|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
Тема
|
Слушайки днес
|
|
| Автор | ocичka (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.03.04 12:42 |
|
|
по радиото за убийството на момиченцето от Пловдив и това, че убийците са две нейни приятелки, се сетих за темата от преди известно време за това, какво не бихме простили на децата си.
Ето че сега има три майки - едната, загубила завинаги детето си и още две - разбрали, че дъщерите им са убийци. Това е просто ужасяващо! Питам се кое е по-страшно?! Как и защо е възможна подобна жестокост? Гледаме ги, обичаме ги, правим всичко, което е по силите за децата си и въпреки всичко... Направи ми впечатление, въпросът, който зададе журналистката към педагогическия съветник на училището - от какви семейства са момичетата извършили убийството и тя отговори - нормални, родителите работят и двете имат по-големи братя и т.н. Как и защо се случват подобни неща?
Господи, пази и закриляй децата ни, никога да не стават жертви и никога да не превръщат други хора в свои жертви.
| |
|
Тема
|
Re: Слушайки днес
[re: ocичka]
|
|
| Автор |
Джoaннa (гордата ТО) |
| Публикувано | 11.03.04 13:39 |
|
|
Аз мисля че много от сегашните деца не живеят в реален свят, при тях сериалите и компютърните игри ги извеждат в друго измерение и оттук идват разминаванията по всичко. Даже и книгите които са хита сега ги поддтикват към необикновеното,шокиращото,към адреналина, а последствията изобщо не ги интересуват, изобщооооооо...жалко но е истина......
всичко е в ръцете ми:)))))
| |
|
|
|
Задържаните за убийството на 14-годишната Маргарита от Пловдив нейни съученички Антония Матева и Мария Дръндарова са направили пред съдия пълни самопризнания за престъплението. Двете момичета признали, че са планирали убийството преди повече от месец. Според криминалисти, присъствали на разпитите на Антония и Мария, двете момичета не изпитват никакво чувство за вина.
Аз още нямам деца, но изпадам в ужас при мисълта за подобен провал в родителството. Даже няма нужда да убиват за да е провал, бих страдала много ако не общувам пълноценно с тях, естествено децата са потайни същества, но 4ак такава загуба на връзката 4е да планират убийство и да си мислят 4е е нещо нормално...
| |
|
Тема
|
Умишленото убийство не мога по никакъв
[re: ocичka]
|
|
| Автор |
ASSASSlN (стар клубар) |
| Публикувано | 11.03.04 16:55 |
|
|
начин да си го обясня.
Божеее, та аз не мога да си обясня какво стана със собственото ми семейство, тръгнал съм света да оправям. И к'во??? Нали и двамата бяхме от добри семейства, с добро, уж, въpпитание и образование, пари не ни липсваха, всичко имахме... Защо се стигна дотам даже, че в главата ми да се въртят черни мисли, да кроя планове за нейното убийство??? Защооо???
| |
|
Тема
|
Re: Слушайки днес
[re: MiriamOO7]
|
|
| Автор | az (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.03.04 17:36 |
|
|
Един куп мъже и жени създават семейства, само защото са стигнали до определена възраст и бракът е нещо през, което просто трябва да преминат...след това се появяват и децата, но за тяхното възпитание, разбира се, никой не е помислил.
Аз още нямам деца и се ужасявам от мисълта, че може да не съм добра майка и може да възпитам децата си по неподходящт начин. Доброто възпитание, според мен, се постига с много търпимост и любов от страна на родителите. Благодаря на Господ , че не ме е наказал с лоши родители!
