|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Притеснителни резултати, рак на шийка на матка 2
|
|
Автор |
Buba67 () |
Публикувано | 26.07.13 22:16 |
|
Началото на темата четете
Това мнение е на Skorpion33
"Здравейте на всички! Не знам дали това, което пиша ще се прочете от Вас, но искренно се надявам да се случи. Чета Ви от 3 години по много тъжен за мен повод...за съжаление с фатален изход. Сега влязох отново, защото този път аз изпаднах в беда... доста ми беше трудно след всичко преживяно. Искам да благодаря на всички Вас, тези, които пишете тук - Buba 67, jull, megolina 75, flora bg ... много сте. Нямате представа колко много помагате със съвети!!! Засега няма да досаждам със себе си, поне докато не разполагам с повече факти и документи.
Чувствам ви някак близки, защото много месеци наред осъмвах с вашите писания по въпроса за рак на дебело черво, панкреас и коремна кухина, болният беше мъжът ми...за съжаление не успяхме да спечелим битката..."
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк ТвенРедактирано от *jull** на 26.07.13 22:38.
| |
Тема
|
Re: Здравейте отново:)
[re: Buba67]
|
|
Автор |
Buba67 () |
Публикувано | 26.07.13 22:20 |
|
Здравей, отделих темата, че предишната стана дълга. Щом си в нея, значи проблемът е с маточната шийка, но ще изчакам да напишеш какво става, за да сложа заглавие.
А иначе, тук сме, продължаваме напред, помагаме както и с каквото можем.
Когато си готова пиши, няма как да досаждаш. Прегръдка.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк ТвенРедактирано от Buba67 на 26.07.13 22:25.
| |
Тема
|
Re: Притеснителни резултати, рак на шийка на матка 2
[re: Buba67]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 26.07.13 22:40 |
|
Мила Skorpion, много, много съжалявам за съпруга ти! Тук всички много добре разбират какво си преживяла, защото по един или друг начин са се докоснали до тази болест. За съжаление, тя е вече неотменима част от живота ни и онова, което зависи от нас, е да запазим и дори да увеличим любовта и добротата помежду си, да устояваме психически на това зло.
Не се безпокой, че ще останеш без внимание - тук четем всички постинги (аз и Буба със сигурност), а ти можеш да пишеш винаги, когато имаш необходимост. Съветите, доколкото можем да ги дадем, са една от функциите на този клуб, но не по-малко важни са съпричастието и духовната подкрепа, които ще получиш. Така че споделяй всичко, което пожелаеш, винаги ще намериш съпричастие и приятелство.
Искрено се надявам притесненията ти да са напразни или лесно решими. Стискам палци, мила!
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
[re: *jull**]
|
|
Автор |
Skorpion33 (нов) |
Публикувано | 29.07.13 17:27 |
|
Ще се опитам накратко да обясня в каква ситуация съм в момента.
Всичко, което бях изчела тук при вас за развитието на рака, последните месеци на болните ме преследваше като кошмар, но за съжаление се наложи да го изживея в пълната му сила...
В резултат на това отслабнах изключително много - 46кг, при ръст 1,72см, годините ми са 40. Започнаха проблеми с цикъла, докато ми се случи кръвотечение в разстояние на два месеца с прекъсване само за 5 дена. Кога по-силно, кога по-слабо, но вечно на червено. Изчетох доста по въпроса в интернет и както се оказа причините за това могат да са най-различни, и като цяло диагностиката е по метода на изключването. Естествено отидох на ехограф - всичко ми било наред... Да, ама не вярвам да е така, след като все така продължавам да съм на изходно положение. Преди това 2011г. колпоскопия изследване – резултата е РАР ІІ, 2012г – Диагностика за човешки папилома вирус(HPV) – ниско и високо рискови типове – отрицателни. Получи се малък проблем при вземане на материала, защото се наложи да го правят два пъти (първият път не било сполучливо, каквото и да означава това) и до днес ми остана съмнение, че може би и резултатите от теста са около истината, но не съвсем. И така до днес, вече заформих пълни два месеца, започна трети – а аз в разгара на летния сезон съм в цикъл. Предстоят ми всички тези изследвания наново.. май и все още набирам кураж да отида на специалист и да чуя каквото има да ми каже…
Може би трябва да добавя и това, че покрай притесненията от рака на мъжа ми, няколко месеца след неговата първа операция и аз се оперирах. Открих си бучка на дясната гърда. Епикризата беше: "фиброаденом маме декстри", демек няма страшно. Контролния преглед година по-късно, т.е. 2011г - за съжаление ренген - "фиброкистозна мастопатия от дребнокистичен тип".
Всичко това го казвам просто за пояснение. Дори не знам за коя тема съм в момента, но...когато осъмвах с вашите писания преди няколко години - тогава не посмях да пиша. По-скоро се опитвах да запомня всичко, което коментирате. Безценна информация има при вас!
Искам още веднъж да благодаря на всички!
Клубът, който сте създали е ... дори не намирам точните думи. Редактирано от Skorpion33 на 29.07.13 17:51.
| |
Тема
|
[re: Skorpion33]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 29.07.13 17:41 |
|
... май и все още набирам кураж да отида на специалист и да чуя каквото има да ми каже…"
Означава ли това, че не си била на специалист? Кой ти назначава изследванията?
Би трябвало да е онкогинеколог, щом си решила да тръгнеш по метода на изключването.
| |
Тема
|
[re: *jull**]
|
|
Автор |
Skorpion33 (нов) |
Публикувано | 29.07.13 17:55 |
|
Бях съвсем скоро! На гинеколог, ехографът му показвал, че проблем няма. Аз нищо не мога да реша, просто защото нямам капацитета за това, просто казвам според симптомите ми какво съм изчела по темата. Описах и какви изследвания правих, последното от които миналата година. В момента съм избрала специалист, за когото чувам хубави неща, и е известно име в нашия град - Варна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 29.07.13 18:44 |
|
Ако симптомите са продължили през цялата изминала година, не е трябвало да чакаш.
Надявам се да получиш яснота в най-скоро време. Дръж ни в течение.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гaби9 (свободна) |
Публикувано | 29.07.13 20:29 |
|
Извинявам се за некомпетентното си включване...не се ли прави абразио с хистологични изследвания при такава ситуация?
| |
Тема
|
[re: Гaби9]
|
|
Автор |
Skorpion33 (нов) |
Публикувано | 30.07.13 15:34 |
|
Габи, абразио се прави при вече установена диагноза или съмнение за развитие на злокачествен процес. Също така миоми, удебеляване страните на матката, полипи, което води до кръвотечение и др. Аз все още не знам дали съм точно за такава процедура.
Редактирано от *jull** на 30.07.13 18:44.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гaби9 (свободна) |
Публикувано | 31.07.13 00:20 |
|
Не съм много сигурна в това, което пишеш. Дори в линка, който си пуснала - пише:
С диагностична цел пробно абразио се предприема за изясняване причините при маточни кръвотечения, понякога при съмнение за развитие на злокачествен процес в матката.
Имам спомен - преди много години ми правиха абразио точно при едно кръвотечение с неизвестен произход. И при мен в стаята имаше жена, която точно това разказа - че цикълът и не спирал вече месеци... и на нея направиха абразио.
Затова се изненадвам, като чета, че още не са ти го препоръчали.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|