Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:41 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Фарс или брак с чужденец в България!  
АвторPycнak (Нерегистриран)
Публикувано24.10.04 10:53

Айде, ще се опитам да пиша на български. И така - какво е да си женен за българка и да живееш в България. Няма да кажа нищо за нея, тя е прекрасен човек и толкова! Обаче... Закони ви толкова са ИДИОТСКИ че няма как да бъде такъв брак траен! Не говоря за така традиционен брак между българин и рускиня - тук е всичко ясно. Според мен тези рускини дето се омъжват за българите на 99,9999999% са специално селектирани и отгледани усойници и пепелянки. Тяхната задача е ясна - да се махнат от Русия където живот е тежък и непрост. И за тях няма значение кой е съпруг, важно да е чужденец и да я заведе някъде другаде... И да я храни и да и угожда на всичките и прищявки. Аз говоря за другия брак - между руснак и българка.
И така - срещаш се, влюбваш се, бракуваш се. Пълен със светли планови и... Първи две години години имаш право само за времено пребиване, БЕЗ ПРАВО ДА РАБОТИШ ! А с какви средства ще се препитава семейство ти? Да и кой ще те вземе на черно в това време? Още отгоре че си чужденец и това ти личи от километър! А кой ще храни през тези две години семейство ти?! А? А всяка година плащаш 500 лева за разрешително за престой! Мислете ли че след тези две години лишения и безпаричие отношения в семейството ще са наред?
Струва ми се че тук се събират умни хора! И така, след две години идва ти разрешение за постояно пребиване. Ама отношения в семейство вече не са същите и и двамата вече мислят каква грешка била направена! И возниква дума - РАЗВОД! И не те трябва тяхното шибано разрешително!
Короче - "Бери шинель, иди домой"! Или - "Девушки, не женитесь за иностранцев! Поддержите отечественного производителя!" И кой ще виновен за това че двама човека дето се обичали толкова само след две години стават чужди и враждебни хора? Кой? Кой ги измисля тези идиотски закони?

Тема Re: Фарс или брак с чужденец в България!нови [re: Pycнak]  
Автор cтap мpъcниk (невинен грешник)
Публикувано24.10.04 12:13

Не че смятам да се женя за българка, ама ако е вярно което казваш за законите, то си е....таковало онаковата в Бг.

Излиза че чужденец женен за българка трябва да е достатъчно богат за да не работи в Бг, и това е абсурд!!

О.К. пожелавам ти сполука, както и да се развият нещата

П.С. Не разбирам защо мислиш това: Не говоря за така традиционен брак между българин и рускиня - тук е всичко ясно. Според мен тези рускини дето се омъжват за българите на 99,9999999% са специално селектирани и отгледани усойници и пепелянки. Тяхната задача е ясна - да се махнат от Русия където живот е тежък и непрост. И за тях няма значение кой е съпруг, важно да е чужденец и да я заведе някъде другаде... И да я храни и да и угожда на всичките и прищявки. По същата логика може да се каже че руснаците ще направят всичко за да изчезнат от мизерията там, ама това не е по темата, и да го оставим.

...I DID IT MY WAY!! REGRETS, I HAD A FEW...

Автор wild (lady) ()
Публикувано24.10.04 12:48

Ох, съчувствам ти, но май не само тук е така. Поне за Швейцария съм сигурна, имам приятелка омъжена там. Наистина нямаше право да работи, поне през първата година (не съм сигурна дали не бяха и две), а после пък, като изтекат необходимите 5 години, за да получи право на постоянно пребиваване (т.нар. Permit C) ако не работи в момента, в който кандидатства за него имат право да й го откажат. А и там хич не е лесно, не всички швейцарци са милионери, а със заплата от 3000 франка например трудно живеят двама души, ако има и дете става малко страшно... С пари навсякъде се живее добре, без средства и възможност да ги спечелиш дори и в най-уредената държава на света човек е загубен. Не знам как е по другите държави в Европа или в Америка и Канада например, но не българите са измислили топлата вода в това отношение.

When dream turns to a nightmare the only way is to wake up…

Автор Cтpeйнджъp (адвокат)
Публикувано24.10.04 13:03

Принципно има възможност да се получи разрешение за работа, но това принципно

Автор Moни (новак)
Публикувано24.10.04 14:12

Определено няма да се съглася с теб, че държавата е виновна за това, че не си работил 2 години и ще се обоснова.
Има доста начини да получиш разрешение за работа и то по възможно най-бързият начин. Не говоря за стандартното разрешение от Агенция по заетостта, въпреки, че и там става, но е малко по-сложно. Познавам 3 чужденци, които много бързо си извадиха разрешително и тъй като работя с тях, съм наясно каква е процедурата и твърдя, че ако си искал да работиш легално в БГ, то не си се поинтеренсувал как да го направиш.
Освен това, тук толкова много фирми наемат работници на черно, че и факта, че твърдиш, че и така не става, пак ме учуди.
Както и да е, станалото, станало. Съжалявам, че всички тези проблеми са допринесли за срив в семейството ти и се надявам да успеете с твоята съпруга да излезете от ситуацията.
Пожелавам ти всичко лошо да остане в миналото и нещата при теб да се оправят по възможно най-благоприятния начин.
Успех, Руснак!

Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано24.10.04 17:15

Разбирам много добре огорчението ти. Не ми стана ясно само вече оженил ли си се, или тепърва ще се жениш. Защото ако е първият случай, то ти съчувствам, че нещата в семейството ти не вървят добре, но ми се струва, че не търсиш вината на правилното място. Добри или лоши - това са законите и те се знаят, а ако не се знаят, то се проучва въпросът предварително. Ти отиваш в една чужда за тебе страна и би трябвало преди да се решиш на тази стъпка да помислиш какво ще правиш там, освен че ще се ожениш, което никак не решава, а само обременява ситуацията в случая. Уви, в никоя държава само любовта не е достатъчна за да живееш. Твърде лекомислено си постъпил - да се оженим, пък после все нещо ще се нареди. Не винаги се нарежда, даже в повечето случаи не се нарежда... Това важи не само за чужденците, но и за българите. А ако си знаел предварително нещата, то вероятно сте се разбрали по какъв начин ще се издържа вашето семейство докато получиш разрешително и намериш работа, което също си е проблем. Нещата очевидно не са се получили и не българските закони са виновни за това, помисли си. Този закон не е създаден специално за тебе, той съществува отдавна и единственото, което е трябвало да направите е било да се съобразите с него, а ако намериш работа на черно - добре дошла. Така че търси вината около себе си, по-скоро в семейството на родителите на съпругата си - само предположение - или у вас самите, които не сте съумяли да предвидите дали любовта ви ще издържи на това предварително известно изпитание.
А ако още ни си сключил брак - добре правиш, че разучаваш нещата предварително. Така ще имаш предвид какво да очакваш и как да го преодолееш.
Кавото и да е ти желая много късмет!

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/

Автор Гинec (Ж)
Публикувано24.10.04 19:31

Колко време ти остава до изтичането на тези две години? Дано да е малко.
Поговори със съпругата си да потърпи още малко в името на любовта.
Потърси работа на черно. Ако живеете в голям град, имаш шансове.
Не се залъгвай, че ще намериш работа непременно по специалността си.
Можеш да учиш и допълниш образованието си в това време. Виж колко добре си научил Български език. Това ще ти е от полза, когато започнеш да работиш.

Автор Gia ((former njakoj))
Публикувано24.10.04 21:12

Otnachalo stjah da kaja, che vav vsjaka darjava takav brak e podlojen na podobni izpitanija. Ako, obache, v Bulgaria naistina e takav zakonat (ne sam zapoznata), tova si e absoljutna nelepost i bezobrazie.

Ako rabotata na jena ti ne e mnogo prestijna i dobre platena, i ako tja ne darji mnogo na neja, zasto ne opitate da jiveete v Russia (pone za izvestno vreme), v sluchaj che vazmojnostite za teb tam sa po-dobri. Za neja, predpolagam, polojenieto njama da e koj znae kolko po-razlichno ot tvoeto sega v Bulgaria...

Za sajalenie, bjurokratzijata i darjaneto na edinija saprug v zavisimost ot drugija sa razbili ne edin brak... Dori vsichko da varvi dobre, dori da ima dostatachno sredstva, samata misal, che prebivavaneto ti v edna strana zavisi iztzjalo ot blagovolenieto na njakogo (pak bil toj i saprug/a), ne se otrazjava mnogo zdravoslovno na braka. Prosto dvamata njamat ravnostojni pozitzii v nego. Chovek si napuska darjavata, rabotata, v mnogo sluchai prodava imoti i t.n., i sled njakolko godini moje da se okaje pak v polojenie "zapochvane ot nulata" v sobstvenata si strana.

Автор Pekoнcтpykтop (бивш МиГ)
Публикувано25.10.04 01:06

То, что ты увидел, вообще-то, вершина айсберга. В Болгарии законы самым идиотским образом копирются с других мест (прежде всего ЕС), не смотря на вопиющие противоречия с народным манталитетом и экономической ситуации в стране. А сама экономика (как и в ЕС), с каждым днем становится все более коммунистической. Так что беги, друг, и не оглядывайся.

Тема Май се сетих за какво става дума!нови [re: Moни]  
АвторPycнak! (Нерегистриран)
Публикувано25.10.04 08:55

Тук - " Има доста начини да получиш разрешение за работа и то по възможно най-бързият начин. Не говоря за стандартното разрешение от Агенция по заетостта, въпреки, че и там става, но е малко по-сложно. " И искат не е много, някакви си ... хиляда Евро. Аз май съм единствен тук кой никога не плащал подкуп на никой!
И кой ви казах че аз изобщо не работих? Работил, ама да работиш на черно в България значи да работиш, но пари няма да вземеш! Не ти плащат и това е! Ама май и легално да работиш положение не се различава много... Нали?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.