А що се касае до двете момиченца-убииците, мога само да кажа, че това са деца, които не са били обичани достаъчно, никой не им показвал, че може да се гордее с тях. Родителите, уви, не се замислят как създават комплекси на децата си чрез неподходчщи методи за възпитание например...а после тези комплекси могат да бъдат избивани по всевъзможни ужасяващи начини...
| |
|
Тема
|
Re: Умишленото убийство не мога по никакъв
[re: ASSASSlN]
|
|
| Автор | ocичka (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.03.04 17:45 |
|
|
и аз не мога по никакъв начин да си обясня УМИШЛЕНОТО убийство. Такова в момент на афект, по непредпазливост, поради недоглеждане и т.н. мога, ако не да оправдая, то поне в някаква степен да разбера, ама умишлено!!! И при това извършено от деца. Дали родителите на тези деца ще могат да им простят? Дали ще могат да простят на себе си? Ужасни въпроси... Още веднъж ще кажа, да ни пази Господ от такива неща.
А иначе, мисля, че на всеки един човек в определен момент му се е случвало да пожелае смъртта на някой край себе си. Да го е яд толкова много на определена личност, че да е готов с голи ръце да го удуши - както се казва /и както са направили онези момиченца/, но не го прави, нали. И ти не си го направил, макар и в главата ти да са се въртяли разни мисли.
| |
|
Тема
|
Re: Умишленото убийство не мога по никакъв
[re: ASSASSlN]
|
|
| Автор | az (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.03.04 17:46 |
|
|
Assassin,
Kakvo pyk tolkoz ima da se chudish?!? Ot dobri semsjtva ste bili, no ne ste si paswali. Pravi mi vpechatlenie, che horata v tozi forum kato cqlo se vyrtqt v edin omagiosan kryk, samo se pitat zashto, ama kak........i prochie. Jivopta e tvyrde kratyk za da se vzirate samo v minaloto, vzemete jivota si v ryce, vyrvete napred i stiga samo ste hlenchili. Vse pak, ako neshto ne e stanalo, znachi ne e trabvalo da stava......hajde i uspeh ot men, chovek ne znae kolko mu ostava da jivee, zatova jivejte kato za posledno;-)
| |
|
Тема
|
към АЗ
[re: az]
|
|
| Автор |
_europa_ (aaa migo...) |
| Публикувано | 11.03.04 18:49 |
|
|
Нямаш деца и затова недей да съдиш.
Paise zemio,shop te gazi!!!!
| |
|
Тема
|
мдам... съгласна съм
[re: Ckpитa]
|
|
| Автор |
Hell (слънце с носле) |
| Публикувано | 11.03.04 20:16 |
|
|
съвсем различни деца са... имам поглед и върху поколението на сина ми (освен него племеницата и двамата племеници...) и върху 4-6 години по-големите от тях. След определена възраст (наистина май 10 години е границата) - тръгват си по своя път, накъдето ги води масата - съученици, приятели.
Не знам... може би защото съм израсла във времето на черно-бялата телевизия и 8 битовите компютри, където за да изиграя една игра трябваше първо да си я напиша ли... ама не ми влияят тези неща толкова. Кажи-речи усмихвам се на всичко, което видя на монитора и повече се чудя как е направено. Хлапетиите взимат всичко което видят на екрана за реалност и живеят в нея.
Не можеш толкова лесно да се пребориш с това, освен може би да се заселите в някое безлюдно място. Забраните и наказанията не помагат - просто се научават да лъжат по-добре.
Хех... не били обичани достатъчно :) По-скоро прекалено разглезените и свикнали да са център на внимание деца реагират остро, когато им се отнеме лидерското според тях място.
Не знам, ама сега като че ли прекалено голямо внимание се отделя на външния вид на жените (и момичетата в частност) - едва ли не като някакъв капитал е да си красиво момиче. Знаят си още от малки колко струват и как ще се продадат .
Понякога ми става гадно да ги слушам даже по кафетата и в автобуса как разсъждават.
| |
|
|
|
Днес например една колежка отиде да се из....ка с двама араби заявявайки че отива да се разходи.Е, не залагам 100% но поне 85% че точно това беше разходката ... и това е днешното младо Софийско поколение  
Пусть вечно мой друг защищает мне спину,
Как в этом последнем бою.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|