Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:50 09.01.26 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Как да я напусна?нови  
Авторeдин (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 21:24

Здравейте,
направо на проблема. Женени сме от няколко години и доста от преди това сме заедно. Мисля че се обичахме и живеехме щастливо. Имали сме и лоши моменти разбира се. Но какво се случи влюбих се до полуда и мен ме обичат. И двамата с любовницата ми градим планове за общо бъдеще. Но как да я напусна без да я нараня и да и съсипя живота. Имам ли това право? Тя усети че съм се променил, вече не съм толкова нежен и внимателен. Разбра, че не я обичам вече и това я хвърли в дупка. В момента се бори със зъби и нокти да върне любовта ми. А на мен мислите са ми другаде в новата любов. Чувствам се отвратително да гледам жената която съм обичал как се изтезава и обвинява че е виновна за това че е загубила любовта ми. Тя не знае за другата а аз не мога да и кажа защото това би я довършило емоционално ако разбере че няма шанс. Объркан съм тотално от една страна съм щастлив от любовта от друга нещастен от това което причинявам на съпругата. Къде е изхода от тази ситуация, кое е правилното и има ли въобще правилно решение? Не мога да я заобичам пак всеки ден ставам все по-безчуствен към нея. Извинете за неподредените мисли, но не мога да ги наредя в главата си.
Дайте ми съвет как да не я хвърля в дълбока дупка от която да не може да излезе?

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: eдин]  
Авторacтpaл (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 21:40

Сложно.

От една страна не искаш да я нараниш. Но това означава ти да си нещастен. Готов ли си да направиш такава саможертва? Струва ли си? Как ще се чувстваш, ден след ден, година след година живеейки с нелюбим човек, който ти е безразличен, който дори може да намразиш, защото те е спрял да си с любовницата. Каквото и да си говорим, нашия егоизъм е много силен и обикновенно надделява над всичко останало. А и доколко е егоизъм да се влюбиш?

Ако я нараниш, ако се разведеш и отидеш при любовницата, готов ли си да се справиш с огромното чувство за вина, което ще усетиш?

Всичко това са въпроси, на които сам трябва да отговориш.

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: eдин]  
Автор Severous Snape (Storyteller)
Публикувано01.02.06 21:41

Години? Твои и нейни. Деца? Семейно жилище? Ако се разделите кой ще се изнесе - ти или тя и ако е тя има ли къде да отиде?
И за финал най-важното - а защо си толкова убеден, че не можеш да я заобичаш отново?
пп. Кои зодии сте?

С.Н.В.О.

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: acтpaл]  
Авторпak aз (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 21:47

Знам, че е така. Аз донякъде съм се решил. Къса ми се сърцето. Мисля си какво би ми било на мен ако ме зарежат така и никак не ми харесва. Чудя се как да го направя по-безболезнено. Да и кажа ли за другата? Тя дали ще ме разбере? Всъшност по-скоро ще се ядоса...дали това ще и помогне да изплува по-лесно? Ужасно е да направиш някой нещастен.......

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: Severous Snape]  
Автори пak aз (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 21:58

И двамата сме под 30.
Нямаме жилище и слава богу имаме малко спестени пари които ще и оставя. Би трябвало да и стигнат за година ако не работи а тя има работа. За мен евентуално колата. Всъшност за материалните неща не се притеснявам. Може и да я заобичам, но всъшност обичам друга и това е по-силно от мен.

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: и пak aз]  
Автор Severous Snape (Storyteller)
Публикувано01.02.06 22:04

Може би най-достойно, най-леко в смисъл на възстановяване след удара, но и най-тежко като преживяване би било да се изправиш очи в очи срещу проблема или иначе казано да хванеш бика за рогата.
Повярвай ми, че каквото и да направиш ще си нещастен. По-добре и дай шанс да намери своето щастие а не да си мисли, че проблема е в нея, защото по този начин и тя се сдухва и не ми се мисли какви щети нанасят подобни ситуации на психиката и на двамата участници в екшъна.
А любовницата - тя знаела ли е че си имаш партньорка, когато те е сваляла?

С.Н.В.О.

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: пak aз]  
Авторacтpaл (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 22:05

Рано или късно ще трябва да вземеш окончателно решение и да избереш едно от двете-или при жената, или при любовницата. Разбирам, че не ти е лесно, но вземи ясно решение и поеми отговорност за него. Не е хубаво тя да е наранена, но от друга страна тя пък наистина ли ще е щастлива с мъж, който е с нея само от чувство за вина? Едва ли.

Безболезнено няма да е, както и да й го поднесеш на жена ти. За нея, от психологична гледна точка, най-здравословното е да ти се ядоса, да изпита гняв. Ако започне да се самообвинява ще й е много по-трудно да се съвземе и има по-голям риск да изпадне в депресия.

Докато не разберем, че в живота няма нищо вечно, включително и любовта, ще страдаме. Всички трябва да правим избори в живота и да поемаме отговорност за тях.

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: Severous Snape]  
Автор,,, (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 22:14

Притеснявам се да не и дойде много изведнъж. Мисля си че като и давам време да осмисли нещата ще е по-лесно.

Тема Re: Как да я напусна?нови [re: пak aз]  
Авторdddd (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 22:18

Чудиш се как да го направиш по-безболезнено, едва ли ще успееш, кажи й наистина ще й помогне да знае причината за начина по който се държиш с нея в момента. Аз ако бях ще искам да знам, и не бих била нещастна, може би за известно време, просто ще знам че ти не си човекът за мен. И не разбирам израза обичахме се, бяхме щастливи, но се влюбих в друга. Т.е. разбирам го случва се ама незнам какво да кажа по-добре да не ми се случва. А ко имаш дете трябва да си помислиш много сериозно дали това каквото правиш си струва, много е готино да си влюбен да те обичат, емоциите са навсякъде винаги стига да си ги търсиш. Ама да не кажеш след време и нея обичах ама се влюбих в друга. Офф и твойта не е лесна а

Тема Re: Как да я напусна? на тая ли нощ -празниканови [re: eдин]  
Автормитkaлoтo (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 22:28

на ДИОНИСЙИ!!!!!!
по нашемо - изваратено - трифон зарезан!

ай са ама откровено - ако си МЪЖ !!!!!!
КВО НЕ ХАРЕСВАШ В БИВШАТА любов
И КВО ХАРЕСВАШ в новата де си я намерил ??????????

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.