Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:47 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема За това да се чувсваш лош човек и за разводанови  
АвторHяkoя (Нерегистриран)
Публикувано28.12.07 16:18

Здравейте,

Бих искала да ви задам няколко въпроса, отнсно един проблем, който ме мъчи доста и ми се иска просто да разбера дали има и други хора, на които се е случвало подобно нещо.

Винаги съм си мислела, че изневярата е гадно нещо, винаги съм се страхувала да не бъда предадена от човека, който обичам безумно и никога не съм изневерявала...

Омъжих се (доста млада на 20 години), всичко беше прекрасно, разбирахме се, роди ни се детенце, но изведнъж всичко се промени. Комуникацията между нас изчезна, първоначално започнахме много да се караме, дразнехме се един друг, драчехме се за най-дребното нещо... Аз усещах в погледа му че не съм му приятна и го отблъсквам... Мина време, през което свикнахме един с друг и изведнъж спряхме да се караме, просто си говорехме, не се драчехме... но нещо липсваше и това беше тръпката, любовта. беше се изпарила, поне от мен. Аз имах усещането, че съм в една 30 годишна връзка ( имахме само няколко години брак), че съм на 60 години...

Точно преди около две години нещата се промениха, в мислите ми се прокрадна друг човек... Изплаших се! Но след време свикнах и допъуснах друг, и друг... не съм изневерявала на съпруга си, тялом, но душата ми все повече и повече се отдалечаваше от него. Усещах, че и неговата от моята. До един ден... в който се запознах с един много специален човек. Той! Човекът, с който искам да бъда, с който се разбираме, с който се чувствам различно и на място, човекът, с който дори и гадните неща са прекрасни.

Моят съпруг разбра, а и аз не скрих... Не исках да лъжа никой, не можех, дори и да се опитвах. Първоначално просто излизах с въпросния мъж, но нещата станаха по-зле, бях изключително много влюбена, както и той (и все още сме). Просто е различен, с него се чувствам различно и някак си... на място. Когато съм с него забравям за всичко, за мъжа си, за детето си, за родителите си, за приятелите си. Съвесем различен живот и толкова красив!

Нещата обаче,се развиха не както очаквах. Когато мъжът ми постави въпроса да се разделим, аз се съгласих. Той и друг пат го е задавал, но мен ме беше страх да си го помисля, дори и д а го исках. Но сега се съгласих, може би защото знаех , че няма да съм самотна, когато това се случи, че ще има друг до мен, който да ми дава сигуност... а може би защото си намерих хубава работа, с добро заплащане... не знам... Тогава той реагира изключително неочаквано - побесня, разплака се и каза, че това е абсурд и че няма да позволи да се разделим, че ме бил обичал, как можело да си помисля, че не е така и да оставя любовта ми към него да умре. аз мислех, че и той ще пожелае да се разделим, че не ме обича. Само, че през цялата ни връзка той не усещаше как се чувствах, че не исках да правим само това, което той каже, че исках малко повече нежност и открито държание, че исках не само някой който да работи, за да изкарва пари и с който да правя секс...

От момента, в който реших, че искам да се разделим и му го казах, започна една агония за мен, първоначално бях в шок - не знаех какво да правя, плачех... Това започна да рефлектира и на другия човек. исках да държа на страна моят приятел, да разреша този проблем само с мъжа си и да не се отразява върху него... но нямаше как да стане, нашите взаимоотношения вече бяха минали на по-сериозно ниво..., а исках да забавя малко това... исках една нормална връзка с него, защото поради ранния ми брак имаше доста неща, които не бях усетила и на моменти ми липсваха с моя съпруг.
Мъжът ми ми говореше ужасни неща, когато разбра - обиждаше ме, после плачеше, после се смееше, после ме нападаше, после говореше против другия човек. Аз, не можех да му обесня как стоят нещата с другото момче, все пак е ужасно да говориш на мъжа си за прекрасната си любов с друг. Поне аз не се чувствам ОК да го направя. А ако знаеше как стоят нещата, нямаше да се държи така.

След два-три подобни месеца ситуацията към днешна дата е ужасна. Сега сме разделени за малко, детето е при родителите ми, но скоро трябва да си го взема. Мъжът ми не иска да се разделим, държи се приятелки с мен, промени се грижи се за външния си вид, прави нещата, които и аз. Но не същото, аз си го обичам по някакъв особен начин, не искам да го наранявам, не искам да страда, не искам да съм лош човек, но не го обичам така. Обичам друг човек и искам да съм с друг... А съм още на 25 години... Сигурна съм, че ако се върна при съпруга си нещата няма да са добре, но пък малко ме е страх да поема цялата тежест, защото все още никой от приятелите и роднините ни не знае и в един момент като го обявим, всички ще напраднат мен, ще ме обиждат и ще бъде ужасно, той няма да иска да ми даде развод. Страх ме е от целия ад, който ще се стовари... И все пак, нямам право да живея с човек, който не обичам, защото пак ще го излъжа, а на мен ми омръзна да го правя, не искам да лъжа никой повече, просто искам един по-спокоен живот.

Мисля си, че съм ужасен човек, че причинявам такива неща на някой и паралелно с това се чувствам прекрасно при мисълта за раздяла с него... До скоро си мислех, че правя гешка, но сега знам, че не е така, защото човек като не обича някой, колкото и прекрасен човек да е този някой и да те обича, не може да е с него...

Моля ви, някой попадал ли е в подобна ситуация! А какво трябва да направя за развод? Дали той ще ми отнеме детето? Има ли възможност да мине леко, безболезнено за детето и хората около нас? Без дело, без съд и такива неща? Колко пари ще ми струва един развод?

