Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:56 13.11.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема РАЗДУМКА № 71нови  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано09.11.12 06:43

Старата раздумка -

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: РАЗДУМКА № 71нови [re: *jull**]  
Автор Ю50 (същата)
Публикувано09.11.12 09:21

Добро утро с новата РАЗДУМКА!

БИЛА СЪМ И ОВЦА ОТ САМОА...
Хумористична

Авт. ringo2

"Овца нестригана" да ме нарича,
за моя мъж бе просто комплимент.
Прощавах му - човек като обича,
по-добродушен е в такъв момент.

За дилетант съм доста запозната
с по-близкия ни животински свят -
от имена на дребните пернати
в двора, та до добитъка рогат.

И патка съм била, пък и кокошка,
и всякакъв подобен персонаж.
С пернати разни, неизвестни още,
се запознавах не веднъж и дваж.

Когато взех да наедрявам,
преминах през свиня, хипопотам...
Била съм и свещена крава -
най-милото от него, дето знам.

И екзотичен звяр била съм също -
маймуна, кенгуру, дори боа -
в зависимост от "дозата" му вкъщи.
Била съм и овца от Самоа.

Та знания достатъчно натрупах,
за да подготвя скромен каталог -
книжле от любознателна съпруга
на алкохолизиран зоолог.

Тема Re: РАЗДУМКА № 71нови [re: *jull**]  
Автор Ю50 (същата)
Публикувано09.11.12 09:23

ТЕЗ У ПАРТАМЕНТА
Румен Ченков

Горе тез у партамента,
дету засидават,
рекуха, чи на мумента
пенции ши дават.

Кату циганите лъжат,
дажи са приварват.
Чи каквоту и да кажат,
после са утказват.

Ниту пенции ши има,
ниту пенциунери.
Ша са гътнат таа зима
кой къде намери.

Ама ний си ги избрахми –
ся ша си ги трайми.
Патки сми – ни гу разбрахми!
Люто ша са кайми!

09. 11. 2011 г.
Русе

Тема Re: РАЗДУМКА № 71нови [re: Ю50]  
Автор Ю50 (същата)
Публикувано09.11.12 09:31

Ще си търся мъж по интернет
хумористично

Авт . Lily-rusalka

Вече ми омръзна да съм все сама !
Да ми викат всички: ,,Старата мома...''
Ще опитам аз със интернета,
пък дано излезе ми късмета!...
Искам много някой умен мъж до мен,
но да бъде от съдбата надарен!
Да е хубав като Аполон, напет;
да е силен, да е истински атлет;
да ме вози във луксозна лимузина;
да ме води всяко лято във чужбина;
да ме глези с вино, ягоди, пари;
хич да не поглежда чуждите жени!
Е, такъв ако сега (дано!) открия,
ще го пейстна начаса и без да крия!...

Автор flora bg (maman)
Публикувано09.11.12 10:13

Хи,хи Юлче така ме разсмя с тези стихчета.....

Добро утро момичета, слънце грее малко е студенко ама нейсе - зима иде.
Кафенцето сте си го изпили - знам.А аз сега си пия чайчето...
Кали, мила я разкажи какво е положението в Америката сега след като пак Барак Обама остава.Аз бях за него незнам ти... но онзи други ми изглеждаше лъжливо обещаващ. Кажи от първа ръка какво става след Санди? Че тук не им вярвам на медиите.А имам приятели,с които от урагана досега не мога да се свържа с тях.Толкова ли е плачевно състоянието а?

Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Re: РАЗДУМКА № 71нови [re: flora bg]  
Автор Kaлoянa (старо куче)
Публикувано09.11.12 19:28

Ще ви напиша Флорче, малко да ви разсея от вашите проблеми.

