Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:45 14.04.26 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема лечение с кълнове  
Автор razlichna_ (член)
Публикувано08.06.13 15:53

Предварително искам да се извиня, ако вече е коментиран този въпрос.
Баща ми сподели, че преди години е познавал болна от рак жена, която е успяла напълно да се излекува, като яде само кълнове. Нека ако някой е чувал или изпробвал това, да сподели има ли значение от какви семена са кълновете и каква е приблизителната продължителност на диетата.
Баща ми още сподели, че като е видял жената след няколко месеца направо не можал да я познае. Била се преобразила напълно в положителния смисъл.

Тема Re: лечение с кълновенови [re: razlichna_]  
Автор Kaлoянa (ветеран)
Публикувано08.06.13 21:35

Ами аз ползвам кълнове от години и много пъти съм писала тук, но имаше спор с някой от клуба, който- която твърдеше, че това не било така, защото кълновете имали разстежни фактори, незнам от къде четат това,не ми дадоха доказателства, но всяко зърно, всяко растение има растежни фактори, това е нормален процес, и това е силата на зърното - да дава живот и по природен начин да си расте, няма друг начин на нито едно растение, просто не съществува в природата. ВСички ядат зеленчуци и плодове от зародиш и после растение, но не се усещат, че те имат разстежни фактори които са полезни за хората, за тяхното съществуване и здр. начин на живот, а се страхуват от зърното в което има и ензими и минерали и витамини и сила. В кълновете има много сила. И за да ядем тази храна в която има растежни фактори по природен начин ние казваме - здравословна храна, само че, едно растение колкото повече расте толкова повече губи от силата си, защото хвърля силата си в растежа и става стрък, марула, корен... и после свое семе, или луковица, корен, от което пак започва същия процес. Понеже не ми се спореше, си замълчах. Има една приказка, че умния човек отстъпва пред наивния. То като каже някой нещо като глупост във форума и всички я приемат за истина и страх, нещо много старашно което ще им навреди, а не мислят, че най-страшното е рака, а кълновете са лечебни и могат само да помогнат, не и да увредят. Да не би химията да е здравословна. Хората не четат и не се ограмотяват и не си задават въпроси, това е проблема и вярват на първата глупост която се напише. За това и много хора са объркани, а нещата са прости, та прости, възможно най-прости и природни. В края на краищата аз много пъти сам писала и казвала, че живота на всеки е в неговите ръце, който сметне за нужно това да прави, но всяко вмешателство в природата на човек по химичен път е пагубно. В моето семейство всички ползват кълнове, за всяко нещо по много пъти, постоянно и ежедневно - сандвич, салата, супа, ядене, кисело домашно мляко с 1% животинска мазнина и задължително органик, или домашно по възможност, заедно с домашен истински мед една лъжица и кълнове. Моите кълнове са от камут, спелта и боб мунг, пробвала съм и друго, но не ми допада. Проста работа са кълновете, казват му домашна ферма, в България дори има вече уреди с които може да се правят и кълнове и поници. Поници са по-едри кълнове, тогава когато и хлорофила се показва, но силата е по-малка, иначе са вкусни.
Друг е въпроса за разстежните фактори които се ползват при угояване и растеж на животни, те са абсолютно различни и много вредни, и за животните и за човека. В природата на човек тези изкуствени процеси са вредни за здравето, но когато всичко е по естествен начин и природен, е полезно. В майчината кърма, има много растежни фактори, но те са полезни за всяко бебе, за съществуването му. Защо не ги забранят, нали са растежни фактори. Да, там се приемат за нормално, защото много хора не знаят, че кърмата и кълновете имат сила за живот. Има много книги които най-подробно са описали процесите и качествата на кълновете, български, преводни, предавания по ТВ...
Аз знам случай за мъж,- дори съм пускала Тв предаването където дъщерята на този мъж сподели цялата негова история по телефона от Италия където живее, който се излекувал точно с кълнове от камут, или спелта, в България е известно като лимец, органично чисто като семена. От лимеца се правят и много здравословни продукти, от брашното му, хляба е здравословен и истински, особенно ако е с квас. Историята е следната. Човека се разболява от рак, не си спомням къде му е бил - и понеже живее в отдалечено място от голям град където се прави химия, той казал, че неможе да пътува и нямало кой да го придружава, нямал жена, а дъщеря му била в Италия, отказал химиотерапията. В този момент негов съсед му казал да почне да си прави кълнове, да яде по 3 пъти на ден и да премине на хранителен режим - само вегитариански. Така този мъж почнал да яде сутрин, обяд и вечер основно кълнове заедно с други заленчуци, понякога смесено с друго, но дъщеря му спедели, че количеството е по една купичка на ядене, което значи 3 купички дневно, а това не е малко количество, може би буркан от килограм с набъбнали кълнове за ден, където кълнчето не трябва да бъде по-голямо от 3-4-5 мм, буквално току що покълнало. Така за една година той оздравял, не ходил нито на преглед, нито на изследвания. Медицината го била отписала, дори приели, че живота му на тази земя е свършил. Когато след време отишъл на преглед лекарите останали изумени - той здрав, жизнен, весел, пълен със живот, но вярвал в лечението си, за това бил и упорит. Няма рак. Така дъщерята каза, че вече 3 години минали от тогава и за това разказа случая. Сега баща й яде кълнове, яде салати и зеленчуци и не мисли за друго, ама сигурно са от двора му.
Разказах ти това, защото питаше. Във форума съм пускала и видео как да се направят кълнове по възможно най-добрия и бърз начин, пускала съм и сайтове, много информация има на гугала, сама вземи решение, ако имаш въпроси към мен - пиши. Желая ти здраве.

Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Re: лечение с кълновенови [re: razlichna_]  
Автор Bиkи999 (непознат)
Публикувано10.06.13 11:10

Здравейте!
Нямам информация как се лекува рак с кълнове, но ще се включа в темата с това как да сдобиете с уред за кълнове.
От години имам микроферма, от която съм много доволна.
Аз ползвам този уред и за добив на житна трева. Удобно, лесно, без много ангажименти винаги имам кълнове и житна трева.

Редактирано от *jull** на 10.06.13 14:29.

Тема Re: лечение с кълновенови [re: Bиkи999]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано10.06.13 14:30

Вики, за тази ли микроферма става въпрос?

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: лечение с кълновенови [re: *jull**]  
Автор Bиkи999 (непознат)
Публикувано10.06.13 18:54

Да, Джул, точно за нея.
Моята даже е двойна. Имам още една пластмасова кутия над показаната.
В долната покълвам житни кълнове, а в горната отллеждам житна трева.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.