|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
по взаимно, или...?
|
|
Автор |
GED Ltd. (бивш "shtora") |
Публикувано | 10.06.05 11:37 |
|
Здравейте!
Чудя се, когато развода май все пак е неизбежен, а едната страна (аз) не го иска, дали е по-добре да се съглася на развод по взаимно съгласие, или да си настоявам на своето.
От една страна, щом едната страна се е запънала яко да се развежда, то нищо не може да спре развода. Взаимното съгласие само ще улесни нещата и ще ги направи по-безболезнени (доколкото е възможно това).
От друга, обаче, ами аз съм ПРОТИВ! Понякога ми се иска и да го кажа - да го изкрещя даже. Да се знае, да е записано с огромни букви по целия екватор, че аз и детето сме против. Но, пък, насила хубост не става, нали
Абе, май си знам отговора...
| |
Тема
|
Re: по взаимно, или...?
[re: GED Ltd.]
|
|
Автор |
ng (Надя®) |
Публикувано | 10.06.05 11:46 |
|
Не се развеждайте, щом не искате. Човек трябва да е честен, а нека и да остане в аналиите кое как е било. Аз мисля така да постъпя, въпреки повсеместния натиск.
Нека тя да си се развежда, щом толкова е примряла. Даже ако не давате пари за адвокати, а се отбивате в съда само "да се осведомите" докъде се е развихрила половинката, пак нищо не губите, според мен. Нали така и така ще се развежда жена Ви, живеем в свободна страна. Но тази свобода би трябвало да ни дава и правото да сме честни, а не да твърдим, че искаме развод, когато не го искаме.
Това е моето мнение (подкрепено с мои действия в еди-си кой съдебен състав...)
Яко первее умрети хотел бых, неже сия на Тя - благаго Бога моего - помыслы хульные прияти...
| |
Тема
|
[re: ng]
|
|
Автор |
Публикувано | 10.06.05 11:56 |
|
Ох, разбирам и тази позиция. Върти ми се в главата и затова точно я споделям. Но пък, така наистина ще се намразим, а все още се налага да сме родители заедно. А и, аз все още си искам това семейство, което не се връзва с намразването. Въпреки, че не зная, ако все пак си постигне своето и се разведем, дали няма да я намразя в червата!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ng (Надя®) |
Публикувано | 10.06.05 12:03 |
|
Моето мнение е, че като се разруши институцията, разрушават се и отношенията. При това аз много държа на факта, че сме църковно венчани, каквито си оставаме и след развода, но мисля, че при разрушаване на грахданското семейство хората се променят необратимо.
Ако ще доказва жена Ви как пиете, биете и пр., нека си доказва. Аз Ви съветвам да ходите и да й гледате сеира. Нека и детето да знае кой е бил ЗА развода, а не после - манипулации ЦЯЛ живот. Ще ги има, повярвайте ми. Нека за аналиите остане поне първото дело, че сте ЗА брака, те дават помирително в тези случаи. Винаги можете да направите споразумение. Т.е., жена Ви вече ще е завела дело за развод по Ваша вина, когато не се съгласите на взаимно съгласие, но после можете да се разведете винаги по споразумение, ако Ви писне да й гледате дивотиите.
Най-малко заради мнението на детето така постъпете.
Моето дете пък иска развода и моето положение е много по-гадно. Защото аз ще й порастна в очите, ако кажа, че искам да се разведа. Но ще отстоявам брака си независимо от това. Защото на мен не ми се развежда, искам да съм честна по въпроса и да си дам правото да кажа, каквото мисля.
Яко первее умрети хотел бых, неже сия на Тя - благаго Бога моего - помыслы хульные прияти...Редактирано от ng на 10.06.05 12:05.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 10.06.05 12:06 |
|
Детето знае
| |
Тема
|
|
|
Автор |
anbra (коя ли е тя) |
Публикувано | 10.06.05 12:08 |
|
Нали сам казваш, че насила хубост не става? Дори да я спреш, пак семейство няма да имаш нормално. И за какво да ставате за смях? Ти си казал своето мнение, тоест изразил си протеста си, но това не я е спряло. Тя също настоява на нейното... Защо, какво ще постигнеш, ако се втурнете да мерите нерви и сили? Двама трябват за семейство, един не стига...
Мисля, че трябва да избереш по-цивилизования начин.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ng (Надя®) |
Публикувано | 10.06.05 12:10 |
|
То знае, знае, но накрая тя ще почне да го нафишква, че и двамата сте бъркали в брака си, и двамата сте стигали до изводи, че е добре да се разведете, па ето - ние с баща ти се разделихме по взаимно съгласие. Като се повтори 5 пъти и става истина. А и ще е истина - ще си бъде реално развод по взаимно съгласие.
Горкото Ви детенце, което иска баща си. Разводът е лудост.
Яко первее умрети хотел бых, неже сия на Тя - благаго Бога моего - помыслы хульные прияти...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 10.06.05 12:16 |
|
Виж, ако някой реши да насъсква детето ми срещу мен - винаги ще намери за какво. А ако се запъна, ще дам и повод.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 10.06.05 12:19 |
|
А че и двамата сме бъркали в брака - бъркали сме.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ng (Надя®) |
Публикувано | 10.06.05 12:23 |
|
Това го помня.
А колко ви е голямо детето?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|