|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Мерси,Фло ! Ще ги направя по твоята рецепта ,но ще иьсипя сместта във форми за мъфини. Може да не е точно същото,но диетувам....Ще пиша как е станало.Никога не съм яла и нямам база за сравнение.Мисля ,ако срещата е в Пловдив да си поръчам.
| |
|
Ориз със зеленчуци в глинен съд на фурна
Препоръчвам само кафяв ориз, органичен ако може. Ориза се кисне поне едно денонощие във вода, после се мие на гевгир мнооооооого пъти, докато му падне нишестето, след това се готви. Ако имате озонатор слагате ориза в торбичка - може от тензух ушита, или тензух пелена - завързвате и слагате във водата, озонатора премахва токсините, химикалите, разни паразити, мръсотии по съхранението, опаковането, всичко за около 10 минути. После се измива добре и чак тогава се ползва.
С картофите и ориза трябва много да се внимава - имат много захарност и нишесте.
Всеки който иска да живее здравословно трябва да ползва озонатор, той премахва всички вредни, токсични химикали, паразити, антибиотици и хормони. Здравето е богатство, а озонатора е необходимост.
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
ГРАХ С ГЪБИ
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
А пък аз искам да си направя парена туршия, но без стерилизация.Ако някой знае рецепта и я сподели ще съм много благодарна
| |
|
Да Кали,и аз кисна от вечерта кафьвие ориз и после го варя един път като фасула,хвърлям водата и вече втората вода си е за готвене на ястието.МНОГО Е ВКУСЕН КАФЯВИЯ ОРИЗ.Онзи ден си направих сърмички с кисели листа от зеле от буркан.Два дена си ядохс кеф и доста чесънче.Няма кой да ме целува а е здравословно чесъна и кромида.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Изглежда вкусно Флорче, а аз от време на време правя чушки с кафяв ориз или киноа и гъби, ама гъбките леко ги задушавам в тенджерка като правя марината от тамари, ако няма - соев сос органичен задължително- няколко лъжички, толкова вода се слага, малко черен пипер, лютив който обича и мъничко кленов сироп, може и без него. В тази смес гъбите се варят до напълно изсушаване на течността и придобиват един много приятен вкус. После смесвам с ориза или киноата, слагам магзаноз, лук, чесън, останалите подправки кой както си харесва и леко запичам. Аз ползвам камби чушки и те са като купичка, а ориза е сварен, киноата също, и само леко да се запекат. Правя си заливка и от някакво песто - например - орехи, кашу накиснато, слънчогледови семена, тиквени, малко горчица, малко хумус готов, когато имам слагам авакадо, или накиснати сушени доматчета, различно, нарязвам и 1 стрък зелен лук, абе подправки и всичко на блендера - така слагам по една лъжичка върху всяка чушка и го-то-во. Значи, ядките и семената да са сурови, по възможност органични, ако не са органични много пъти накиснати с вода и премити.
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Самбар – традиционно южно индийско лещено къри
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
|
Имах два патладжана,три чушки,една зелена и две червени,голяма глава кромид лук,малко магданоз няколко домата и купичка ориз с кайма останала от плънката на чушките от вчера.Чудех се какво да измайсора от тези продукти за вечеря щото за сега имаме още пълнени чушки. И ЕТО - В малкото ми иенско гювече сложих на дъното един ред патладжани на кръгчета,после кромид на кръгчета,после домати на кръгчета,също и чушки и след това разпределих по цялото гювече ориза с каймата.После отгоре пак патладжани,домати,кромид...ПОРЪСИХ С ОЛИО,СОЛ,ЧЕРВЕН ПИПЕР,МАЛКО ЧЕРЕН,СЛОЖИХ ВОДИЦА И ХАЙДЕ ВЪВ ФУРНАТА.Като се поопека го извадих и поръсих с настърган кашкавал пак за малко във фурната и готово. ОПИТАХ МАЛКО ХАРЕСА МИ.ще видим вечерта какво ще кажат внуците.
Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!
| |
|
Салата с карфиол
Продукти:
-1 средно голяма глава карфиол/може и броколи или смесено/;
- 1 соева майонеза около 200 гр/купува я готова от диетични магазини/;
- 1/2 връзка копър/може и магданоз/;
- сокът на 1 малък лимон;
- 1-2 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Приготовление:
накъсания на розички карфиол,чесъна,копъра се смилат в блендер на ситно;
прибавя се майонезата,лим.сок,солта и пипера;
Всички продукти са сурови.
Да ви е сладко!
| |
|
Много хубаво става.А аз ,тъй като нямах соева майонеза снесих обезмаслена извара и малко прясно мляко ,пропорции на око ,някъде 2 към 1 ,5. Пасирах за секунди и се получи точно консистенцията на майонеза ,кремообразна.никакво олио !Предполагам може и със с оево и с ядково мляко.
Да вземем да започнем производство ще изядем залъка на Краси !
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|