Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:20 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Аз пък много искамнови  
Автор somebody (тя)
Публикувано13.05.08 12:36

да се запозная с приятелката на бившия ми мъж. Все пак трябва да знам с кой общуват децата ми и кой ги превъзпитава.

Само не знам как да го поискам това запознанство, защото бившият е много мнителен.
Синът ми вече свикна с приятелката и не и прави номера, но дъщеря ми има някаква непоносимост и явно доста ревнува и не я харесва. Все си мисля, че бихме си били взаимно полезни що се касае децата да се чустват спокойни и добре и при двамата си родители.
Е това ме е развълнувало от известно време. Та, кажете как?

Тема Re: Аз пък много искамнови [re: somebody]  
АвторKapoлинa (Нерегистриран)
Публикувано13.05.08 12:44

Ако знаеш само колко бих желала този пост да е от бившата на моя човек...За съжаление при нас ситуацията е точно обратната на твоята. Ние сме заедно вече две години, а тя категорично забранява да имам какъвто и да е контакт с децата! Премам решението й, но истината е, че ми тежи.
Позицията ти е достойна за уважение и ти желая успех при бъдещото запознанство!

Тема Re: Аз пък много искамнови [re: Kapoлинa]  
Автор somebody (тя)
Публикувано13.05.08 12:50

Ееееееее, това е много гадно да ти забранява контакт. Децата да не са и собственост. Аз никога не съм спряла сина ми да ходи при баща си, когато пожелае и са се разбрали предварително, а то е често.
В твоя случай майката явно мисли повече за себе си, отколкото за доброто на децата си. Нищо не трябва да се прави напук според мен. То понякога децата са по-умни от нас. Ти говори с човека ти. Той е баща и също има право на мнение. Успех и на теб желая! Ако мога да бъда полезна с нещо, казвай.

Тема Re: Аз пък много искамнови [re: somebody]  
Публикувано13.05.08 13:01

За съжаление те са в отвратителни отношения, въпреки неговите усилия. Аз го мотивирам да не се отказва да търси нормален контакт с нея, но тя просто отказва. Не искам да утежнявам ситуацията, търсейки и ''своите права''. Опитвам се да приема, че тя като майка и човек, който основно се грижи за децата (все пак той ги взима за по два дни в седмицата) има право на подобни решения.
Надявам се да не звуча пораженчески, но просто нещата са много, много напрегнати и сложни. Смятам, че първо те помежду си трябва да нормализират отношенията си, а след това другото (тоест моето присъствие в живота на малките) ще си дойде на мястото.
Благодаря за отговора, напълно си права, че тя мисли за себе си и го прави на пук. Явно трябва да мине повече време докато се утаят негативните чувства, които изпитва.

Тема Re: Аз пък много искам [re: somebody]  
Авторшaш (Нерегистриран)
Публикувано13.05.08 13:03

Аз също никога не съм забранявала контакт на децата, но се получиха няколко различни варианта.
С първата му, след развода ни, като се запознахме, тя си въобрази, че съм й дала благословията си да си прави с тях каквото иска и да им нарежда какво ли не. Бившият си мълчеше като задник, с извинение. Разделиха се не заради мен, но заради нейния алкохолизъм. Това го отчитам като своя грешка. Трябваше първо да я опозная много добре, преди да изоставям децата на произвола.
С втората - бившият така беше нахълтал по някакво рошаво момиченце, че много дълго го държа официално в тайна - не че не се усещаше, но като дойде до децата да ходят при тях - стана мацана работа. Видях я само веднъж и само като чух как крещи и се разпорежда, че беше и почти на годините на големия ми син, ми беше ясно, че това дете ще играе ролята на злата мащеха от приказките. Не спрях децата, но им прочетох Снежанка и Хензел и Гретел, че ги бяха позабравили. Извадиха си изводите.
С третата още не съм се виждала, но не е изключено.
Така че то си е до човека. Понякога май трябва да се забраняват контактите. Аз лично не успях.

Тема Re: Аз пък много искам [re: шaш]  
Публикувано13.05.08 13:09

Шаш, сигурна съм, че съществуват много варианти в които на майката й се иска контактът да бъде забранен. Макар че бившата на моя няма причини като изтъкнатите от теб, аз уважавам мотивите й.
В крайна сметка тя не ме познава, за нея аз съм просто другата, което й дава основание да причинява малки (но все пак) неудобства. Надявам се скоро този момент да отмине.

Тема Re: Аз пък много искам [re: Kapoлинa]  
Автор somebody (тя)
Публикувано13.05.08 13:10

То не става въпрос за твои права. Предполагам, че ти вече си част от живота на този човек (2 години прочетох), следователно си част от живота и на децата му. По-лошо е да те отдалечават и да се правите, че не съществуваш. Вие заедно ли живеете и ти къде се криеш през тези 2 дни, когато той е с децата? А майката не живее ли с някой? Да ти кажа много си зависи от твоя човек. Хубаво е, че си търпелива. Явно много държиш на него.

АвторXXL (Нерегистриран)
Публикувано13.05.08 13:12

Трудно се общува с мнителни хора, но според мен можеш да опиташ с пряк разговор с бившия си, като му обясниш причините за твоето искане.От криене полза няма, щом децата ти общуват с някого, добре е и ти да я познаваш.Не е необходимо лошите отношения с бившия да се прехвърлят и към приятелката му.Всъщност колкото повече растат децата, толкова повече поводи има да сте заедно, рождени дни, общи празници, абитуриентски балове, сватби

недай боже и лоши неща, така че чисто житейски, щом имате общи деца, значи имате общи проблеми и общи радости, ако той има сериозна връзка, а не някоя еднодневка, ставате нещо като едно доста разклонено семейство

Публикувано13.05.08 13:14

Да, много държа на него и съм склонна на този компромис!
Благодаря за мненията и се извинявам, че отклоних темата.

Тема Re: Аз пък много искам [re: Kapoлинa]  
Авторшaш (Нерегистриран)
Публикувано13.05.08 13:15

Ами може и да се страхува да не би вашата връзка да лумне отново - има много такива случаи. Те, новите, усещат много добре какво е отношението на мъжа към бившата. Повечето мъже се хапят, че са разведени и продължават да таят яки чувства към бившите си. Сигурно при нея е синдрома на щрауса - да си зарови главата в пясъка, че белким не вижда. Щом имаш добри мотиви, нещата ще се оправят благоприятно. Лошото е като се тръгне с рогите напред

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.