Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:16 15.11.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Заради компютъра ще стигна до разводнови  
АвторЛили (Нерегистриран)
Публикувано05.12.04 23:15

От шест години съм омъжена. Имаме чудесно момченце. Всичко си е наред на мъжа ми, освен, че не е спрял да играе на компютър. Прави това във всяка свободна минута. Абсолютен алкохолизъм. Не мога да ги понасям тия игри. Компанията му пак е от геймъри. Като излизаме някъде ходим по компютърни клубове. Опитвам се да се вместя в компанията. Интересувам се, а истината е, че ги мразя ги тези игри. Казвала съм му го не веднъж. Карали сме се неведнъж. Той просто няма нужда от никой и от нищо когато играе и изобщо не се сеща за мен. Днес например от половин час го чаках да свърши играта си в нета, за да ходим да вечеряме. Накрая не издържах и му изключих компютъра. Той излезе и каза, че ще яде навън. Още го няма... Онова, от което ме е най-страх обаче е, че не се почувствах по-самотна от преди, когато си беше тук на компютъра. Не знам дали си струва да поставям въпроса : "Компютъра или мен". Няма нищо, което по-сигурно да убива една връзка от ежедневието. Сигурно и в мен има много неща, които го дразнят. Не ми казва. Не споделя нищо. Аз за всичко виня компютъра. Липсата на общуване е проблема и на общи интереси. Не е до липса на любов, просто съм ужасно самотна с него. На приятели и колеги само на шега съм намеквала за проблема ни. Никой не го взема на сериозно, а се боя, че ще ме докара до развод

Тема Re: Заради компютъра ще стигна до разводнови [re: Лили]  
Автор camelasign (непознат )
Публикувано05.12.04 23:42

Може би ще му писне
Излез с детето си навън без да му се обясняваш
прикоткай го
какво са компютрите пред човека

Автор camelasign (непознат )
Публикувано05.12.04 23:46

А компютара е най тъпото за което можеш да ревнуваш
остави го да се наиграе и да се сетти че те има
трудно е да си намериш друг човек
обичай си мъжа и му го кажи
той се е сбъркал но ти НЕ

Тема Добре че пусна тази теманови [re: Лили]  
Автор Polas ()
Публикувано06.12.04 00:48

Тя сега спи зад грба ми, а аз те чета... Не искам утре да и минават подобни на твоите мисли и затова излизам от нета.

Всичко това ти го казвам за да помислиш дали не е добре съпругът ти да прочете някъде подобна на твоята тема.

Лека нощ!

Автор Snape For Ever (Storyteller)
Публикувано06.12.04 11:19

Без неговото активно съучастие нищо не можеш да направиш. Проблема обаче е от две части. Едната част е това, че той е пристрастен към компютъра, докато дручата част на проблема е, че не ти е липсвал когато го е нямало.

Така да бъде и да остане! - казало малкото сиво човече...

Тема Нищо ново под слънцетонови [re: Лили]  
Автор ASSASSlN (стар клубар)
Публикувано06.12.04 12:43

Кофти ситуация. Болестно състояние. Май е нелечимо. Вид хазарт някакъв. Мдааа, и аз съм бил в такава ситуация. Дааа, да си загуби акъла човек хич не е проблем.

Ся, скивай, миличка. Колкото и да му приказваш - нищо няма да постигнеш. Най-много да го ядосаш. Проблемът ти е, че не можеш да схванеш какво толкова им харесва на тия игри? А, ти какво толкова им харесваш на тия сапунени сериали, на тоя биг брадър?

Няма управия. Отново е налице разговор между глух и ням.

Единственото, което ми идва на акъла е ДА ПРЕСТАНЕШ ДА МУ ОБРЪЩАШ ВНИМАНИЕ. Грабвай детето и - на разходка. При приятелка... Или където и да е... Ако не се стресне от безразличието ти, значи е много зле, горкия. Оф, какви тъпи акъли раздавам! Та, нали теб ще те боли още повече.

Не знам. Пробвай все пак да се посъветваш с психиатър. Приеми, че това е болест като всички останали.

Автор bubble (аз)
Публикувано06.12.04 12:44

И аз смятам,че при някои хора компютъра, интернета, чата се е превърнал в мания....Преди повече от година работех в едно интернет-кафе, там се удивлявах на мъже, даже и над средната възраст, които са се лепнали на мониторите и се ядосват, че "овцата" не я намират...или се захласват в чата, или в сайтовете за запознанства/абсолютно всички си бяха"щастливо" женени/....Не мога да го разбера-а явно е сериозен проблем...

