Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:39 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема ХОЛАНГИОКАРЦИНОМнови  
Автор Pla-men (непознат )
Публикувано17.08.13 16:09

Скъпи хора,
Хора-препатили и Хора-специалисти,

Моля, помогнете ни със съвет.

Трябва да вземем бързо и важно решение:

Да оставим ли възрастна жена да почине безболезнено от чернодробна и бъбречна недостатъчност (има рак на черния дроб) или да опитаме единствено възможното, което ни се предлага - оперативно да удължим живота й с 1-3 месеца, но срещу цената и риска от усложнения и болезнена смърт?

Случаят е следния:

Жена на 80 г.

Състояние:
от 3 седмици с изявена жълтеница, без болки, сърбежи по краката, тежест в горната част на коремната област, парене в хранопровода, силна отпадналост, бърза уморяемост, има апетит.

Диагноза: Холангиокарцином на черния дроб. Тумор, притискащ основните жлъчни пътища.
(Моя бележка: Жлъчен сок почти не достига до жлъчния мехур - той е с малки размери и неопределимо съдържание.)

Прогноза: Живот около 1 месец. Безболезнена смърт - чернодробна недостатъчност, последвано от бъбречна недостатъчност, унасяне в сън, изпадане в кома, настъпване на смърт без болки.

Лечение: Нелечимо заболяване. Предлага се поставяне оперативно на протеза за изтичане на жлъчния сок, за да се премахне жълтеницата, да се подобри храненето и да се удължи живота й с около 1-3 месеца. Самата оперативна намеса е щадяща, с пробиване на малък отвор, но не и без рискове от усложнения - много и големи кръвоносни съдове в близост до жлъчните пътища, налагаща се повторна операция и пр.

Ще ви бъдем благодарни, ако хора и специалисти с опит, ни помогнат да вземем правилното решение като ни отговорят на следните въпроси:

1. Болезнен ли е следоперативния период?

2. Удълженият с около 1-3 месеца живот, пълноценен и безболезнен ли е?

3. Настъпващата смърт след тази операция ще бъде ли също така безболезнена, както ако не се направи операция?

4. Такава операция води ли до риск от активиране на тумора, провокира ли разсейки към други органи, което в последствие да доведе до болезнена смърт?

Благодарим предварително на всички, които ни отговорят и споделят опита си.
Решението трябва да вземем до няколко дни, затова всеки ваш отговор е много важен за нас.

За специалистите прилагам резултати от изследванията:

Изследвания:

1. Кръвна картина:
ALAT 418 0-42
ASAT 380 0-41
Директен билирубин 265 0-8
Общ билирубин 362 0-21

2. Лицева рентгенография на бял дроб и сърце
Рентгенови данни за пневмофибриозни промени без активни огнищноинфилтр. засенчвания.ССС - на широка основа.
Рентгенография на абдомена. Не се виждат данни за свободен газ.
2-3 ХАС с тънкочревен характер.

3. Ехография
• Черен дроб без видими огнища.
• Разширени вътречернодробни жлъчни пътища, проследяващи се до хилуса на черния дроб.
• Д. хепатикус комунис дилатиран, на прехода към холедоа и в дистална посока е налице хиперехогенно изпълване в лумена, без добовима васкуларизация.
• Малък жлъчен мехур, не може да се презицира съдържимото.
• Панкреас - без видими обемни формации. Слезка - неувеличена.
• Бъбреци - без структурни и дренажни нарушения. Без асцит.

Заключение:
Висок ЕХ стоп - Ту Клатскин ?
Уместна е холангио - МР и преценка за лечение / външен дренаж оперативно

4. Компютърна томография (скенер)
Тумор в черния дроб, притискащ основните жлъчни пътища.
Снимката е без контрастно вещество, поради алергия към него

Редактирано от *jull** на 18.08.13 07:03.

Тема Re: ХОЛАНГИОКАРЦИНОМнови [re: Pla-men]  
Автор kykлeнcka пиpaня (член)
Публикувано17.08.13 20:12

Здравейте и съжалявам за трудното решение, което трява да вземете, и което остава Ваше.

Ако бях на Ваше място, аз аз съм била, бих избрала дренажа. А дали оставащото време е 1 месец, или години- кой всъщност определя това?

