Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:07 07.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема Как да се справя?  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано21.08.06 13:07

Ето какво ми се случи. Обади ми се бившата на мъжа ми. И ми каза, че ни оставя детето - момиче на 9 г. Заминавала за чужбина - завинаги.

Малко предистория - по случая са водили съдебни битки. Мъжът ми не пуска детето, защото бившата му заминава без нищо да й е уредено. Просто не иска да е тук. Тя е на 31-32 г., към момента кариерата й не е нищо особено. Търси някаква реализация вън, но засега перспективите са никакви. Въпросът е, че е доста безотговорна и него го е страх да пусне детето на края на света без нищо осигурено. Той поема финансово изцяло детето и много иска да я вижда по-често, но бившата не му разрешава.

Така или иначе вероятността да се озова вкъщи с едно изоставено 9-годишно момиченце е голяма. Как да се справя?! Аз имам свое на 2 и половина, знам, че поне външно няма да ги деля, но все пак се страхувам доста!

Когато Господ затваря врати, отваря порти.

Редактирано от Kлep на 21.08.06 13:09.

Тема Re: Как да се справя? [re: Kлep]  
АвторLlRA (Нерегистриран)
Публикувано21.08.06 13:25

Ами щом баща и не дава да замине...да ти е яка гърбината)) Честито!
Въпреки, че моето скромно мнение е, че трябва да пусне детето с майката...ако майката иска да замине с него де. Какво е вашето мнение за майката, няма нищо общо с това дали дечкото иска да е с нея и как ще се уреди бъдещето на жената!
Но ако става дума за инат от страна на таткото , това е начина))

Тема Re: Как да се справя? [re: LlRA]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано21.08.06 13:30

Абе в интерес на истината той има доста основания да не пуска детето, но както и да е...

Честно казано не те разбирам. Какво означава "това е начина" - да си толкова обсебена от желание да отмъстиш на един мъж, че да си готова да пренесеш детето в жертва?! Наистина ли намираш за нормално една жена да е готова да изостави детето си просто така, за да натрие носа на бившия си мъж?!

Тема Какво значи ПрОСТО ТАКА? [re: Kлep]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква)
Публикувано21.08.06 13:33

Тя се опитва да си намери реализация някаква, за да не мизерства. Иска да е свободна и да живее нормален живот. Мъжът ти е решил да я възпитава като спира детето. Естествено, че сега ще трябва да го гледа, щом е толкова отворен.

А иначе, не виждам какво страшно има да ги гледаш двете. Просто не трябва да ги делиш нито по отношение на обичта, нито по отношение на задълженията, възпитанието и т.н. И мъжът ти ТрЯбВА да ти помогне, щом е взел такова решение.

Не е лесно да си тиква-а-а-а-а!

Редактирано от ПOЛУидиoтчeтo на 21.08.06 13:36.

Автор......... (Нерегистриран)
Публикувано21.08.06 13:36

Какво значи да изостави детето си?
Доколкото аз разбирам -
любимия ти не го пуска..........
Щом не го пуска - тя му го оставя,
ама сега, че ти искаш тя да стои
тук и да го гледа - това си е твой проблем,
отстрани нещата не изглеждат така........

Тема Re: Какво значи ПрОСТО ТАКА? [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано21.08.06 13:43

За мен да заминеш на края на света без ясни перспективи жертвайки детето си е "просто така". Лично аз не бих го направила дори и да трябваше да се откажа от шеметна кариера в световна фирма, пък камо ли срещу перспективата да съм в емигрантски лагер. Но както и да е. Явно има и други жени, които мислят така. Хората не са еднакви.

А що се отнася до гледането - това и без това си му беше мечта. Сега е безкрайно щастлив при перспективата детето да е с него. Проблемът не е в него, а в това, че аз съм изплашена. Което, разбира се, не означава, че няма да се справя. Просто ме е страх!

Авторлилия (Нерегистриран)
Публикувано21.08.06 13:44

И според мен мъжът ти се прави на "отворен", като не пуска детето и се опитва да спъва бившата си жена в желанието и да постигне нещо в живота.
А детето не е изоставено, нали е с баща си?

Тема Re: Как да се справя? [re: .........]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано21.08.06 13:45

Това е дете, бре! Не е куфар! Какво означава - "щом не го пуска - тя му го оставя"?!

По принцип щом си родил дете, ти поемаш отговорността за това и би трябвало да имаш ясното съзнание, че вече животът ти не ти принадлежи напълно. Какво е това - щом детето се окаже пречка пред някакви химерни мечти - премахваш тая пречка, така ли?!

Тема Re: Какво значи ПрОСТО ТАКА? [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
АвторLlRA (Нерегистриран)
Публикувано21.08.06 13:46

Е това имах в пред вид като написах - "това е начина")) Дето го окн аи "полуидиотчето" - мале. мож ели някой да има такъв ник))
Демек щом таткото е решил да прави 'навъпреки", сега го поема целият!

И теб те разбирам и затягай коланите, щото ново дете с нови проблеми...един мъж само такива неща може да натресе на една жена...гледаш ли какво значи "патриархат в действие"))

Автор.... (Нерегистриран)
Публикувано21.08.06 13:47

детето е поравно на майката и бащата,
аз не съм морален съдник,
а страничен наблюдател

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.