Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:44 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб на разведените
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Любовта е...нови  
Автор _europa_ (Mio,mio,mio)
Публикувано28.08.04 00:16

...ли Бог или Бог е нещо друго???? Зароди се една дискусия относно що е Бог с тукашните клубари и решихме да я пуснем в отделна тема за да не пре4и на другата тема. Който иска да се вклю4и да се 4увства поканен...

Тема Откачена работа!нови [re: _europa_]  
Автор option (GIN & SODA)
Публикувано28.08.04 00:37

Е тва ЛЮБОВТА! Останалото е секс и интереси!
Не вярвай на тоя дето е влюбен ,щото той не е с себе си и не е сам!!!
великия Оп-Шио-Нъ 01г. сл.о.с. /след Онова Събитие/

Аз мога!А ти?

Тема Не си прав. Темата е сериозна.нови [re: option]  
Автор SNAPE FOR EVER (Storyteller)
Публикувано28.08.04 00:44

Жалко, че в момента съм много изморен за да пиша сериозно, ама утре ще се включа със сериозно изказване. Засега ти пожелавам лека нощ, о, велики Оп-Шио-Нъ 01г. сл.о.с. /след Онова Събитие/

Така да бъде и да остане! - казало малкото сиво човече...

Тема Re: Любовта е...нови [re: _europa_]  
Автор Иpъпшънa (мухльо)
Публикувано28.08.04 04:49

Един copy/paste от една култова книжка:

"- Отказвам да приведа доказателства, че съществувам - казва бог, -
защото доказателствата изключват вярата, а ако няма вяра, аз съм нищо.
- Но - отвръща човекът - Вавилонската рибка е пълно опровержение на
това, нали? Тя не може да се е развила по някаква случайност. Тя е
доказателство, че ти съществуваш и следователно, според собствените ти
доводи, не съществуваш. И тъй като това се опитвахме да докажем, спорът
може да се счита за приключил.
- Олеле... - каза бог - не се бях сетил за това - и тозчас изчезна,
отвеян от тази ефирна логика.
- О, я виж колко лесно стана - казва си човекът и както е насъбрал
инерция, решава да докаже, че черното е бяло, и бива прегазен на следващата зебра."

Та аз съм съгласен че Бог като концепция е необясним и неразбираем иначе просто би престанал да съществува. В началото бог е бил светкавицата и наводнението, после слънцето, после по-абстрактни работи като всеобщата любов и така нататък до безкрайност. В някои религии обаче май няма бог, тва е много интересно индийците в същност си нямат вяра в абстрактна божествена сила, те свждат всичко до себе си. Това дали е някаква форма на егоизъм?

Тема Re: Любовта е...нови [re: Иpъпшънa]  
Автор Paganel (believer)
Публикувано28.08.04 05:18

да бе, само егоизъм ще да е :))))))
я прочети малко повече за тях :)

Teamwork is essential; it gives the enemy other people to shoot at.

Тема Едно определение на любовта ...нови [re: _europa_]  
Автор Tinman (passer-by)
Публикувано28.08.04 13:11

... токущо прочетено в една книга: "... когато интересите на другата страна се поставят по-високо от твоите собствени." - Виктория Токарева

Тема Re: Откачена работа!нови [re: option]  
Публикувано28.08.04 21:25

Какво според теб е ЛЮБОВ ? Веднъж ми зададоха този въпрос и не намерих отговор.

Тема Re: Едно определение на любовта ...нови [re: Tinman]  
Публикувано28.08.04 21:32

Въпроса ми е относно Бога.Какво е. Наистина нямам намерение да засягам никого само изясняваме ако е възможно. Какви са представите за Бог в разли4ните религии и кое е това,което се доближава най_близко до това понятие.И още Иисус Христос е ло Бог или е друго???