Все пак, ако отидете на вариант дренаж, нека се направи от опитен хирург, предвид напредналата възраст на пациентката.

Желая Ви здраве!

Редактирано от *jull** на 18.08.13 07:04.

Тема Re: ХОЛАНГИОКАРЦИНОМ нови [re: kykлeнcka пиpaня]  
Автор Crasiva (ентусиаст)
Публикувано18.08.13 05:54

Единственият човек тук на Земята, който може да си играе на Бог е самата жена. Тя може и да откаже лечение и да не подпише информираното съгласие, ако не е в кома. Тя решава.
Аз си мисля, че няма как да се направи сто процентна точна прогноза за това колко точно ще живее. Ето два варианта.
Ето първия вариант. Шашкате се, както си личи от поуста, че това е водещото при вас, че жената ще я боли и не предприемате нищо. Ако й дадете и някакви обезболяващи направо я изключвате като усещания. Дефакто вие я евтанизирате, което от гръцки значи приятна смърт. Тоест страха ви, че ще я боли е по - силен от желанието ви тя да живее.
Втори вариант. Правите дренаж и за тези допълнителни три месеца живот пробвате да въздействате на рака с нов тип методи, които съм публикувал в моята тема Да напишем книга и даже и сега смятам да публикувам още нещо много мощно като вариант. Гаранции, че ще оздравее напълно и ще живее още двайсет години няма, но идеята на живота е не всичко предварително да е ясно, защото така на нищо не можем да се научим.
Освен това махалото ми каза, че трябва да я лекувате и след като лекарите ви дават прогноза съобразно ефективността на техните методи, ами тогава опитайте с други методи, при които прогнозата е по - добра.
Нищо странно и чудно няма. Например сега докато пиша това изречение и горе в дясно на екрана в този клуб ми излиза реклама на някакъв сайт за ясновидство. Аз ли съм по - луд или шефовете на сайта.
Според мен не е изключено като възможност да я стабилизирате и да направите от трите месеца три години, ако използвате други методи, които съм ги описал в последните ми поустове. Просто последните ми поустове са най - еволюирали и затова на тях наблегнете.
Лекарите каквото и да ви посъветват шепнешком, да знаете, че ако я оставите дефакто правите пасивна евтаназия, тоест евтаназия чрез ненамеса, което също е законно само в Швейцария и Холандия и Белгия.
Ако има нещо, което ситуацията ви дава като нови възможности, това е да се опитате да се развиете бързо под влияние на недостига на време за действие или напротив стреса да ви накара да блокирате и да се откажете от всякаква инициатива, като прехвърлите отговорността за решението на лекарите или на блогърите или на ватманите. Отговорност, която не предполага съответното заплащане съобразно нейната тежест, а само бонус за този, който взима решението да отиде в ада вместо вас.
Затова, Пламене, или направи всичко, на което си способен, за да й помогнеш, или се изправи гордо и кажи, че ти управляваш кораба и като капитан взимаш лично решението да убиеш жената. Това е

Редактирано от *jull** на 18.08.13 07:05.

Тема Re: ХОЛАНГИОКАРЦИНОМ [re: Crasiva]  
Автор Красавица (неземна, де)
Публикувано18.08.13 08:24

Пламене, това наистина е много трудно решение!!! В интерес на истината шансовете не изглеждат много добри. Най-добре е да се опиташ да разбереш какво мисли жената по въпроса и да и се обясни всичко! Лично аз за себе си съм решила, че ако трябва да избирам между варианти операция или алтернативни методи бих избрала алтернативни методи пред каквато и да е операция!
Късмет за жената и за вас близките.

Тема Re: ХОЛАНГИОКАРЦИНОМнови [re: Красавица]  
Автор Tia maria (ентусиаст)
Публикувано18.08.13 09:46

Най-често възрастните хора се депресират от диагнозата и отказват да се борят. Имайте и това предвид. Много трудно решение. Дано жената има късмет. Иначе -поддържам Кукленска пираня. Три месеца -три. Но ако в този период бъде открито нещо,ох не точно открито ,а нещо вече открито бъде вкарано в действие. Ето ,сега четох постингите на Калояна за конопа. Ами ,ако ...

Редактирано от Tia maria на 18.08.13 09:57.

