Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:24 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Тема Голяма питанка ми беше дали да пусна темата!нови  
Автор Allia (aз)
Публикувано18.02.06 19:14

та така... Идват у нас определени хора и ми казват все още настоящият ми съпруг с кой е, къде е, от кога е. ОК казвам, въпреки, че ми беше много, крайно неприятно. Човек съм мога да разбера, трябваше обаче да го науча от него. Искам откровеност. Как иначе ще се грижим, макар и разделени за децата си, а ние бяхме решили че ще се разделяме. Стана ми много криво и защото на този по-специален ден той педпочете друг човек пред детето, което имаше очаквания. Всъщност всичко е заради очакванията и нагласите. Тогава реагирах спонтанно-обадих му се и казах всичко, каквото мислех, но без грубости и обиди, предупредих, че всички, които ме тормозеха с въпроси и недоумения Защо ще се разделяме ще разберат. Някак си реших-край повече няма да прикривам да търся искам край и то ясен, за да мога да си оправям живота. Обадих се и на близките му и знаете ли след това, заради тази ми постъпка ме обявиха за цинична-вече незнам дали е така, пък и не е толкова важно. Всъщност кое е по-приемливо да правиш нещо или да говориш за него, когато си го разбрал от друг? Дори някак си немога да си формулирам въпроса:)) А накрая стана така, че цялата ситуация беше извъртяна до предумишлена манипулация-ей това вече много ми дойде:)))) То вярно нямало цивилизация:)

Към всяко нещо има много различни погледи!

Тема Re: Голяма питанка ми беше дали да пусна темата!нови [re: Allia]  
Автор nikrus (да бъдем добри)
Публикувано18.02.06 19:33

Здрасти,как ти казаха за това че е с друга според тебе с съчусвие сцел да те предпазят от нещо или с задоволство , то много приятели май не останаха всеки се е затворил и си казва, това на мен няма да ми се случи.Пази се не избухвай щото аз правих такава грешка пред детето и много съжалявах но това сме българите тези наши емоции трудно се овладяват.Кураж ти пожилавам но трудно ще избягаш от питанките на хората,какво ще криеш ти вече направи много отстъпки,чудно ми е как търпиш

Тема Re: Голяма питанка ми беше дали да пусна темата! [re: nikrus]  
Автор Allia (aз)
Публикувано18.02.06 19:40

просто ме информираха:) А аз не избухвах- напротив, той избухна дори с физически уклони

Автор nikrus (да бъдем добри)
Публикувано18.02.06 19:48

Не това за дори с физически уклони не го приемам той така показва своята слабост щото не сигурен какво ще направиш ти казвала ли си му чеискаш да се разделите?

Автор CARPENTER (Развей прах)
Публикувано18.02.06 20:35

В отговор на:

Някак си реших-край повече няма да прикривам да търся искам край и то ясен, за да мога да си оправям живота.

Ако си взела решението не е необходимо да го обявяваш на целият свят, а само да си подадеш документите. Роднините и приятелите рядко са добър съветник в такива случаи и по-добре да не бъдат замесвани. Всякакви въпроси могат да се отклонят с едно: "така сме решили" и да се смени темата
В отговор на:

Искам откровеност.

Сигурна ли си че искаш точно това да знаеш с коя е и какво прави
Пожелавам ти много здрави нерви и късмет, ще имаш нужда

Не ми връзва!.....Понякога

Тема Re: Голяма питанка ми беше дали да пусна темата!нови [re: CARPENTER]  
Автор Allia (aз)
Публикувано18.02.06 20:43

Ох, не съм го разгласявала, желанието си беше негово и имаше дискретност, докато не се намесиха външни хора. Съвети не съм искала от никой. Дадох свобода на желанията му, на сила хубост на става. А що се отнася до това дали искам да знам каква е, коя е..., не това няма значение, та ако ще да са 20. Смятах, че сме големи хора, които могат да си казват истините-все пак децата ми евентуално ще имат достъп до третия човек, а това вече е важно за мен.

Автор Xeй Живoт! (enjoy the life)
Публикувано19.02.06 18:19

Мила Алия!
Знаеш ли, да ти кажа първо - съчувствам ти и те прегръщам - а за казване - много малко неща могат да се кажат сега...
И въпреки че те видях съвсем за малко - успях да видя, че си смела, жизнена, много честна и пряма, много добронамерена и - отново да повторя - смела! Мога да предположа кое от тези ти качества всъщност те кара да изпитваш болката, която изпитваш сега - честността и прямотата, която очакваш, и вместо които откриваш задкулисни, нечестни игрички, недомлъвки, недораслост, безотговорност - и да не изреждам още. Припомни си обаче, че ние съдим за очакваното поведение на отсрещния човек общо взето по себе си - ако ние самите сме честни и открити - някак естествено смятаме, че и другият е честен и открит и обратното. Опираме се именно на тези си свои черти - и хоп, очакваш твоята прямота да срещне прямота, а тя среща празно пространство - и се стоварва със страшна сила в нищото.
Та да ти кажа, мила Алия - мисля си, че трябва първо - да стиснеш зъби; второ - да си повтаряш много пъти, за да го осъзнаеш - че отсреща няма да срещнеш това, което очакваш, защото ТИ би постъпила именно така; трето - в момента в известен смисъл си като рицар без броня - никакви защити нямаш и трябва спешно да си изградиш каквито и да са - за мен например една от защитите беше да гледам на него НЕ като на човешко същество с нормални реакции (нормални според мен, де), а като на своего рода изрод и чудовище (извинявам се на нежните души за грубостта!), с който не трябва да се постъпва по нормален начин, те - добронамерено, честно и почтено. Затворих очи, стиснах зъби, изтръгнах всякакви чувства, определих безстрастно какво искам за себе си и за децата и какво съм склонна да дам или да се откажа от него - и започнах да действам.
Просто не се учудвай на това, което идва, защото всъщност ще видиш нещо съвсем непознато - напълно непознато същество - и може би ще се удивиш доколко е грозно по същността си. Стискам ти палци, миличка, и ти желая много сили!!!!

Желанията ни трябва да са леки като перце...

Тема Re: Голяма питанка ми беше дали да пусна темата!нови [re: Xeй Живoт!]  
Автор Allia (aз)
Публикувано19.02.06 19:34

Благодаря ти много! Ей това си е подкрепа от човек, който знае и е препатил. Много вярно е това с очакваното поведение, а днес се убедих, че има и едно допълнение: Насрещният ти вменява своите желани действия. Така изведнъж се оказа, че човек искал да прави неща, за които дори и не е помислял. Да не говорим за интерпретацията на всичко, което казваш. ще си изградя едно правило-мълчание и мълчание..

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.