Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:31 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Какво ни дава  
Автор nbb (новак)
Публикувано28.04.16 09:14

болестта, защо не искаме да се разделим с нея ?
Говори ли ви се на тази тема ?

Тема Re: Какво ни даванови [re: nbb]  
Автор vanq_777 (непознат )
Публикувано28.04.16 09:59

Какво ми дава ли ? До скоро пък и доста често все още се ядосвам на себе си ,че не съм успяла да се предпазя или да я разпозная по -рано/ аз от 26годишна съм с фиброкистозна мастопатия и я следях всяка година -сега съм на 49г./,не съм си давала почивка ,ама такава с която да се поглезя чисто по женски. На преден план бяха деца ,родители , роднини, професия....все си казвах след някоя и друга година като приключа със роднинските си обязаности ще си поживея...е тялото ми
напомни ,че времето минава и аз не съм железния човек !
Мъчно ,но го приех хванах се като удавник за сламка и започнах да го живея този мой живот с краен срок и се надявам да бъде дългичък ,всъщност вярвам ,че ще бъде такъв ! Междувременно спечелих нови приятели ,които много ценя и обичам ,но също се разделих със стари такива . Опитвам се да се харесвам и обичам , започнах да казвам директно когато нещо не ми харесва или не е в мой приоритет /преди се страхувах да не нараня някого /, все още се уча да казвам НЕ ! Весело посрещане на празниците и много , ама много ЗДРАВЕ желая на всички от клуба и на техните близки!

Тема Хм,нови [re: vanq_777]  
Автор nbb (новак)
Публикувано28.04.16 11:00

значи сме стигнали до едни и същи изводи.

Няма смисъл да се ядосваш, все пак на време сме разбрали защо е дошла болестта в живота ни. По-добре късно, отколкото никога. Така хубаво си преподредих приоритетите, че вече за много хора съм егоистка. Техен проблем, научих се да обичам себе си и най-после се поставих на заслуженото първо място.
Мирни, спокойни празници и здраве за всички !

Тема Re: Хм,нови [re: nbb]  
Автор kaloyana1777O4 (рекордьор)
Публикувано28.04.16 16:40

Да, приоритетите като пренареди човек и като почне да казва истината такава каквато е, а не завоалирано и лицемерно да не обиди този или онзи, нещата се получават. Розовите очила не са препоръчителни, нищо човек няма да спечели ако излъже, така и така рано или късно истината излиза на повърхността. Истината за здравето е от особенно значение, така човек не лъже нито себе си, нито близките си, нито приятелите си и е наясно какво да очаква и на какво да заложи.

Аз, ние, моето семейство, когато следвахме конвенционалната медицина ударихме дъното и мислихме, че това е края ни, намерихме сили да променим и себе си и храненето си и разбиранията си - не беше лесно признавам - но пък виждаме сега резулата - добър и продължаваме, болестите си отиват една след друга, някой се инатят но не се отказваме да се борим. Всичко се постига, но трябват разбирания за болестите, как се появяват, защо, как да ги преборим, на кого да повярваме, защо точно този а не на друг лекар, ей такива неща като почнат да се въртят в главите човек проумнява, почва да чете, да гледа видеота, да разбира, че е допуснал бая грешки в живота си, излишно доверие тук и там, много са мислите които се въртят в главата.

Ние, моето семейство се лекуваме с натурална терапия и всичко сложихме под контрол, доволни сме, опитвам се да споделям някой неща, но тук в този форум нещата не се получават, защото нямам последователи за здравословен живот и здравословно хранене, изобщо здравна култура. А хората не разбират, че всички болести тръгват точно от тях и липсата на знания води и до големи грешки. Ако човек истински иска да оздравее трябва да се промени. И мнооооооооооого да чете, и да разбира това което прочете. Със стари методи и закостенели лекари нищо не се получава. А лекарските грешки са безброй, за тях пък нямам извинение изобщо. Но медицината ги оправдава, лекарите продължават да имат разрешение за работа и продължават с грешките си. Вместо да ги премахне от системата, тя просто ги покровителствува. А човешкия живот е един. При грешка, нещата се задълбочават, понякога стават и необратими. Хората се примиряват и губят битката. За мен това е недопустимо, и точно тук казвам, че всеки човек е редно да поеме нещата в свои ръце, да се ограмотява и да знае къде лекаря греши и къде е на прав път. Хубава тема, благодаря.

Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Благодарянови [re: kaloyana1777O4]  
Автор nbb (минаващ)
Публикувано28.04.16 21:28

за подкрепата, вече бях изгубила вярва, че някой ще се включи.

