|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
А, така, Флорче, браво за пицата! Много се радвам на споделени рецепти, които човек лично е изпробвал.
Всяка домакиня си има любими "тайни", така че пишете какво обичате да приготвяте и как точно го правите!
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
Re: свинско ветрило...в къщи...
[re: *jull**]
|
|
Автор |
EFO75 () |
Публикувано | 19.10.15 10:13 |
|
Свинско бон филе,сирене-2,3 вида/синьо,черно бяло,.кой какво има/кашкавал по-желание,.....сол,пипер черен и червен,олио/или масло/клонче джоджен,босилек,чесън,мед горчица и фолио
Свинското го филирате на тънко и голямо парче.Посолявате със солта и пиперите.Редите сирената едно върху друго,подправките/после се махат след печене/
свивате на средата-полумесец и мажете с меда и горчицата .Слагате да се пече на 230г,с вода и олиото Като се зачерви коричката/от меда и горчицата/ слагате фолиото и печете до готово за ядене.Приятен апетит.....
.Същото става и с Пилешки пържоли,но те се увиват в фолиото и тогава на скара или в тавата.......
| |
|
Ние обичаме японската кухня, дори я обожаваме.
Тази рецепта е изпробвана многократно от мен, но леко изменена за нас, тъй като не ядем скариди и бекон. Тя е национално ядене в Япония, нещо като боба и баницата за българите. Има я в различни варианти, предлага се в ресторантите за бърза храна, улична храна, в много държави по света. Много вкусно нещо е, дресинга също си го правя аз, без дресинга не е вкусно. Популярно е като пица или пита, палачинка както ви харесва, все едно и също е. Вместо рибен бульон може да се замести с пилешки, зеленчуков. Брашното го замествам с безглутеново, не ползвам стърготини от рибата паламуд, а слагам кълнове към зелето, зелен лук, чесън от преса, и както виждате останалите неща по рецептата, отгоре на палачинката слагам дресинга, малко горчица и ситно нарязан пресен зелен лук. Лека, здравословна храна, ниски калории, ядесе се по всяко време, за закуска, за обяд, за вечеря. Майонезата не е за нас. Въпрос на въображение и всеки може да прибави или извади каквото си иска от рецептата.
Да ви е сладко.
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
правим… ябълков оцет с мед, плюс всичко за сладката ферментация
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Тази рецепта я видях в нета и вече няколко пъти я приготвям,защото ми харесва и на мен и на внуците.
Значи режеш картофите на кръгчета но не много тънки.После ги овалваш в счукан чесън със сол и олио.Всяко картофено кръгче го редиш в тавата с леко застъпване.Малко водичка и печеш на слаба фурна до зачервяване.Стават много хрупкави.А ака всяко картофено кръгче, след овалването в чесъна, го оваляш и в галети и тогава го редиш в тавата - ще бъде още по-супер. Опитайте.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Коя е токсичната риба, която не бива да купувате в никакъв случай?
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Ето как маята влияе на организма! Това дори не бихте могли да го предположите!
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
В дълбока купа се прави кладенче от 2 ч. ч. пресято брашно, в което се сипват натрошеното сирене, яйцето, олиото и солта.
2
Бакпулверът се разтваря в киселото мляко и се прибавя към другите продукти. Замесва се меко тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно. Тестото се оставя да престои за около 10 минути в хладилника.
3
От тестото се оформят топки с големина на кюфтета. Подреждат се в намаслена тавичка, на разстояние една от друга, тъй като при печене увеличават обема си. Върху всяка питка се поръсва настърган кашкавал.
4
Пекат се до златисто в предварително загрята фурна и се консумират топли.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Няколко добри причини да се избягва яденето на свинско месо
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|