|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
черен бъз
|
|
Автор |
dianavk (непознат) |
Публикувано | 31.10.08 19:35 |
|
Моля, помогнете със съвет. Задължително ли е черния бъз да се ползва на сироп, можи ли да се взима кото сладко, има ли същия ефект? Какво колическтво да се приема, защото казват че той е отровен.
| |
|
Не е задължително да е на сироп, може да се приема и на сладко черния бъз. Само за дозата за сладкото не я знам. Скоро ми се мерна в книгите на Димков. За сиропа дозата е по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 2 часа след храна.
| |
|
"След храна болният да изяжда следната смес:
1 чаена лъжичка бъзов мармалад;
1 чаена лъжичка пчелен мед;
1/2 чаена лъжичка див кестен настърган без кората;
1/2 чаена лъжичка прах от яйчени черупки."
Щом е след храна значи 3 пъти на ден се приема.
| |
|
Приемането на сладко (мармалад) от черен бъз се препоръчва от П. Димков - след ядене (сутрин, обед и вечер) по 1 чаена лъжичка.
| |
|
И споко не е отровен! Пих цял месец сироп и съм добре.
| |
|
Черния бъз или както му казват тук винопой, в големи количества плодчетата са му отровни.Започва се с приемането на няколко плода и се увеличават постепенно.Всяка термична интервенция( колко научно се изказвам:)) предполагам,че му намаля ефекта и поради това го ядох суров.Вкусът е неприятен,но се свиква ,а когато започна да изсъхва си набрах и изсуших за да имам през зимата.Около 2-3 пъти на ден си го ядях по около 20-25 плодчета ,събирах си ги в една купичка и си казвах,че това до вечерта трябва да се изяде знам ,че усилва имунната система като цяло ,отделно и за сваляне на температура се използва..ама Джу къде е да обясни по-подробно
| |
|
Хи-хи, тук съм! А ти, я, обясни защо се нарича "винопой"? Много, ама много ми допадна!
| |
|
Значи да не спамя ,ще отговоря на Буба първо и после на теб.Отровни са плодчетата му когато са сурови,но съм убеден,че тогава са най-ефективни.Възрастните жени които ми го дадоха ми казаха да започна със около 15 зърна и всеки ден да увеличавам по 1-2 докато стигна не повече от 50(според килограмите разбира се)
Винопой се нарича защото недобросъвестните търговци на домашно вино го слагат във виното и то го оцветява и придава един възгорчив вкус и ако си лаик на тема вино са те излъгали директно.Ще пиеш водата от измитаата бъчва и ще си мислиш,че пиеш маврудчето на Фло( според табелката която се слага отпред на бидона,може да е и мерло от Оряхово реколта 2006).Аз за това си купувам вино само от приятели и за пари никога не се циганя: хората са се трудили и досега не съм сбъркал.
Аз също си го слагах понякога във виното и така хем си пия винце ,хем и засилвам имунната си стема,сега даже когато си купя вино ще го накисна в в една туба 10 литрова и ще си го пийвам всяка вечер профилактично
| |
|
Много полезна информация даваш. Кажи ориентировъчно какво количество/на колко литра трябва да се сложи.
И още един въпрос - червеното вино е много полезно, спор няма. А червеният пелин също ли?
Много ме интересува този въпрос!
| |
|
Аз слагах около 30 зърна на литър вино ,но това при положение,че си и похапвах,но мисля,че повече от 30 би изменило вкуса на виното.Да те предупредя ,че благодарение на черния бъз виното става по-тъмно,по-червено и със задната част на езика се усеща вкуса му след като си преглътнал,много приятно усещане все едно пиеш силно вино.
За пелина не знам точно как стоят нещата ,за мен лично са Осмарския и Змеевския пелин качествени.като при червения билките са повече от колкото при белия 35 на 25 ,нещо такова беше .Освен това пелина трябва да е наложен,при другия има консерванти ,знам че се прави от старо вино ,но нямам на идея недобросъвестните производители дали вкиснати вина посредством химикали и есенции не представят за пелин.Аз съм на принципа домашно и само домашно,иначе вино само от едно място купувам (заводско де) ,ама на лични да не му правим реклама
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|