Много хора около мен си тръгнаха от този свят и всички те се довериха на лекарите. Аз също го направих в началото, но си дадох сметка, че от ден на ден ставам по-зле, а на тях не им пукаше, изкараха ме симулантка. Разбрах, че трябва да поема нещата в свои ръце, ако искам да оцелея. Отне ми много време, цели 3 години бях ту във възход, ту в падение, но успях да преборя болестта. Изчетох много книги, правих експерименти със себе си и много хора си тръгнаха от живота ми. Това ми се отрази най-зле на психиката. Дадох си сметка, че около себе си съм имала повече паразити, отколкото приятели. Изчиствайки паразитите от тялото си, напуснаха и тези от обкръжението ми. Наложи се да сляза за известно време от облаците и да сваля розовите очила, но сега отново се върнах там. Не съжалявам за нищо, защото осъзнах много неща и сега помагам на хора, които искат да живеят, но виждат, че съвременната медицина много рядко има желание да им помогне. Поне аз попаднах на такива лекари, но не искам да обобщавам за всички, защото в крайна сметка ми помогнаха лекари, които помнят, че са полагали клетва да помагат на хората. Установих, че може да се помогне само на хора, които са готови да поемат отговорност за живота си, а не я прехвърлят на някого или нещо извън тях. Миналата седмица си замина от този свят бивш мой колега, който се подложи на всякакви медицински експерименти, но без никаква полза. На края му отказаха бъбреците и черния дроб от прекалено многото лекарства, които поемаше. Говорих, говорих, но полза никаква. При последния ни разговор ми каза, че ако излезе жив от болницата, ще се обади, за да пробва моя начин на лечение, но уви... То беше ясно, че няма как да излезе жив от там. На болен от рак да вливат глюкоза и да остане жив - това според мен няма как да се случи. Не знам докога ще продължава този геноцид безнаказано, но явно всеки заслужава това, което му се случва, друго обяснения нямам.

Тема Re: Благодарянови [re: nbb]  
Публикувано28.04.16 22:54

Разбира се, че глюкоза на раково болен не се включва. Ама масово го правят. Имам усещането, че лекарите искат да се отърват от болния, неможе да се греши за толкова елементарно нещо. Всеки си носи глава на раменете и да прави това което му подсказва тялото. Има хора които по никакакъв начин не приемат нещо което "доктора" не го е казал, абсолютно за всичко се придържат към неговото мнение, дори и да е грешно, вероятно и вашия колега е бил един от тях. Не е единствения. Тук за алтернативи почти не се говори, май съм само аз която поддържам темите. Никой не вярва в тях. Хората мълчат, не им се пише. А ти можеш ли да се представиш и да разкажеш малко за себе си, и за терапията си. Не че е задължително, не го приемай така, ако ти се пише само.

Тема О, моганови [re: kaloyana1777O4]  
Автор nbb (минаващ)
Публикувано29.04.16 10:52

цяла книга да напиша, но едва ли на някого ще му бъде интересно.

