|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Кога човек е егоист
|
|
Автор |
kiki_monik (nevidimka ) |
Публикувано | 17.05.08 10:44 |
|
Редактирано от kiki_monik на 17.05.08 11:46.
| |
|
Няма да повярваш на какви егоистични постъпки със свидетел. Прекалено скандални са и няма да ги описвам тука.
Моят егоизъм в момента се заключава единствено в "хапката" - прегладнял съм и напускам чата за да кльопна нещичко.
Клавиатурата пише каквото си иска. Аз само се опитвам да я управлявам
| |
|
От егоизъм даже се прави и на великодушен!
Айде окни и ти нещо де...оставила си само едно заглавие? Нещо испитваш ли ни, на матура ли сме?
Осигури си лукса, насъщният сам ще си дойде!Редактирано от LlRA.. на 17.05.08 12:24.
| |
Тема
|
Re: Кога човек е егоист
[re: kiki_monik]
|
|
Автор |
elfa (объркана) |
Публикувано | 17.05.08 12:44 |
|
Когато му писне да мисли първо за другите,после за себе си.Когато се освести от мита,че прави ли добро,му отвръщат с добро.Ето,тогава!
| |
Тема
|
[re: kiki_monik]
|
|
Автор | Marchela5 (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.05.08 13:29 |
|
Стара истина е че няма ненаказано добро. Казват, че най-тежко се наказвало непоисканото добро. Според съпруга ми за да си добър трябва да си много силен. Егоизмът е естествено човешко състояние. Както във всичко важна е мярката и тук е разликата между хората. Дори понякога пропагандата на добро и саможертва като при майка Тереза е извява на някакъв вид егоизъм.....
| |
|
когато знае какво иска от живота,получава го с лекота и другите казват че е егоист.
всичко е в ръцете ми .......мамка му
| |
|
И който си мисли, че не е така, е най-големият егоист.
Колко е хубаво да не правиш нищо, а след това да си починеш.
| |
|
Мога да помогна на другите, само ако аз съм добре. Та в този смисъл са прави тези, които възпитават децата си, първо тяхното добруване да си осигурят, после на другите.
| |
Тема
|
[re: HAДEЖДA®]
|
|
Автор | kиkи-мoниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.05.08 12:27 |
|
И аз нещо такова исках да попитам. Кога и как се превръщаме в егоисти, че и децата ни според нас. Грешно ли е да учиш малкто човече, първо да помисли за себе си , та чак после да се раздава и на другите. Обвиниха ме, че съм егоист и че така възпитавам и малкия Та за това, реших да запитам какво мислите и вие. Как за бога ако гори моята къща и тази на съседите- аз да отида първо да помагам на съседите си? Емии аз ще изгася първо първо моя пожар- та чак тогава ще помогна и на другите.
| |
Тема
|
[re: kиkи-мoниk]
|
|
Автор |
Фoтoн (opoznavasht se) |
Публикувано | 19.05.08 12:42 |
|
Егоизмът иска да получи, а любовта да даде....Има и самозащитен егоизъм , логичен, съхраняващ ни , такъв, който е свързан с инстинкта ни за самосъхранение. Въпрос и балнс на приоритети, и съпричастност.
Чалга - турска дума за българска музика,
която е толкова сръбска, че направо е гръцка.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|