Тема Много откачена работа!нови [re: _europa_]  
Автор option (GIN & SODA)
Публикувано29.08.04 00:48

Абе , любов има ,и то много , и всички сме зависими от това абстрактно чуство!
Да ,казвам абстрактно ,щото реално е просто сексуално привличане ,а след като е задоволено сексуалното привличане/което може да трае и с години/ се превръща в най обикновен навик или привичка! Както е с кучетата! Давам пример:
Жена ми/ още не сме официално разведени/ си взе куче! Някъв тип и казал ,че е немска овчарка! В интерес на истината ,докато беше малко ,кутрето изглеждаше почти като овчарка /като изключим дългите му косми/ и можеше да заблуди някой! Аз обаче ,не исках да я наранявам като и кажа истината и си мълчах ,но/голямо НО/ кучето растеше ,ушите не му се изправиха а опашката му стана огромна космата и хубава/по скоро коли/! Е тя имаше грижата за това животно само докато порасна ,защото след това имаше трудности с гушкането и лигавенето! Един вид 'жива кукла'! От много време насам грижите са поети от баща и!!!
С това искам да кажа ,че тя го обичаше много докато беше 'малко космато топче'! После се грижеше за него по задължение ,а към настоящия момент имам чуството ,че ще се зарадва ако се отърве от него! Както впрочем направи с мен!!! Само ,че с кучето е по трудно ,защото не може да му кажеш: Не съм щастлива с тебе ,а и вече не те обичам ,за това си взимай паничката и кокалите и върви при кофите!!!!

Аз мога!А ти?

Тема Богът е всичко -нови [re: _europa_]  
Автор Stefan (хич ме няма :-))
Публикувано29.08.04 07:42

той не може да се опише, още по-малко - да се персонифицира. Философията го определя като субстанцията, която крепи в едно света - сетивния и менталния - в неговото многообразие.
Ти търсиш любовта в бога, но това е едностранчиво, освен ако любовта за теб не е всичко. Каквото и да му припишем - няма да сгрешим. С две думи - той притежава всички атрибути.
Съвременната наука доказа, че цялата материя може да се разгражда до почти абстрактни същности с минимална плътност, енергии. И ако трябва да си го представим сетивно - то именно тази енергия, от която е съставена Вселената, позната на нас, е Бог.
Исус е сетивен израз на Бога - той възвестява опрощението на първородния грях. В негово лице Бог окончателно се отвръща от избрания си народ - евреите - и обръща лице към останалия свят. Било е удобен момент, защото Римската империя е била космополитна - безкрайни пътища, обща държава, администрация, валута... Благовестието се е разпространило доста бързо от хора, които лично са общували с него... Исус възвестява края на жертвоприношенията - той е последният агнец. (Тези агнета, които колят у нас за курбан и поповете ги освещават - това си е чисто езичество втъкано в православието.)
За боговете от нехристиянските религии не мога да говоря, но на мен лично не ми допадат нито еврейската, нито християнската версия на Бог. Еврейският бог е твърде жесток, много гневлив и по-често е оставял народа си, отколкото е изразявал благоволение към него - един Бог не може да си позволи лукса да бъде емоционален: иначе може да сгреши в преценката си. Имало е само един период - времето на Давид и Соломон, когато юдеите наистина са живели добре. После още 1000 години само са им обещавали, че ще дойде тоя месия, който ще върне това велико време. Това е смисъла и на пророческите книги. Те не приемат Исус за месия и още си чакат своя - вече над 3000 години.
Исус пък говори доста назидателно, в посланията на апостол Павел има доста размахване на пръст - вяра не се насажда със страх. Протестантската версия на Бог е най-хуманна (и плодовете й са най-прекрасни - Западната цивилизация), но там пък богът действа избирателно спрямо хората. Така че, както и да живееш - праведно или неправедно - шанс за спасение нямаш, ако на Бог случайно не му хрумне да се погрижи за теб. В тази връзка не вярвам и в задгробния живот - шансът ни е тук на земята и то сами да си намерим и изживеем щастието, според разбиранията си. Така и аз твърдя заедно с любимия си философ Б.Ръсел: Не съм християнин...

Love should be everything or not at all...

Редактирано от Stefan на 29.08.04 07:48.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.