А ако напиша истината такава, каквато я виждам, като нищо ще ми пратят доктори с усмирителни ризи.
Ще започна с това, че ние не сме само физическо тяло, а освен това имаме душа и ум. Когато между ума и душата има конфликт, тялото се разболява. Поне при мен се случи така. Искам да започна с името на клуба. Знам, че първоначално беше друго, което също не ми допадаше, но с това пък съвсем не мога да се съглася. Ако водим битка с болестта, едва ли ще я победим. Съпротивата прави нещата по-силни. Аз я приех като приятел, който иска да ми каже нещо, но аз не мога да го разбера. Трябваше да си видя живота на лента, да отворя очи и да разбера, че ми е даден още един шанс и този път реших, че няма да го пропусна. Тръгнах на пътешествие към себе си, което продължи прекалено дълго, но си струваше. Благодаря на Бог и ангелите, които през цялото време бяха до мен и ми показваха следващата стъпка и следващия човек, към когото да се обърна за помощ и малко по малко пъзелът се подреди. Разбира се нямаше да се справя без помощта на мъжа ми, който през цялото време ме подкрепяше и ми даваше кураж да продължа, защото много често силите ме напускаха и исках да си тръгна от този свят на болка и лъжа.
Искам да ви предупредя, че терапиите ми бяха необичайни за повечето хора. Разбрах, че лекарите се опитват да лекуват само тялото и няма как да ми помогнат. Живеех си прекрасно, докато не реших да им се доверя. Още от дете имам периодични припадъци и ми правеха най-различни изследвания на мозъка. Така и не откриха нищо смущаващо независимо, че са ми правени абсолютно всякакви изследвания. Повръщах, губех си зрението, припадах, като в последните месеци преди да си видя живота на лента припадах всеки ден. А в този фатален ( или може би исторически ден ) припаднах четири пъти и при последния си видях части от живота и най-важните хора в него. Нямаше оценки, нямаше нищо друго освен картини. Изводите си ги направих сама. Разбрах, че трябва да напусна работа и да намеря причините за нещата, които ми се случват, защото личната лекарка отказа да ми даде болничен, за да не я разкарвам по съдилища, тъй като ме тормозели на работното място. То наистина бях подложена на дългогодишен психически тормоз и насъбрах доста стрес, който доведе до отказ на физическото ми тяло. Имаше и външна енергийна намеса, която усетих, но когато видях от къде идва, имах сили само да кажа : " Защо, Господи ?!? Да ми беше казала, че иска работното ми място, щях да си тръгна, защо трябваше да ме убива ? " Изпратих любов и светлина в отговор и това ме е спасило.
За лечение използвах много любов, прошка, смехотерапия, музикотерапия, арт-терапия, йога, всекидневни разходки, когато имах сила да стана от леглото, ходих една година на йога, на народни танци, когато вече имах енергия за това. Освен това ходих на курс по хюман дизайн, за да разбера коя съм и къде по пътя изгубих себе си. Пиех много алкална вода и приемах хранителни добавки, защото не трябваше да давам храна на паразитите, които бяха плъзнали из цялото ми тяло, а не бяха само в главата ми. Нямах памет в продължение на няколко месеца и ходех като сомнамбул. Важно е, че успях да простя на всички хора, които ме доведоха до това състояние и съм им благодарна, че ми дадоха възможност да се върна към себе си. Това бяха моите най-добри учители по безусловна любов.
За да не ставам досадна, ще спра. Мога наистина много да пиша, но не знам дали на някого ще бъде интересно. По време на детоксикациите на организма минах през много изпитания, видях случки от минали животи и все едни и същи герои. Нали става ясно, че лекарите нямаше как да ми помогнат да се излекувам ? В тялото е следствието, а не причината за болестта. Отрязвайки даден орган, проблемът не се решава, а се задълбочава, защото болката ни показва, че нещо не е наред и трябва да обърнем внимание.
В началото на този месец превеждах по време на прегледи на една руска лекарка, която прави диагностика на тъмнополеви микроскоп. Мога да ви кажа, че в сравнение с преди 2 години, когато отново беше тук, положението е станало плачевно. Хората продължават да не пият вода, продължават да не се хранят здравословно, не правят нищо, за да намалят стреса в живота си, пият химически лекарства, които допълнително натоварват бъбреците и черния им дроб и се чудят защо не са здрави. Отделно, че в живота ни има повече страхове вместо любов и картинката става плачевна.
Хайде наистина стига. Дано съм ви дала тема за размисъл точно на днешния ден, защото по време на едно от пречистванията се оказах там и усетих болката на Христос, когато тръненият венец се забиваше в главата му.

Тема Re: О, моганови [re: nbb]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано29.04.16 11:26

Миличка, незнам как да се обърна към теб защото аватара ти е доста ексцентричен.

Но както и да е искам да ти кажа, че си на правилния път по отношение смисъла на живота и болестите. Радвам се ,че след много лутания си стъпила на правия път.Дерзай в тази посока. Колкото до другите момичета в клуба,малко са тези, които могат да пишат и контактуват съвсем искренно и свободно и с желание. Повечето са се затворили в себе си, което не го възприемам.Но знаеш добре а и Бог го е казал: Дай помощта и съвета си на този, който ти го иска" Не се натрапвай на хора, които не желаят да те чуят. Слепият човек може даже да прогледне ако силно вярва и го желае. Ако всички имаха този хъс и вяра и желание за живот като теб,Калояна,като мен,Екна,Красчо,Тиа Мария,Вяра и други - щеше да бъде прекрасно. Темата е хубава, дано да се включат и други момичета,дано. Весели празници ти желая на теб и семейството ти. Кали също и на теб и твоето семейство. Кали чета те,всичките ти съвети ги възприемам знаеш, че аз също действам по този начин на лекуване. Сега съм втора седмица на прочистване на дебелото черво и да ти кажа има резултат.Сутрин до обяд закусвам само със сто грама кисело мляко и първата седмица с една супена лъжичка ленено семе, втората с две с.л. а третата с три сд.л.. Лятото чакам сина да ми донесе няколко опаковки хапчета произведени в Англия от кайсиеви ядки - за профилактика.

Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Веселанови [re: flora bg]  
Автор nbb (минаващ)
Публикувано29.04.16 13:03

ми е името и до преди месец то стоеше на мястото на " минаващ ", но си позволих да кажа нещо на администратора и профилът ми беше изтрит, та сега почвам от начало.

Никога не съм губила връзката си с Бог. Знам, че съм дошла тук за малко, но вече живея трети живот в това тяло. Да, не се натрапвам вече. Преди време писах в този клуб, но ми беше показано, че присъствието ми не е желано и си тръгнах. Сега бях попитана и затова разказах за себе си. Имам опит в работа с хората, защото цял живот съм си избирала професии, свързани с хора, говорила съм с доста хора с тази диагноза, защото работех като човешки ресурси и отговарях за здравното осигуряване на хората във фирмата, а и много мои близки хора си отидоха от тази болест. За съжаление хората вярват все още на авторитети, а не на себе си.
Пожелавам на всички да намерят себе си, за да бъдат живи, здрави, обичани и щастливи !

Тема Re: Веселанови [re: nbb]  
Публикувано29.04.16 21:30

ЗДравей Весела, ако мога така да те нарека.

Много ти благодаря за написаното. Съвпада с моите разбирания. Аз, моето семейство имаме същите разбирания и това много помага когато обсъждаме това или онова. Често вкъщи го правим, стана ни част от живота, да не кажа и навик. За да бъде човек здрав е хубаво да стъпи на храненето, голяма част от болестите идват от там. В днешно време, индустрията в хранителната промишленост пробутва огромно количество отрови по много странен начин "попаднали" в нея, след като са минали какви ли не контроли, за мен контрола е сляп, после хората нямат време да се замислят за това и ядат без да му мислят много-много. Хубаво е човек да има собствено стопанство, но малцина имат късмета за това. Водата е на същото положение, всичките тези пръсканици, торене, киселинни дъждове отиват в почвата, после в подпочвените води, не говоря тук за растенията които поемат тези отрови, а за водата и после с нея се полива, и какво става с растенията - самия ужас, уж се прочиства за пиене, ама химикалите си остават вътре. Никой не се замисля и за това. Изворната вода била чиста - не, не е чиста, има органични минерали, и те качват рН й, и хората се радват ,че пият чиста вода, а то е точно обратното - тези органични минерали се отлагат и натрупват в тялото, създават много болести, после лекарите ги лекуват с химия, омагьосън кръг, но на кой му пука, на никой. За това трябва да се чопли и да се говори на глас, да се рови, да се разсъждава, още на дълбоко, още по-надълбоко до корена, да се види от къде се тръгва, корена на злото и защо, пък който разбира - разбира, на който не му пука, си продължава по стария начин. Всеки казва, ОХ, Ах, маха с ръка - голяма работа.... Въздуха - замърсен, с много токсични химикали, всичко това се поема през дробовете, като се добави и катрана от цигарите - какво става - а белите дробове са много важни за човека, те са като бъбреците и черния дроб. Когато бъбреците се натоварят с отрови и започнат да отслабват, следващото което организма поема като втора защита за здравето на човека са белите дробове.Но хората не познават физиката си, дори не се интерисуват, не четат и си гледат живота с пълна пара. Така ден през ден, година след година органите отслабват и отиват на друго ниво, докато тялото издържи на отслабване и натрупване на токсини, докато лимфната система се затлачи. Да не говорим за изкуствените хормони които човек поема с храната, в момента масово, с пластмасата, с химията... Всичко това разбалансира човешката ендокринна система и се почва - ту едно, ту дрого заболяване. За да има човек рак, отдавна му куца ендокринната система, тя е в основата на заболяването, но няма разбиране за това, а се казва ясно и точно, че когато се възстанови тази система, имунната система започва да работи с пълна пара и болестите си отиват, рака отстъпва, при силна имунна система той отстъпва, всичко е вързано в човешкото тяло, но никой не го разбира това. Човек лекува отделни органи, а е грешно, трябва цялото тяло да се лекува, всички органи и всички системи едновременно. Всичко е поправимо, защото човек има система за възстановяване чрез детоксикация, говоря не за прочистване, а за клетъчна детоксикация, на клетъчно ниво, да подмениш клетката от болна в здрава, да работи по правилния начин на здрав човек, да я прочистиш, да я възстановиш..., билки, билкови комбинации и тъкан от жлези които са в състояние да премахнат голяма част от заболяванията, освен родени инвалидни хора, рак със разсейки, органи които са напълно блокирали от многото химикали - неможе да се възстановят, те просто от дългосрочното подтискане с химия са умрели, неможе да се съживят по никакъв начин. Всичко останало е напълно възстановимо, колкото и да се смеят някой на това което пиша е възможно, колкото и да се присмиват, го казвам, че е истина. Дори и човек да е правил химия, тя се чисти, по-дълго се прави детоксикацията, човек е вкарал още химия към отновеното си тяло, но може да се изчисти, подпомагат се органите и тъканите по специален начин, но тя се чисти, вярно е, че тогава е по-скъпо лечението и отнема повече време да не кажа и години, но рака си отива, колкото и невероятно да звучи, но хората се страхуват, страха от различното парализира разума, това си е личен избор. Човек е роден за да е здрав и да се радва на живота, на семейството, на децата си, а не да страда и да измъчва тялото си, роднините си, приятелите си, да си отива от този свят преди да му е дошло времето. Много хора от клуба ги загубихме точно защото не разбираха природата и природните методи, а тя е древна колкото си искаш, но страха човек да мисли различно сковава мозъка и блокира разума. Страха от непознатото е в основата човек да неможе да се отпусне и да се довери на алтернативната медицина. Докато не го преодолее това човек, ще бъде все така. Има хора които следват конвенционалната медицина и тях никога нищо неможе да промени, те дори не трябва да четат това което пиша, влизат в конфликт със собствените си разбирания и ги моля да не ме четат, няма смисъл. Пиша това за хора, отворени за промяна. Има много неща за мислене, но само този който иска да го направи това. Това, че споделяш ти, или аз, или който и да било, незначи, че ще има последователи, но то си остава тук, за други които пък може да проявят интерес, сега или в бъдеще, има и хора които променят акъла си, все по-често. Има хора които търсят и други възможности, за тях остава това като архив. Собствен избор. Аз винаги съм казвала, казвам и сега, всеки да следва собственото си Аз, интуицията си, когато е готов за промяна, тогава тя ще се случи.

