Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:00 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема Зодия и ракнови  
Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано04.05.16 22:57

Отиваме малко в една друга област за разнообразие

Има хора вярват в зодиите и други, които не. Но все пак, мисля доста от вас ще се съгласят, че има доста общи черти на хора с близки рожденни дати. И повечето от нас предпочитат да общуват с хора, с които са на една вълна. Примерно мен ме притеглят преобладаващо Овни (изклочително наситена съм с Овнета - приятели, роднини, колеги), Стрелци (само приятели, но много) и Раци. Сред родителски настроените към мен (в това число родители, свекъри и приятели) са Близнаци, Козирози, Скорпион. Лъвовете не ги кльопам в общия случай, ама някой да не се обиди. Говоря за масовия случай, нещо което съм забелязала волно или неволно.Това не значи, че нямам приятели от другите зодии, просто тези преобладават.

Та...

С една приятелка, с моята диагноза, но зодия Овен, установихме, че има любопитно съвпадение. И на двете ни до сега три пъти се е наложило да подновяваме лечение.

При нея все през март - април, когато е родена. И при мен и трите пъти симптомите/вдигане на маркера се появяват през септември, диагноза/лечение започвам през октомври.

Може и да няма пряка връзка със зодията, но все пак и при двете ни нещо се случва няколко пъти около рожденните ни дати.

Изводите, които може да се направят са свързани с поносимостта ни на стрес, светогледа, отношението ни към живота, състоянието на психиката - по-лабилни или не, по-обидчиви или по-малко, по-грижовни към телата си или напротив, перфекционисти или небрежни и т.н.

Нета прелива от медицински хороскопи, но не попаднах на по-тясна статия, касаеща видовете раци.

Любопитно е:

- От какъв вид рак страда най-често дадена зодия, защото, както вече казах, това може да има пряка връзка с характерните черти на човека от тази зодия - отношение към себе си, изразено чрез хранене, създаване на връзки, избор на работа, лабилност, нервност и прочие.

- Забелязвате ли общо между рожденните ви дати и появата на симптоми/диагностициране. Почти съм сигурна, че едно друго близко мое Овне напипа бучката си при рецидива около рожденния си ден... Има ли нещо такова и при вас?

Молбата ми е: Ако нямате против, споделете рожденната си дата, вида на рака и месеца на поява на симптоми/диагностициране, да се опитам да анализирам и обобщя някакви изводи. Ако се притеснявате тук, може и на лични.

Тема Re: Зодия и ракнови [re: Ekna]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано05.05.16 00:27

може да ти е познато, но тъй като е по темата, реших да го постна.

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: Зодия и ракнови [re: *jull**]  
Автор iliana.k (ентусиаст)
Публикувано05.05.16 06:57

Дева . 20.09.,карцином на дебело черво. Диагностицирана съм август,а ме оперираха един ден преди РД.

Тема Re: Зодия и рак [re: iliana.k]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано05.05.16 08:15

Скорпион 22.11, операцията 13.10. Симптомите септември предишната година.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: Зодия и ракнови [re: Buba67]  
Автор Tia maria (пристрастен)
Публикувано05.05.16 10:12

Стрелец ,родена на 5. 12. Диагностицирана на 4. 03.98 оперирана на 18 . 03 . 98. Симптоми - един месец по - рано ,значи февруари.

Тема Re: Зодия и ракнови [re: Buba67]  
Автор anetoh (член)
Публикувано05.05.16 10:35

Близнаци 15.06. Диагноза- 3 дни след РД- РМЖ. Операцията на 03.07."Бучката" напипах 3 месеца преди това.
След проведеното едногодишно лечение без рецидиви и мети.

Тема Re: Зодия и ракнови [re: *jull**]  
Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано05.05.16 19:29

Не, не ми е познато. Всъщност аз нищо не разбирам от астрология. Но вярвам, че има неща, които усещаме и осъзнаваме като влиянието на "светилата" и други, които не усещаме и не осъзнаваме, но те са там. Просто етапът на развитие ни е такъв, че не сме готови да ни се разкрият, както древните не са били готови да вярват, че ще има някога смартфон - един от най-отявлените примери на достъпно средство за комуникация и информация, което хората, примерно от средновековието биха сметнали за чиста лудост. Интересно ми беше да го прочета.

Прочетох в статията за големия процент свободна воля, който определя конситуцията в голяма степен.

Но все пак, на първо четене от малкото споделени рожденни дати тук ми се струва, че по-скоро има някакъв тип сезонност, но ние не можем да кажем кога клетките са започнали неконтролируемо да се делят - това е, всъщност, началото на болестта. И все пак изглежда, че зимните зодии се разболяват през зимата, есенните през есента и т.н.

За да може да се направи някакъв анализ е желателно да е по-голяма извадката.

Благодаря на тези, които вече споделиха. Надявам се на още инфо.

Тема Re: Зодия и ракнови [re: Ekna]  
Автор LlDlru (Живучая!!!)
Публикувано06.05.16 20:58

ще опровергая вашите изводи, сорри, т.к. РД- 29.04, а всичките ми тумори и добри и зли се проявяваха през лято, близо към есен, и винаги на есен са ме оперирали / 4 пъти/, а последната 5-та операция -рак на деб.черво - февруари, но е установен през декемри
кой го знае кога е започнал своята кървава сделка с моето скъпоценно тяло...

не виждам връзка зодия-канцер...

Тема Re: Зодия и ракнови [re: LlDlru]  
Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано07.05.16 22:24

Е, да. Има вече и други опровержения на този твърде опростен извод. А и едва ли ще открием топлата вода... Понякога пък не съм сигурна дали от цял живот набиване в съзнанието на качества от описанието на зодиите не ги приписваме и напасваме несъзнателно на хората.

Все пак ще продължа да събирам данни. Може при определена комбинация зодия - вид рак, сезонът да е друг.

Сама казваш, че има повтаряемост. Късното лято при теб. Късна есен при мен. Ранна пролет при моята приятелка и т.н.

Защо е така?! С толкова постоянна скорост ли се движи гадинката?

Девизът на моята зодия е "Аз анализирав" ;-) :-D

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.