Тема Re: ХОЛАНГИОКАРЦИНОМнови [re: Tia maria]  
Автор Kaлoянa (ветеран)
Публикувано18.08.13 22:46

Да, прочетете всичко по темата КАКВО ЛЕКАРИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ, и за конопа, но индийския коноп приготвен по рецептата на Рик Симсън, дала съм информация, има и видео в изобилие. В гугала вече има толкова много информация, че трябва човек сам да се обучава.

В Израел 13 хиляди болни се лекуват с медицинска марихуана, казано на български - коноп, дори и в 4 стадий, дори и с разсейки. В щатите и Канада се лекуват хора с олио от марихуана, подчертавам медицинска марихуана, и не чакат да станат в 4 стадий, а взимат решение за лечението си след собствени убеждения. Неможете да отречете, че няма информация, има, но трябва да се четете. И медицинската марихуана не е панацея, зависи от рака, много дебело се казва навсякъде това. Зависи от вида на рака и степента му. Но и много хора са имали късмета и щастието да се излекуват напълно, абсолютно напълно, а отписани от официалната медицина. И не мълчат, а говорят. Това е за всички нас, те вече са приключили лечението си и са напълно здрави. Това е споделяне, че има лечение въпреки всичко, казват го, доказват го, показват го, вече не е невидимо, има и филми, видеота къде ли не, никой неможе да отрече, че няма инфо.

След като на държавите им тежи на бюджета лечението на болните от тежки болести, защо не разреши отглеждането на коноп за медицински цели от самите болни срещу документ на заболяването и сами да си правят конопеното олио. Така ще спестят пари на държавата, няма да създават корупция, а отговорността за лечението ще поемат самите болни законно. Немога да я разбера тази работа, хем немогат да излекуват рака, хем се налагат с химия и лъче, които имат странични действия и задържат, но не лекуват рака, хем пищят постоянно, че за онкоболните няма пари, няма лекарства, залъгват ги с нискокачествени лекарства внесени от къде ли не, съмнително качество, просто да се каже, че се прави нещо по принцип. От такова лечение какъв резултат ще дойде. Кой кого лъже и защо, след като е доказано, че тези остарели методи помагат за някой видове рак, подчертавам дебело - САМО за някой видове рак, от 3 - до 5% не е ли смешно това, унизително и обезпокоително, и до кога ще се заблуждават хората. Ех, тези розови очила, кой кога ще ги свали... Много пъти сме казвали, че здравето е бизнес за едни, болка и нещастие за други, трагедия за трети.

В края на краищата който както иска така да се лекува, който харесва и разчита и вярва на химията и лъчето да започне това лечение, а който разчита на алтернативи да има правото да се лекува без притеснения. Законно. Всеки човек трябва да има право на избор и лекарите не трябва да се налагат, а да подкрепят болния в неговия избор, да не го манипулират поради лични интереси, а да му бъде напълно разяснено предимствата и недостатъците на всеки избор. Всеки да има информирано решение за себе си. Всеки. И да се подпише какво предпочита, за да няма после съдене, упреци, доноси, комисии... Докато човек разчита друг да носи отговорностите му, ще има и грешки, а живота е един.

Само, да кажа на тези, които не се следили моята тема, че химиотерапия и лъчето и лечение с конопено олио са несъвместими едновременно.

Вече и Испания законно си засажда индийски коноп за медицински цели.

Всички преди мен са дали добри съвети, решението е ваше. И лекарите са хора и те грешат, само, че тяхните грешки са два метра под земята, а на всички други грешките са човешки и поправими.

Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Re: ХОЛАНГИОКАРЦИНОМнови [re: Pla-men]  
Автор toxygen-169391 (на вахта)
Публикувано19.08.13 20:24

Тук е моментът да си припомним част от правилата на Клуба:

Информацията, поместена в настоящия клуб, се предоставя доброволно от потребителите и има информативен характер. Администраторите и модераторите на Клуб за борба с рака не носят отговорност за нейната точност и/или достоверност. Запознаването с информацията в Клуб за борба с рака не следва да отмени и/или замени консултацията с лекар. Прилагането на каквито да е методи за лечение, описани от потребителите на Клуб за борба с рака е на лична отговорност на прилагащия ги. Всеки метод на лечение следва да бъде обсъден с лекар преди прилагането му.

Това е решение, което може да вземете само Вие заедно с болната! Моля се на Бог за вас!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.