|
Тема
|
Проверки на Здравната каса в онкологичните диспанс
|
|
Автор |
123galia (новак) |
Публикувано | 30.08.13 10:39 |
|
Отдавна не съм писала, но отново (за кой ли път) съм в безизходица. Майка ми е с рак на дебелото черво- за 6 години и 9 месеца има 2 операции и от 3,5 години открити метастази в мезентериални лимфни възли . Досега поне не са открити метастази в други органи и някак задържахме нещата с химиотерапии. Тъй като маркерите се покачват, въпреки приема на Кселода, днес трябваше да започне химиотерапия с Авастин в комбинация с Кампто или Елоксатин в онкологията във В Търново. Върнаха я, тъй като след проверка на Здравната каса в диспансера е направена забележка, че има преразход на скъпоструващи лекарства. Лекарите ми обясниха, че ще се чака заключението на касата (не е ясно колко време), но по всичко личи, че заради забележките, вероятността за адекватно лечение е нулева. Посъветвайте ми какво да правя? Вероятно има и други нуждаещи се в това положение. Липсвали 100 милиона в здравната каса и явно искат да ги спестят от онкоболните
| |
|
Здравей Галя,
радвам се да те видя и да науча, че сте добре, въпреки всичко.
Напира в мен бяс, има лимит за лечението, така ли се оказва?! То е вярно,ч е Авастин е много скъп, но това е скандално!
Надявам се Бубка да се включи с идея, към кои органи можеш да се обърнеш
| |
|
Здравейте отново. Продължавам да се въртя в порочния кръг - маркер СЕА 98 при норма 3,1, доказани метастази в мезентериални лимфни възли (от рак на дебелото черво) от два ПЕТ скенера (първи от май 2010 и втори от февруари 2011), заключение на няколко изследвания със скенер за патологично увеличени лимфни възли. Заключението на лекуващите майка ми онколози е, че тъй като няма констатирани метастази в черен, бял дроб и т.н, не и назначават Авастин в комбинация с друга химия, което съм убедена, че ще задържи поне още малко нещата. Реално има далечни метастази, а лечението не е адекватно според мен за това състояние. Не стига това, а убеждават майка ми (опитват се и мен), че е добре и едва ли не метастази в лимфни възли няма, защото не се виждат на ехограф. Самият лекар, който гледа на ехографи ми каза, че метастази в лимфните възли трудно се виждат. Моля, ви кажете ми какво да правя. Помня, че Изгрев имаше такъв проблем, ходи дълго по скенери и ехографи, а маркерът си растеше. Моля те Изгрев да се включиш със съвет, ако можеш. Накратко - майка ми не получава необходимото лечение, защото лекарите се съобразяват със забележките на здравната каса, че лекуват със скъпоструващи лекарства и има преразход на средства. Това вече е за плювалнята-възмутена съм от тази ситуация. А и от май месец няма 5 ФУ и затова сега лекуват майка ми само с Митомицин, без 5 фу, както беше предписано.
| |
Тема
|
Re: Проверки на Здравната каса в онкологичните диспанс
[re: 123galia]
|
|
Автор |
123galia (новак) |
Публикувано | 25.10.13 15:01 |
|
Не познавам лично доц. Куртева. Канех се да отида при нея като национален консултант по онкология за проблема с майка ми, но не знам къде преглежда освен в Дървеница. Чест и прави, че се е застъпила за онкоболните и е казала, това, което повечето онколози не смеят да кажат. Постъпката и е достойна! Дано бъде чута от тези, които пестят за сметка на живота на онкоболните!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TNBC (one woman) |
Публикувано | 25.10.13 15:49 |
|
Здравей 123galia, според мен проф.Куртева е точният човек, с когото можеш да се консултираш за вашия проблем и който може да ти даде най-компетентен съвет относно лечението на майка ти.
Скоро правих химиотерапия в онкологията, терапията определено не ми понасяше добре и имах доста здравословни проблеми (по точно усложнения свързани с лечението), но благодарение на съветите на проф. Куртева и адекватната корекция от нейна страна на дозите с лекарствата успях да направя всички назначени ми курсове. Моите впечатления от проф. Куртева са прекрасни - освен че е голям професионалист тя е и изключително слънчев, добронамерен и отворен към проблемите на болните човек. Аз лично съм контактувала с нея в кабинета й в онкологията, затова не мога да ти дам информация, къде е частния й кабинет, може би някой друг от клуба да знае, ако искаш обади се в отделението по химиотерапия, за да попиташ - предполагам, че ще ти дадат някаква информация. От написаното от теб разбирам, че правите химио във В.Търново, защо не потърсите друга болница, където да продължите лечението?
| |
Тема
|
Координати на проф. д-р Г.Куртева
|
|
Автор |
TNBC (one woman) |
Публикувано | 25.10.13 18:11 |
|
Сега видях, че в друга тема Buba67 и MamaD вече са дали координатите на проф. д-р Г.Куртева, но ги копирам и тук ако случайно не сте ги видели.
02/ 8076 318 - Проф. д-р Г. Куртева, Завеждащ Клиника Медицинска онкология
Факс 02/870 64 16
Ето линка
Ако не можете да се свържете на горния телефон, звъннете на регистратурата и поискайте да си запишете час при нея, ще помогнат. Тел.: 02 8076-299 до 15ч.
СБАЛО - София , кв. Дървеница, ул. Пловдивско поле - 6 - метростанция Г.М.Димитров. Тя е на втория етаж, кабинетът с/у стълбищното рамо. Може да я потърсите и в кабинет 21 на 1-ви ет.
| |
Тема
|
Д-р Куртева напуска
[re: TNBC]
|
|
Автор |
dimana64 (вървяща) |
Публикувано | 26.10.13 09:06 |
|
| |
Тема
|
|
|
Автор |
123galia (минаващ) |
Публикувано | 26.10.13 10:58 |
|
Благодаря ви за информацията! Ще направя опит да се свържа за консултация.
| |
|
|
|
|