|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
за намесата в чуждите отношения/връзки
|
|
Автор |
Maмa Mъpмopaнa (иначе добричка) |
Публикувано | 22.10.04 09:53 |
|
и така, ето я новата тема: намесата в чуждите отношения. всичко за нея. допустима ли е? кога е допустима? спрямо кого? зависи ли от това колко близки са ти хората и може ли някой да ти е толкова близък, че да си позволиш да се бъркаш в живота му? с мнение, съвет, подтикване към действие? ето сега например ми хрумва ситуацията в която близка жена например е подложена на системен тормоз /бой и т.н./ от съпруга и страда от това заедно с децата си. при една такава застрашаваща живота и здравето ситуация, може би е добре и дори редно да се намесим, да дадем кураж за да може потърпевшите да се измъкнат от това положение.
но пък ето и какво възникна в другата тема - някой те вижда с новото /или потенциално/ гадже и има определно странично виждане и усещане за вас двамата. ако вижда нещо което ти не виждаш,редно ли е да го каже, това намеса ли е? също така, до колко сме склонни да "слушаме" подобни съвети и мнения? кое предпочитате, някой да ви предупреждава и предпазва отголеми грешки или сами да си строшите главите с риск да е фатално, но да знаете че решението е било ваше?
много въпроси, със сигурност не изчерпват темата. ако имате мнение - казвайте. за съжаление аз не мога да дам категоричен отговор. освен може би това, че съм инат със склоност да прави обратното и въпреки някои грешки в живота ми, поне се радвам, че съм ги направила на свой акъл. такива ми ти работи. поне трябва да имам някакво успокоение, нали така ;)
| |
Тема
|
Re: за намесата в чуждите отношения/връзки
[re: Maмa Mъpмopaнa]
|
|
Автор | Bella (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.10.04 11:05 |
|
Аз съм против намесата в личните ми взаимоотношения.Но твърдейки това веднага се сещам за множеството хора на които съм помогнала именно по такъв начин и успеха е на лице.така че според мен не може да се отговори еднозначно има случеи и случеи.......Лично за себе си знам че трудно вземам съвети .......
| |
|
Всички на моменти направо сме заслепени. Ако в такъв момент някой ми отвори очите аз мога само да му бъда благодарен, въпреки болката, която съпътства подобно отваряне на очите.
Така да бъде и да остане! - казало малкото сиво човече...
| |
|
а как ще познаеш че този човек ти отваря очите?
на основание на какво ще се довериш повече на неговата преценка отколкото на своята?
| |
|
Аз съм против намесата в чужди отношения – не позволявам никой да ми се бърка в моите, и аз не се бъркам в чуждите.
Има много голяма разлика между това, което хората казват, че искат и това, което действително искат и затова смятам, че изказвайки мнение мога без да искам да подведа някого
Всъщност единственото, което понякога правя е да разкажа за подобна ситуация, която се е случила на мен – как аз съм постъпила, какво е станало и какви изводи съм направила за себе си, а те ако искат – да помислят....
... nothing is as bad as it seems ....
| |
|
С такъв човек съм, че никога не съм била особено заслепена. Рядко някой ми е 'отварял очите' за нещо, което вече не знам. В тая връзка по-скоро ме е дразнел съжалителния тон, с който се е 'поднасяла информацията' и то най-вече, защото тя обикновено е идвала от наши познати, които са наясно с нещата и знаят, че нито аз си оставям магарето в калта, нито пък то ще се промени и ще престане да се въргаля по локвите. Някак си винаги съм го приемала като нездраво любопитство и неправомерна намеса, особено от страна на близки хора, ако съвсем непознат или не толкова близък човек дойде и ми каже нещо бих била по-склонна да го приема. Но винаги може да се провери един човек дали е добронамерен или не - най-вече ако го провокираш. Ето и един пример, предварително се извинявам, че е гаден - идва някой и ти казва, ти знаеш ли, така и така, твоя там човек те прави на маймуна и зад гърба ти си е направил нещо като второ семейство, къде дремеш ти и 'що му вярваш - дотук добре, но после идва - и 'що не го ЗАРЕЖЕШ най-накрая. Аз, примерно, казвам нещо от сорта - да, известен ми е факта, както и на тебе е известен, че той си е такъв и няма да се промени, но щом тоя път имаш добрината да ме информираш (пък за другите случаи преди си си мълчал) значи смяташ, че е нещо сериозно и искаш да ми помогнеш - ами хайде тогава, вместо да ми даваш умни съвети, помогни ми да намеря аз един наемен убиец и да си реша сериозния проблем ('щото знаеш, че другият със ЗАРЯЗВАНЕТО при мене не стои) и т.н. в тоя дух, след което се почва едно хък и мък, и 'ама ти сериозно ли' (ами да, сериозно, може и да ми е писнало от всичко вече) - И - любезният информатор се изнизва по търлъци. Може и да не съм права, но конкретно в случая точно този човек не беше добронамерен (аз обаче и това знаех предварително ), но шокът от това, което му сервирах му дойде доста отрезвяващо, поне разбра, че с мен шега не бива. Както и да е, хиените са интелигентни животни и ме респектират, но не обичам усещането да ми дишат в гърба.
When dream turns to a nightmare the only way is to wake up…
| |
Тема
|
[re: Maмa Mъpмopaнa]
|
|
Автор | и aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.10.04 12:54 |
|
Всеки има право да си изказва мението, но дали аз ще го възприема, това е друг въпрос. Доверявам се безрезервно единствено и само на семейството си.
Естествено, по семейни въпроси казвам какво мисля, за всичко останало само, когато ме питат.
| |
Тема
|
[re: и aз]
|
|
Автор | Bella (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.10.04 13:59 |
|
Много точно казано!
| |
|
Никога не се намесвам. Мисля че всеки има право на своите собствени темпове на узряване.
Не обичам и да ми дават съвети - пак поради същата причина.
Нямам сигнатура.
| |
|
А мен хиените не ме респектират. Те ме отвращават. И се отнасям с тях в съответствие с чувствата си към тях. Повярвай ми... не повтарят.
Имай предвид обаче, че в някои отношения аз съм камикадзе. За добро и за зло.
Така да бъде и да остане! - казало малкото сиво човече...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|