Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:20 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За вторите бракове.......нови  
АвторMapчeлa5 (Нерегистриран)
Публикувано13.05.08 10:14

Рискувайки да си навлека неодобрение или нещо повече. Да попитам как оценявате този резултат от 30 годишно изследване:

Мит № 1: Вторите бракове са обикновено по-успешни от първите

Смята се, че разведените партньори придобиват опит от първия си провален брак и не биха повторили първоначалните си грешки. Най-често става така, че причината, която се е оказала повод за развод при първия брак, е също причина и за раздяла при втория. Разбира се, има много хора, които все пак съумяват да се справят с предизвикателствата на втория брак и да го изградят успешно, но фактите си остават - възможността за развод при един втори брак е всъщност по-висока, отколкото при първия.

А дали е така.......?

Тема Re: За вторите бракове.......нови [re: Mapчeлa5]  
Автор wasted_youth (sex: female)
Публикувано13.05.08 10:24

Първи, втори или трети - не е там работата! Зависи за кого се жениш - т.е. той какъв е, ти какъв си, има ли съответствие...пък и любов. Или пък друг някакъв силен мотив (хора разни).

Тема Аз имам сега втори брак. [re: Mapчeлa5]  
Автор Trendi ()
Публикувано13.05.08 10:35

Не мога да кажа нищо за повторението на грешлите си от първия ми брак, защото децата на съпругата ми вече са отгледани (единият даже си има бебе), а моята най-голяма грешка беше във възпитанието на дъщеря ми. Сега гледам взаимоотношенията на съпругата ми с нейните деца, родители и роднини и не мога да повярвам на очите си. За мене всичко това е ново и необяснимо.

По-скоро бих казал, че вторият ми брак ми показва непознати за мене неща. Няма нищо общо с първият ми брак в най-хубавия смисъл на думата.

Проблемите са единствено в това, че за мене са непознати много неща.

/Днеска какво става? Това е втора тема, която определено ме разстройва. Може би някой път когато съм в по-особенно състояние ще ви разкажа съвсем непонятни за вас неща. Жена ми ми вярваше, но и тя след като тя стана очевидец на някои работи също е втрещена. Ако в действителност е умна ще намери начин да опише всичко след като умра. Не мога да си позволя аз да го направя на сегашния етап, понеже последствията могат да бъдат много големи./

И все пак животът е интересно нещо.

Клавиатурата пише каквото си иска. Аз само се опитвам да я управлявам

Тема Re: За вторите бракове.......нови [re: Mapчeлa5]  
Автор Джoaннa (Гордата ТО)
Публикувано13.05.08 11:26

Всеки брак си е различен,защото и половинките не са същите ,опита не игрее,напротив, всичко почваш от начало... според мен не трябва човек да се жени няколко пъти, щом при първия брак си се провалил излишно е да опитваш пак,явно не ставаш за брак и за семейство, имам познати с по над три брака,толкова са готени, но уви не стават за брак както и да ги въртиш и усукваш, не стават и това си е ....

всичко е в ръцете ми .......мамка му

Тема Re: Така е!нови [re: Mapчeлa5]  
Автор LlRA.. (съзвездие)
Публикувано13.05.08 11:44

За сметка н атов а-третите бракове са супер!

Личен опит!

Осигури си лукса, насъщният сам ще си дойде!

Тема Re: Така е!нови [re: LlRA..]  
Публикувано13.05.08 11:46

е,рано е още да се каже.......

Тема Re: Така е!нови [re: Джoaннa]  
Автор LlRA.. (съзвездие)
Публикувано13.05.08 11:48

...права си! Но все пак 8г. са си чисто постижение))...щото предишните едва до 3г. стигаха))

А след 10-та година един развод е напълно оправдан!/мое мнение))/

Осигури си лукса, насъщният сам ще си дойде!

Тема Re: Така е!нови [re: LlRA..]  
Публикувано13.05.08 11:55

верно си е, минали сте критичните 7 години, поне така разбравят разни социолози,че били критични ,бсеки брак минавал даден етап,нещо като минно поле ....прескочиш и оцеляваш

Тема Re: За вторите бракове....... [re: Джoaннa]  
Автор ariel$$ (старо куче)
Публикувано13.05.08 12:38

Въобще не съм съгласна. Аз съм семейно ориентирана и бракът не ми е тежал като задължения. Съпругът ми не ставаше за брак. В момента нямаме официален брак, но имаме бебе, така че се считам за много повече омъжена, отколкото бях преди. Първият ми брак почна да се сгромолясва само месеци след подписването. При това съжителство вече двегодини не сме си казали една дума накриво. Държа да отбележа, че нямам деца от първия си брак и имах доста добра финансова подплънка, когато се гмурнах в новото начинание.

Тема За статистическите грешки.....нови [re: Mapчeлa5]  
АвторTaз (Нерегистриран)
Публикувано13.05.08 13:48

Не, не тия дето ти казват по телевизията....
Защо вземаш едно статистическо изследване, при неясни критерии за подбор на участниците, неизвестни критерии за това какво е успех и неуспех, неизвестно културно наследство на семействата и още куп други неясноти и се опитваш да извлечеш извод за себе си?

Тц. Всеки е уникален сам по себе си. Освен това че "било имало 99% шанс" не значи че точно ти няма да си късметлията или каръка - зависи от гледната точка - да си в този 1%.

Не се поддавайте на пропаганда хора...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.