявай на всичко, реши си предварително какво искаш да постигнеш и кои граници са приемливи за теб. Не се опитвай да вземеш повече или да "го накажеш". Виждам, че си разумна жена, значи можеш да прецениш трезво - какви са ви възможностите и какво можеш да искаш.

За обвинения, караници, изясняване, сълзи, крясъци и доказателства ще имате достатъчно други разговори. На този разговор си сдържай емоциите, а после се прибери и се нареви ако трябва.

В общи линии - това е. Трябва да знаеш обаче, че този разговор няма да има никаква юридическа стойност - всеки от двама ви може да се отметне на по-късен етап.

Редактирано от koм на 19.06.08 08:15.

Автор miraboo (начинаещ)
Публикувано19.06.08 10:06

Моето скромно мнение е, че няма да можеш да се справиш съвсем сама със ситуацията. Емоционалния стрес разрушава нервната ти система, както сама си забелязала, отслабнала си........... Това явно се отразява на физическото ти състояние...........
Потърси помощта на личния си лекар, знам че звучи непопулярно и не ти говоря за друсане и крайности, но има хранитвлни добавки и медикаменти, които помагат за възвръщане на равновесието. Вкомбинация с това ще ти е нужна малко почивка от тези емоции. Не знам кога ви е срещата за дебата, но за да се справиш с емоциите и за да не се получи нещо нежелано като резултат ти трябва да си спокойна. Така, че отложи я малко тази среща за да си по- добре и за да си отпочинала и трезва.
Това е моето мнение по отношение на разклатените нерви, не вземай някакви силни успокоителни - карат те да се чувстваш уморена и безволева, но нещо здравословно, като повече дози ментов чай, аромати на мента, нещо релаксиращо, има и други медикаменти, които не те правят парцал, но помагат. Не стават чудеса, но ще се закрепиш емоционално. От там нататък, виждам, че си разумна и когато влезеш в кондиция ще се справиш с всичко......... Късмет!

Човекът е безкрайност в граници от смъртно тяло

Тема Тежък дебат в семействотонови [re: miraboo]  
АвторЩacтиe (Нерегистриран)
Публикувано19.06.08 10:15

Незнам, може би бях прекалено разумна през годините. Това помогна на човека до мен да ми се качи на главата и да иска да ме смачка. Емоционално и психически и физически, не е имало боища и алкохол, но нали знаете - енергийно като се изпие силата и от там нататък...нищо. До скоро се мятах в мисли, да гомоля ли, да се тръшкам ли, добре че не го направих. Сега като се поразмина с емоциите симисля, че трябва да удържа достойноството си. Решението не е мое все пак, въпреки че неразбории в съжителството имаше. И преди, и сегаще има в дебата, защото липсва хармония, липсва уважение от негова страна.

Тема Re: Тежък дебат в семейството [re: Щacтиe]  
Автор miraboo (начинаещ)
Публикувано19.06.08 10:29

Отлично те разбирам, но за всичко това ще ти трябва сила, защото досега си направила много неща въпреки себе си, а това уморява...........
Права си решението не е твое, но повярвай ми за теб няма да е особено лесно в следващите дни и месеци. Не те познавам, но ако действително преживяваш нещата до там, че да отслабнеш, трябва първо да се погрижиш за здравето си. Когато човек е здрав всичко се нарежда. А когато е изтощен и изнервен много неща му се виждат страшни. За да запазиш достойнството си, трябва да имаш вяра в себе си, а тя намалява когато човек е уморен. Почини си, имаш нужда повярвай ми, оправи си емоциите, по начин който ти е най близък - все пак ти се познаваш най добре - дали ще е далеч от сегашната среда, дали ще е с масаж, с малко медикаментозна помощ или риболов - ти решаваш. Не бързай всичко да премине, бързината не винаги е най добрия съветник. Първо дръж на себе си, когато си спокойна - ще видиш, че всичко е буря в чаша вода. Нотрябва да си наистина спокойна а не само така да си въобразяваш...

Човекът е безкрайност в граници от смъртно тяло

Тема Я пакнови [re: Щacтиe]  
Автор jamie (не знаеш кой)
Публикувано19.06.08 20:35

за енергийното изпиване ?
Абе тук не е подходящия клуб - не разбрахте ли ? Оплачи се от реални проблеми - в съда ще станеш за смях с туй енергийното

Тема Re: Я пакнови [re: jamie]  
Автор Дивaнe (излитащ)
Публикувано19.06.08 20:57

Що бе, енергийното изпиване ще мине в съда. Особено с тази цена на петрола.

Опознай Родината, за да обикнеш София!

Автор somebody (тя)
Публикувано19.06.08 21:00

Моят съвет към теб е да се споразумеете в полза на детето. Бъди благосклонна за вижданията му с бащата, момче е тепърва ще има нужда от него. Надявам се бащата да иска това. Договори по-голяма издръжка, защото ако се появи жена в живота на бащата ще иска тя да контролира парите и живота му. Ако той бърза за развод, използвай това. Дори да ти обещае да дава повече пари от присъденото, дръж на своето. Понякога хората се отмятат във времето. Мисли за детето и бъди спокойна и уверена в себе си. Сигурно си наранена, но животът не свършва. Ще се вземеш в ръце. Искрено ти желая успех. Личи, че си объркана. Търси приятели за контакти. Не натоварвай детето с емоции. Децата усещат тревогите ни. Заради него бъди силна.

Авторцвeтe (Нерегистриран)
Публикувано19.06.08 21:08

Мацко, търси чай от глог. Успокоява нервната система. Говоря сериозно.
Всички останали успокоителни депресират.
В края на краищата ще трябва да изслушваш куп обвинения, а ако тръгнеш да се обясняваш, значи да се оправдаваш.
Внимавай много да не почне да те разиграва. Щом ти се е качил на главата,
няма начин да не пробва същото. Успех...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.