Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:23 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Няма ли всичко да е много по-лесно?нови  
Автор Бeaтpиkc (Предател)
Публикувано17.02.06 16:50

Ако изчезне заблудата за голямата любов, взаимното бъдеще, споделената собственост и как те тръгнали към хоризонта, прегърнати, усмихнати, очакващи своя край?

Струва ми се, че така много по-лесно ще се преживяват разделите, разводите, това, че чувствата са си отишли, че желанията вече са два различни пътя, които не правят кръстопът ... Демек ако настройката е, че света, заедно с него и хората, непрестанно се променят, няма ли да улесни цялата хамалогия и страданието около разделите и разводите?

Как мислите?

Вечността е за лудите

Тема Re: Няма ли всичко да е много по-лесно?нови [re: Бeaтpиkc]  
Автор untroubled (непознатa)
Публикувано17.02.06 17:00

Струва ми се, че това не може да стане на млада възраст, все пак:)
Като си мине човек по реда и преживее всякакви сътресения неизменно ще стигне до този извод, ако е разумен и има чувство за съмосъхранение.
Но не и преди това.
Обаче пък я си представи, че си мазохист.......
Иначе аз съм ЗА.

Тема Така поставяйки въпроса ти предопределяш разводанови [re: Бeaтpиkc]  
Автор Trendi ()
Публикувано17.02.06 17:06

Ако човек се жени с нагласата, че бракът ще завърши с развод, то по-добре е въобще да не се жени.

=============
Скапана клавиатура - гълта букви.
Ха!!! Ама тя и пише ...!!!

Тема Re: Няма ли всичко да е много по-лесно? [re: Бeaтpиkc]  
Автор Lost (Начинаещ)
Публикувано17.02.06 17:15

Това което ще напиша е не толкова отговор, колкото констатация по отношение на въпроса.
Като че ли, дори и да отказваме да го приемем (поне аз), някак си без да се усетим сме тръгнали натам.
Ето например докато се чудех какво ще обяснявам на дъщеричката си, отговора сам дойде при мен - без да исках попаднах на книжката, в която се разказва как на 7те джуджета им омръзнало да живеят заедно и решили да си построят отделни къщички, за да си ходят на гости и да им е по-весело.
Та ето я и връзката с въпроса - за мен това е добре дошло, но не възпитава ли тази книжка точно в тази насока - да се жениш с нагласата, че така или иначе един ден можеш да се разведеш

Тема ми той, бракът, си е отживелица по принципнови [re: Trendi]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано17.02.06 17:20

във всяка уважаваща себе си фантастика героите изкарват по няколко години луда любов и безболезнено приключват връзката, когато им писне заедно :)

Струва ми се, че начинът, по който се приключва една връзка и организацията по отглеждане на общите и чужди деца е въпрос на социална зрялост... това, че има хора, живеещи в минал век е проблем за тези, които не са се научили да ги избягват като партньори

Тема Глей сега, с брак е по-евтино.нови [re: Hell]  
Автор Trendi ()
Публикувано17.02.06 17:26

Знаеш ли колко скъпо излиза да заведеш някоя булка на заведение? А за хотела да не говорим... Няма ги вече ония сладкарнички с мазните от банички маси.....

=============
Скапана клавиатура - гълта букви.
Ха!!! Ама тя и пише ...!!!

Тема абе вие...нови [re: Trendi]  
Автор Hell (слънце с носле)
Публикувано17.02.06 17:46

в хотели ли живеете, бре?
Ми таковайте си се у вас си - ту при единия, ту при другия... така няма да си мрънкате кой перял чаршафите :))

И кви са тези заведения, глупости...

- влизаш, поръчваш си, носят ти го... баси хората сте, как не ви мързи да ходите някъде да ядете

Тема Re: всичко е много по-лесно?когато разберем !!!нови [re: Бeaтpиkc]  
Авторшyт=нerpaмoтнйи (Нерегистриран)
Публикувано17.02.06 20:01

че ЛЮБОВТА си е чиста ЛАЖА

вапрос на време да го проумеят и сапунените дами

много от тях ЖИВЕЯТ в миналите векове

както казва Hell
брака е ОТЖИВЕЛИЦА

сега сме в времето
когато се променя схващането за брака

самия ти вапрос показва че проблема за брака вече си е на дневен ред

нещо подобно което се случи през 60гд.
когато ХИПИТАТА
промениха разбиранйята за СЕКСА

че той може и да бъде СВОБОДЕН

неангажиран!!!!!!!!

но всичко се регламентира чрез закони , вече в света има промени в законодателството в тая насока че брака е отживелица

преди 3 дни и у нас се появи такъв прецедент

дете родено без брак майката не дава физическйя баща да вижда детето си

веднага се взеха ЕкСТРЕНИ мерки да се промени тая част от закона!

та всичко с времето си

премахването на брака и озаконяването на свободното сажителство
поставя основите на други ГЛОБАЛНИ промени в обществото

Тема Re: Няма ли всичко да е много по-лесно?нови [re: Бeaтpиkc]  
Авторone (Нерегистриран)
Публикувано18.02.06 03:40

NE, njama da e po-lesno. Za6toto normalnoto e dvama du6i da se obi4at, uvajavat, da se jertvat edin za drug, da GRADJAT ob6tata ljubov a ne da raz4itat 4e pyrvona4alnija zarjad 6te gi nosi ve4no na gryb... Ve4nata ljubov e ESTESTVENO systojanie na horata, no uvi - zabravili sme, ne znaem kak da poddyrjame tova systojanie... I poneje ne iskame da osyznaem svojata nevyzmojnost - po-lesno e da objavim ljubovta za ne6to elementarno i degradiralo... Vse edno kato sme gladni, da jadem pryst, za6toto ne sme se nau4ili da orem i seem, i da si vikame - to jadeneto e gadna rabota, koj razprostranjava tija mitove za dobrata hrana?

Тема Re: Няма ли всичко да е много по-лесно?нови [re: one]  
Автор untroubled (непознатa)
Публикувано18.02.06 08:01

Така е.
Теорията поне е такава.
Практиката , обаче , на нас несъвършените хора ни куца.
Който го осъзнава - не престава да опитва, усъвършенствайки се, с брак или без.
Успех ти желая, one!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.