Ами Санди мина и замина, ама пораженията остават - страшна работа е, хора без дом и без покъщнина, дори и да не е съборена къщата, е наводнена, напълно невъзможно за живеене, всичко е тиня, кал, вода ... Голям проблем. Иншурансите ще плащат, но те ще фалират, така че тук държавата трябва да помогне, обаче незнам наистина как ще се развият нещата при тези хора. Незнам парите които ще им дадат дали ще компенсират всичко- къща, коли, домакинство, обзавеждане... Ние сме далеч, много далеч от тях, по времето когато там имаше харикен, при нас беше слънце, слънце и 34 градуса температура. Аз живея в Дивия Запад. Източните щати са много опасни, чудя се на хората как живеят там. Аз съм живяла там само 11 месеца и ми стига, повече не искам да преживявам такива ужасии, защото за тези 11 месеца са ни изселвали принудително както при Санди точно 5 пъти. Пътуваме навътре в по безопасните райони, и в този момент скачат и бензина и хотелите и храната и става една.... После се връщаме и се чудим ще имаме ли дом, или няма. И така от толкова хубави работи се изселихме далече, ама много далече и мога спокойно да кажа, че живея в един от най хубавите щати на държавата с прекрасно време и без такива драстични природни бедствия, че и без земетресения както ги тресе Калифорния, там пък е друго чудо. Колкото до сегашния президент, стария де, се очакваше да спечели, защото беднотията в тази държава е две трети, хора които по една или друга причина останаха без дом, без работа, без нищо. Той се опитва да промени нещата в държавата със своята социална политика, но няма пари за нищо. Незнам дали ще ми повярваш, но тук има чекове за храна, хората на това разчитат за да преживяват. Държавата е затънала и без природни бедствия, а това дойде в повече. Положението хич не е розово, с тези трилиони долари дълг, на калпак от населението нямам представа колко е, но сумата е голяма, огромни задължения за бъдещи поколения. Голяма част от тези задължения станаха по време на стария- нов президент, така, че какво да ти напиша, едно и той обещаваше преди 4 години, ама друго стана сега, сега пак обещава, ама какво ще стане - идея си нямам. Мит Ромни обещаваше реални неща, но трудно изпълними на фона на сегашната ситуация, по специално да създаде много работни места и хората да почнат да получават пари, заплати, и така да се вдигне икономиката, имаше хубав план и за медицината, но какво да ти пиша, така или иначе нещата не се получиха. Никой не знае какво би било станало след като няма шанс за изпълнение. Нашия щат е като цяло за него, ние сме червен щат. Привържениците са за неговите виждания. Все пак той е бизнесмен, инвеститор, човек със замах от към икономиката. Инфлацията е много голяма от преди 4 години, кажи речи 100 процента, защото се печатат пари, те надуват цените, така, че сега чакаме още 100 процента за следващите 4 години и до къде ще стигне това чудо незнам. Като цяло държавата е на ръба на фалита, няма да се изненадам ако още една рецесия ни удари, ако фалираме като държава, ако пак се печат пари- инфлация ни чака, ако не се направи нещо тези хора да почнат да работят, мизерията, глада и безработицата са лоша работа. Ще заприличаме на Гърция, Италия, Испания. Нищо не се знае, мога само да се моля да не става по-лошо от сега. Дано няма и войни, че основно да потъне държавата са точно те. Притаили сме дъх.