Ние, моето семейство много четем, следим видеоканали, абонати сме на много електронни сайтове, частни канали, от там черпим много неща като методи, идеи за хранене, начин на живот. За някой неща споделям във клубчето, но хората трудно приемат "другото", "различното", някак си се успиват от това което е "нормално" за тях, ограничават се в рамките на това което научават от БГ предавания, пресата, лекарите... а то е много малка част от световния обмен и новостите в медицината. Сега навсякъде нещата "вървят с големи крачки", "развиват се", но до хората не стига нищо.Като се сложи и това ,че държавата е бедна и купува лекарства от фармаиндустрията на ниски цени, защото болните са много, а парите не стигат, но никой не се замисля за качеството на лекарствата, особенно всичко купено от Индия.... Ако само се купуват лекарства, за да се каже, че се прави нещо, а хората не се интерисуват от къде идват и какво е качеството, а се доверяват ей така на всичко, нищо неможе да се направи, това е бизнес, така е навсякъде по света, за това казвам, че човек трябва да рови, да пита, и да се замисля много на дълбоко. За това и нещата са с този резултат. Количеството не означава качеството. И понеже тук пишем, всеки да си чете, и да прави това което си прецени. На никого неможеш да дадеш живот, ако той не се бори за него. Никого неможеш да промениш, ако той не иска да се промени. Ето, ти си успяла и си преминала през дълъг път, споделяш с нас, на мен ми е интересен твоя път, интересно ми е през какво си преминала, харесва ми това което си постигнала, виждам, че имаш много практика, опит и те моля да продължиш да пишеш. Тук клуба е за взаимопомощ, ама в последно време се говорят само битовизми, никой не пише за рака, къде какво е видял, какво е прочел, какво мисли, как се бори, какво го притеснява, никой не иска да си разказва историята, скука е, аз се стремя да бутам темите, ей така, колкото да не затворят клуба, да има мъъъъъъъничко живот поне, че сме от много години, срамота е, както разбирам и ти отдавна пишеш и четеш, болно ще ни бъде да му треснат кепенците, та за това и аз се "бутам" и човъркам, не че не ги знам всички тези неща които пускам, знам ги, ама да движа въздуха... Нямото присъствие си е нямо, то не значи нищо.

Още един път благодаря за споделеното и чакам още. Пожелавам ти здраве, забелязвам, че си го постигнала, но разказвай как е станало това. Всеки върви по своя си път, но целта е една и съща - здраве и достойни старини.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.