Тема Re: ох, пиленценови [re: Hяkoя]  
Автор FileO99 (оперативная )
Публикувано28.12.07 16:21

Не си чела това:

Тема Re: За това да се чувсваш лош човек и за разводанови [re: Hяkoя]  
Автор livewire (жена)
Публикувано28.12.07 16:36

Не.
Искам да кажа не съм чувала развод без съд, освен може би в някои мюсюлмански страни, където ходжите ги вършат тия работи.
Интересно ми е, като спреш да обичаш другия - какво ще правиш тогава- пак ли ще се разделяш?

Тема Re: За това да се чувсваш лош човек и за разводанови [re: livewire]  
Автор FileO99 (оперативная )
Публикувано28.12.07 16:40

Не.
Искам да кажа не съм чувала развод без съд, освен може би в някои мюсюлмански страни, където ходжите ги вършат тия работи

Не.Който е луд да се жени и до съд ще стигне. Рано или късно

Интересно ми е, като спреш да обичаш другия - какво ще правиш тогава- пак ли ще се разделяш?

Защото любовта е свързана с генетиката. Затова. И търси по-качествен генетичен индивиди.

Автор Eva B. (ﺚﻖ)
Публикувано28.12.07 17:04

Попаднала си в ситуация, в която се озовават мнозина след няколко години брак и дете. Тази на отчуждаването. Ако живеем в прекалена близост с един човек, имаме чувството, че все отново похващаме с гола ръка някаква красива медна гравюра, но ето че някой ден между пръстите ни остава само къс грозна, зацапана хартия и нищо повече. Също и човешката душа след постоянно докосване накрая се захабява, най-малкото започва да ни изглежда така. Никога вече няма да видим първоначалния й чист рисунък и красота. Човек винаги губи от прекалено интимното общуване с жени и приятели; а тогава губи понякога и основите на изградения си живот.
Живеем в 21и век и от неговото съгласие за развод нямаш нужда, но трябва да си сигурна в това, което ще направиш. Мисли, сама, спокойно, не водена от страха в сърцето, а само и единствено от познанието, че живееш твоя си живот и понеже е само един си длъжна да го "пропилееш" възможно най-пълноценно за теб.

Aко отрежеш с ножица едно безкрайно въже дали ще получиш две безкрайни въжета?

Авторpaзвeдeнa (Нерегистриран)
Публикувано28.12.07 18:56

Ти си на 25 години и си била омъжена точно 5 години. От две години имаш връзка с друг мъж. Обичаш го сега, но след три години и той ще ти омръзне.
Разводът е много отговорно нещо, създаването на деца още повече и трябва да се замислиш върху много неща.
Не те обвинявам, но не те оправдавам. Може би е по-добре детето да остане при бащата си, той няма вина и не трябва да бъде жертвата в твоята гадна игра.

Автор Фoтoн (opoznavasht se)
Публикувано28.12.07 22:10

След още 5 години с кого ще бъдеш?А нима, смяташ , че сега не си доста млада?
един много специален човек. Той! Човекът, с който искам да бъда, с който се разбираме, с който се чувствам различно и на място, човекът, с който дори и гадните неща са прекрасни. Я пак, последното...

Просто е различен, с него се чувствам различно и някак си... на място. Когато съм с него забравям за всичко, за мъжа си, за детето си, за родителите си, за приятелите си. Съвесем различен живот и толкова красив! Нали?...Всяко ново и различно е разпалващо...Ми то, със всеки нов , би се чувствала така. А уж , мъжете мислели с долната си глава.

Дали той ще ми отнеме детето? А, дали ТИ имаш право да му отнемаш детето и защо го омаловажаваш , като родител? По силата на твоята постъпка ли се предполага, че детето трябва да остане при теб?

Редактирано от Фoтoн на 28.12.07 22:11.

Автор White_Witch (In Wonderland)
Публикувано28.12.07 23:07

...Винаги съм си мислела, че изневярата е гадно нещо, винаги съм се страхувала да не бъда предадена от човека, който обичам безумно и никога не съм изневерявала...

...Когато съм с него забравям за всичко, за мъжа си, за детето си, за родителите си, за приятелите си. Съвесем различен живот и толкова красив!...

Забележителен скок в мирогледа в рамките на 2 години!

Как ли ще мислиш след още 5, а след 10?!?

...Нещата обаче,се развиха не както очаквах... - А ти какво си очаквала - мъжът ти да те изпрати с цветя и фойерверки?

Баси, аз ли живея на друга планета, кво ли?!?

Извинявам се за спама, ама не се въздържах и се ядосАх!

Само те призовавам да помислиш за детенцето, че много често забравяме именно тези невинни душички и ги караме да плащат за нашите грешки и прибързани решения в опитите си да подредим живота си според постулатите на Висшия Егоизъм и Самозаблуда...

Само страхът от неуспеха прави нещата невъзможни

Тема Такиванови [re: Hяkoя]  
Автор jamie (шемет сладък)
Публикувано28.12.07 23:10

трябва да се водят в някой арабски резерват.
За рано разведени.

Авторtovidebne (Нерегистриран)
Публикувано29.12.07 00:45

в любовта единия обича,другия се оставя да бъде обичан.уловката е ,че често ролите се сменят.
както и да постъпиш след време ще го отчетеш като грешка.но не защото си сбъркала,а заради пропуснатите възможности.

Колко пари ще ми струва един развод?

може би едно детско щастие

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.