|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
ТАЗИ РЕЦЕПТА СЪМ Я ПРАВИЛА МНОГО ПЪТИ.НАРЯЗВАТЕ ЕДНА И ДВЕ ТИКВИЧКИ НАДЛЪЖНО ВЪВ ФОРМАТА НА ВЕТРИЛО.МЕЖДУ ЦЕПНАТИНИТЕ ПСЛАГАШ КРЪГЧЕТА СТАР КРОМИД,КРЪГЧЕ ДОМАТ И ПАРЧЕНЦЕ СИРЕНЕ.СЛАГАШ ВЕТРИЛОТО В ТАВАТА ПОРЪСВАШ СЪС СОЛЧИЦА И ОЛИО И ПЕЧЕШ.КАТО СЕ ПОИЗПЕЧАТ МАЛКО ВАДИШ И ПОРЪСВАШ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ,ДОИЗПИЧАШ И ГОТОВО. СЪЩАТА РЕЦЕПТА СТАВА И С ПАТЛАДЖАН,НО МЛАД,СТАРИЯ ТРЯБВА ДА ГО СОЛИШ,ИЗСТИСКВАШ ОТ ГОРЧИВИНАТА.ТОВА Е Е ЕДНО ЗДРАВОСЛОВНО ЯСТИЕ.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
НАРЯЗВАШ КАРТОФИТЕ НА КРЪГЧЕТА НО НЕ МНОГО ТЪНКИ.ОСОЛЯВАШ ГИ ЛЕКО И ГИ ИЗСИПВАШ В ТАВАТА.ПОЛИВАШ С ОЛИО И СЛАГАШ ДА СЕ ПЕКАТ.КАТО ПОРОЗОВЕЯТ ГИ ВАДИШ И ГИ ЗАЛИВАШ СЪС СМЕС ОТ КИСЕЛО МЛЯКО,ЯЙЦА И НАТРОШЕНО СИРЕНЕ.ПАК СЛАГАШ ДА СЕ ЗАПЕЧАТ ВЪВ ФУРНАТА И ГОТОВО. ПАК Е ЗДРАВОСЛОВНО.А АКО ОЛИОТО Е РЕПИЧНО ИЛИ ЗЕХТИН Е ОЩЕ ПО-ЗДРАВОСЛОВНО.А АКО И СИРЕНЕТО И МЛЕКОТО СА ДОМАШНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОЩЕ ПО-ЗДРПАВОСЛОВНО.НО МНОГО АКО - ТА СТАНАХА ТА....
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
В голяма купа объркваш чашка олио,чашкакисело мляко,четири яйца и брашно колкото да поеме и стане гъста каша. Изсипваш в нея натрошено сирене,малки късчета пилешко месце,нарязани маслини. Поръсваш със сусам и чубрица. Изсипваш всичко в тавата и печеш. Страхотна закуска. Бон апети!
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Флорче, лигите ми потекоха! Ще го направя тоя кекс!
Определено ни липсваше толкова дълго време!
| |
|
Радвам се мила,направи го.... Напоследък започнах да слагам в яхниите,супите и пеканите ястия и от екзотичните подправки.Досега все се придържах към нашите си,но реших ,че е време да опитам и другите,които ги рекламират за здравословни. Започнах да пия чай от джинджифил.в ястията слагам къри,куркума,кориандър,чили и др.Ами вкусно е и има по друг вкус.На мен ми харесва.А и щом са здравословни....
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Изпаднах в чуденка.В момента у дома има:
- зехтин( екстра върджин и помас )
- олио от гроздови семки
- шарлан
Добре де ,картофи в кое да изпържат? Нито едно от тях не е подходящо за готвене или мненията са разнопосочни.Детето си иска картофите и толкоз.Пилешки хапки в кое да панирам .Тиквички ?
Редактирано от Tia maria на 01.07.18 09:21.
| |
Тема
|
В каква мазнина за пържим?
[re: Tia maria]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 01.07.18 09:46 |
|
Флорче, от това, с което разполагаш, гроздовото е най-подходящо, защото е най-устойчиво на висока температура.
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
Re: В каква мазнина за пържим?
[re: *jull**]
|
|
Автор |
Tia maria (старо куче) |
Публикувано | 01.07.18 10:03 |
|
,Тиа Мариа съм ,не Флорка ,но...ето какво намерих
http://healthnearnature.com/2014/05/06/olioto-ot-grozdovi-semki-zdravoslovna-hrana-koyato-izobshto-ne-e-zdravoslovna/
Опържих ги в шарлан ,защото е най - евтин.Другите ще ги правя на песто или пълнени с нещо там...
ги
| |
Тема
|
Re: В каква мазнина за пържим?
[re: Tia maria]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 01.07.18 11:21 |
|
Извинявай, понеже съм свикнала в "кухнята" да се вихри основно Флорка, затова дори не погледнах името. Дълго време използвах шарлан, но никога за пържене, защото му се унищожават полезните свойства. А и синът ми казва, че му мирише много силно и променя вкуса на храната и салатите, така че спрях да го купувам. Но всичко, разбира се, е въпрос на вкус.
Статията за гроздовото олио ще прочета, макар че ми писна непрекъснато да възхваляват и после тотално да отричат едно и също нещо. Така беше и с палмовото масло, но да речем, че то не е нашенски продукт и все ми е тая какво ще пишат за него. Но кампанията срещу млечните продукти вече наистина ми идва в повече. В българските традиции и млякото, и сиренето от памтивека са били основна храна. Сега като са викнали в един глас, че били вредни, та вредни! Едва ли не мрем като мухи, защото ги консумираме. Затова пък в Япония раздават безплатно на учениците от I-ви до последния глас на гимназията българско кисело мляко. И там хората на преклонна възраст продължават да го ядат. Но говорим именно за българското кисело мляко, с нашата си бактерия! Да не припомням, че средната продължителност на живота в Япония е 80 години!...
Имам чувството (а и едва ли е само чувство), че големи и конкуриращи се компании плащат на медиите да манипулират общественото мнение с цел да се купуват именно техните продукти! Борба за пазари, там е цялата работа...
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
Re: В каква мазнина за пържим?
[re: *jull**]
|
|
Автор |
Tia maria (старо куче) |
Публикувано | 01.07.18 12:48 |
|
Ами ,Джул ,Кейси ,нали знаеш ,че го чета е препоръчвал само българското кисело мляко или с такава закваска.Та ,това е.Излишно е да споменавам ,че в будно състояние не е знаел нищо
за България и лактобацилус а.
Ето и една салата от мен- киноа ,домат ,тиквички магданоз.Сол , зехтин ,оцет и Чесън ( стрит на кашичка ).Тъй като киноата е безвкусна именно чесънът я овкусява.
В Хепи варианта е без тиквички ,но с печени чушки и спанак ( суров ).Много ми харесва.
Върви с бяло вино.
Редактирано от Tia maria на 01.07.18 12:59.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|