Като гледам този народ колко е зле, и 50 милиона нямат изобщо здравен иншуранс, а други 50 милиона имат частичен, непълен, крайно мизерен колкото да се каже, че го имат, ама почти нищо не се покрива, сигурно има и 100 милиона пенсионери които са на държавен здравен иншуранс, се питам как ще вървим напред.Медицината е безумно скъпа. Дори от грип да се разболееш като нямаш иншуранс неможеш и лекарства да си купиш, тук всичко е по рецепта, аптеките не дават нищо ей така, дори и да се примолиш, не е като в България. Недай си боже преглед при специалист или операция или болница, това е буквално задача с много неизвестни. А без пари нито на лекар, нито лекарства, нито нищо. СТрашна работа е, И всички тези филми които ви ги пускам са самата истина, много хора казват истината, живота е такъв тук, трябва да има промяна, но как ще станат реформите - идея си нямам. едва ли в моя живот това ще се случи. Образованието е другия куц крак на държавата - изключително слабо, занемарено и без знания образование, крайно примитивно, дипломи да - но знания примитив. Учителите не са хора които имат знания, те са крайно неподготвени от системата, за да имат възможностите те пък да образоват децата. Така е било, така е и сега, а как ще бъде - май пак така. Човек трябва да се учи от платени интернет сайтове и да се образова допълнително ако иска да знае все пак как да върви напред и да се ограмотява, образова по частен път, говорим за знания, а не за лист хартия - диплома. Защото тук ако си намериш работа ще те назначат, но като нямаш знания ще те изгонят. И студента не е виновен за това - просто някакво ужасно разминаване в живота - той плаща за да получи образование, а в същоност знания няма. Студентите ги набутват с кредити, много ги лъжат банките и децата се хващат , за образование рискуват , пък като вземат диплома - няма работа - питат президента какво да правят с този лист хартия много скъп, заробил ги за години напред, а без работа сега. И той обещаваше, ама само с това си останаха. А трябва да се плащат кредитите, и става една... В края на краищата по умните и находчиви някак си по друг начи се справят, не всичко с много пари си заслужава жертвите.
Сега стоим и чакаме новите обещания в действие. Ще го видите вие следващата година как ще е при вас. Обещания, обещания, ще ви пълнят главите с обещания, ама за власт, после всичко се забравя. Трудно се кара влака на държавата, много трудно, особенно във световна криза, жестока безработица, много бездомни хора, ниско заплащане, много болни и нещастни, отчаяни хора - тепърва от стрес и притеснения колко болести ще натрупат, ще се отключат от хората, думи нямам - депресията ще е болестта на следващата година повсеместно, за целия свят, на първо място по болестите, ще видите, и вас няма да ви подмине. Този дълъг период на надежда обезнадежди хората и те без да искат потъват в депресията, отчаянието, път без посока и май без бъдеще.
Хайде стига ви толкова, друг път пак, може пък да потръгнат нещата - неможе до безкрай да се потъва, в един момент ще стигнем дъното и ще почнем да се изправяме нагоре. Иначе трябва да се изселваме в Австралия- само тя не е засегната от кризата - или по бързо да разработват ледения континет Антрактида и да се местим там. Хайде да гледаме по весело на нещата, сами да си създаваме добро настроение, че ако се задълбочим... пък идват и хубави празници - на 22 ноември Деня на благодарността, после Коледа, Нова година, ехеееееее. Пожелавам ви хубав ден

Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Re: РАЗДУМКА № 71нови [re: Kaлoянa]  
Автор Tia maria (ентусиаст)
Публикувано09.11.12 19:46

Чудесен и много човешки анализ ,Калояна !А ние се ядосвахме /семейството ни /,че не сме емигрирали. Хм ,как беше :

Стой си Ганчо във България
м...та й на Швейцария !

Тема Re: РАЗДУМКА № 71нови [re: Tia maria]  
Автор flora bg (maman)
Публикувано09.11.12 21:29

Тиа Мария така е! Специално аз никога не съм мечтала за Америка нито за мен, нито за децата. С бъклица да ме канят не отивам там .Не обичам техния начин на живот.Роботи - работа, работа, работа, всичко на кредити, нищо собствено нямат, спокойствие никакво....Момичета има и по-лошо от нашето си българско. Камъка си тежи на мястото. Но живота е такъв, че понякога ни подлъгва и хукваме навън за по-хубаво.То по-хубавото се състои в повечето пари де. Моите деца хукнаха навън не за това, че Париж и Лондон са по-хубави от моя си Пловдив или София. Ами заради парите за да издържат семейства. Иначе от тук по-хубаво нема само пари да има. Аз вярвам в доброто бъдеще не само на България а и на света. След 21.12.12 г. всичко ще се промени и ще тръгнем нагоре от дъното на световното блато.Помнете ми думата!

Живота е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен!

Тема Re: РАЗДУМКА № 71нови [re: flora bg]  
Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано09.11.12 22:46

Кали, отдавна не беше ни разказвала така. Сладкодумна си, макар за лоши работи да става дума

И аз съм за родния дом. Но никога не казвам никога, че не знам утре какъв акъл ще ми дойде.

Фло, ми от твоите уста в божите уши, както казват.

Истината е, че човечеството трябва да намери пътя към себе си. Все търсим решенията извън нас. А е дошло време разделно, в което нуждата от духовност крещи. Крещи, ама още не се чува. Трябва най-накрая да разберем силата на ума и психиката, на доброто, на състраданието, на първичната природа. В противен случай апокалипсиса ни е в кърпа вързан, сега или след 50 години няма никакво значение, защото краят ще бъде неизбежен, както е неизбежна тленността.

Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано09.11.12 22:46

Юлче, много ме развесели, от къде ги намираш

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.