Автор novijt (непознат )
Публикувано06.12.04 19:50

ами виж, мисля че се сещам за какво говориш , ами в твоята ситуация мисля , че трябва да му привлечеш вниманието. ами мога да ти кажа аз какво мисля , пък ти си реши как да постъпиш. за какво мисля сега . ами помисли си докато тои е в нета търси ли те за : донеси ми това донеси ми онова ,да спреш да го обслужваш, но не да му се репчиш а точно тогава да те няма или да си невинно заета или пък излизаш от сутрин до мрак и го оставяш да си стои сам и така, гледаи когато мислиш ,че ще се сети за теб ,теб все да те няма или да си заета нещо такова мисля аз ,да усети липсата ти дано не бъркам .хубаво ще е и другите да кажат по някоя дума за това, аз това се сещам

п,п, този път сложих и то4ки и запетаи ,сега да видиме кво друго някои ще се заяде а и между другото - моля тези които имат достъп , до това , да гледат кои пост от кое ip идва да уважат автора и запазят анонимноста му , тъи като , ако автора ако е искал ,щял е да се сети правилното си ник4е . мисля 4е това само мозе да спре някои хора да изразят мнение , а тук ако не се лъжа бяхме за това . сега направо чувам какво ще ми кажете но и за това ще ви отговоря - ако някои се дуржи лошо има бележки и направо там едно предупреждение аиде че много се заиграх

Автор Haдя-Haдя (Двойната Надя)
Публикувано06.12.04 22:18

Може би постепенно ще му омръзне на него самия. Не мисля, че с укори или забележки можеш да го накараш да спре. За съжаление това е пристрастяване като всяко друго. Лошото е, че за да се спаси от него човек, трябва сам да го поиска. Той не счита, че прави нещо лошо и най-вероятно до съзнанието му не достига това, че ти си самотна. Просто не го приема, дори и да му го повтаряш. Според мен това, което можеш да направиш е да си намериш занимания, които да ти запълват времето, когато той е на компютъра и да се постараеш да проявиш търпение известно време. Другото е да се посъветваш с психолог за най-правилното поведение при такава ситуация.

TERROR INCOGNITA

Тема Друг ти е проблема... [re: Лили]  
Автор Ryan ()
Публикувано07.12.04 01:09

Здравей Лили,

Сетих се, като те четох, за многото вицове за непоглеждани съпруги и се замислих, че май няма вицове за непоглеждани съпрузи... Едва ли може върху вицовете да си правим статистика и анализи, но като че ли за мъжете е по-присъщо да отсвирваме проблемите си, изпадайки в някакъв вид зависимост и ескейпизъм - дали ще е работохолизъм, геймохолизъм, класически тих битов алкохолизъм или пък нещо си друго не е от особено значение за нас поотделно, но е много важно за съдбата на партньорството...

Увлечението по компютъра на твоя съпруг е просто симптом - всъщност връзката ви е в криза... Ти си написала къде ви е проблема - в комуникацията, възможността и желанието да си общувате.

Недей да правиш сравнението-заплаха (в никакъв случай това не е въпрос) "компютъра или аз!" , защото предизвикваш по този начин избор между несравними неща - ти сама си знаеш, че не компютърът е виновен - той просто олицетворява цялата съвкупност от проблеми, които си имате.

Та така - решете си проблемите на връзката - те няма да изчезнат ако ти заиграеш игри или той изхвърли компютъра... Всъщност хубавото в конкретната ситуация е, че все още не сте разделени в пространството и времето - нещо, което работохолизма, например, предизвиква.

Притеснително е това, че нямате общи интереси, че се чувствате самотни, докато сте заедно и че нямате какво да си говорите... Опитай се да си отговориш защо е така, било ли е така в началото, какви са причините за промяна или за липсата и. Осъзнай ти как се развиваш и в каква посока, прецени същото и за него и съпостави. Направи анализ къде си, къде сте, с каква скорост и посока вървите. Едва тогава ще дойде времето за вземане на решения.

Изключително важно е да привлечеш съпруга си в тази оценка-преценка-анализ, за да сте отбор и в решаването на проблемите. Няма да ти е лесно - както в началото споменах, мъжете предпочитаме първосигнално и на първо четене да отсвирим и да не признаем за проблемите във връзката, а после вече е късно и за двете страни...

Чета из мненията по твоята тема - дават се съвети - като ти е самотно във връзката - да си намериш занимания, за да изчезне самотата... Погрешно е това... Самотата е симптом един, а симптоматичното лечение е безсмислено и пределно опасно за всяка връзка. Трябва да се лекува болестта, а не отделните и проявления... Ако и ти излипсваш във връзката ви - отписана и безсмислена е тя...

Имай кураж и вяра - много семейства минават през кризи. Има къде по тежки случаи от вашия, сигурно имате много време още да се преоткриете. Разводът не е решението на вашия проблем - все още не е и дано не се налага тази радикална ампутация.

В духа на геймърската терминология - семейството е игра, в която чийтинга (много двусмислено :) е невъзможен и като умреш или загубиш - оставаш си мъртъв и загубен доживот... :)

Намерете се! Късмет и много обич Ви желая!

__

__
~~~ Per aspera ad astra! ~~~

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.