Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:00 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Помагайте!нови  
Автор lilava_peperuda (жив ужас )
Публикувано21.08.12 13:38

Здравейте! Преди около 3 седмици писах, че баща ми беше диагностициран с диференциран спино-целуларен карцином на хранопровода. Беше направена операция в Белодробната болница, но хирурга не успя да отстрани образуванието, защото се е закачило за аортата, бронхите и перикарда. Докторът казва, че следващата крачка е химиотерапия и евентуално лъчетерапия, но чакаме становището на онкокомисията в петък. През това време изчетох какво ли не и къде ли не. Реши ли сме да му вземем Биобран, Имунофан, Саменто, Натанал. Има ли смисъл да даваме всичките наведнъж и има ли опасност да направим някоя беля? Опитваме се да му направим подходяща диета. Също така сега проучвам въпроса с билките. Също така мисля да опитаме с ММС, но се чудя дали не е опасно да се смесва с изброените неща? Моля за помощ и съвет! Предварително благодаря! Бъдете здрави!

Никой не е идеален докато не се влюбиш в него!

Тема Re: Помагайте!нови [re: lilava_peperuda]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано21.08.12 17:21

Не давайте всичко наведнъж. Нужни са имуномодулатори, не имуностимулатори. Ако дадете всичко заедно рискувате така да стимулирате имунната система, че да се получи свръх делене на клетките. По скоро по време на химио и лъчетерапията давайте Герисан, Натанал и наблегнете на здравословното хранене и соковете /прясноизцедени/.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: Помагайте!нови [re: Buba67]  
Публикувано22.08.12 11:27

Биобрана и Саментото също са на растителна основа като Натанала и Герисана. Дали е възможна чак такава реакция?

Автор Buba67Модератор ()
Публикувано22.08.12 12:43

За съжаление е възможна. Никой не е изследвал какво се случва с приема на добавките, само е ясно, че няма да умрем, ако ги пием, но подробни изследвания за влияние върху имунната система няма. За това експериментираме върху себе си. Аз лично не обичам добавки от други части на света, със същия успех може да дадете черен бъз.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: Помагайте!нови [re: Buba67]  
Автор mammita63 (оптимистка)
Публикувано22.08.12 13:58

Относно добавките аз също съм пила на своя глава и са ми помагали при химиото и лъчето. Но съм пила български и евтини добавки. Сега е разрешена и добавката Маоло при терапиите, но за нея не мога да кажа нищо. Според мен започнете с нещо по-евтино като Герисан например, пила съм го и е добър. Вносните и скъпи добавки съм оставила за по-нататък. На мен лично ми помагат и по-обикновените. Дано успеете да се ориентирате. Желая ви успех!

Всеки изживян ден е една малка победа!

Автор dim4o123 (непознат )
Публикувано22.08.12 14:13

Нуждая се от помощ, искам да закупя 100амп /20мг/ морфин заплащам 500лв веднага! тъи като не ми го изписват и пия трамадол който не помага много и ми се повръща от него.
Ако някой може да помогне: dsnakov@gmail.com

Тема Re: Помагайте! [re: lilava_peperuda]  
Публикувано26.08.12 15:55

Онкокомисията е на мнение, че няма смисъл да се прави химиотерапия. Това смъртна присъда ли е?!

Мислим да се насочим към д-р Койнов и към клиника Интеграмед. Моля ви ако някой има опит с тях да сподели!

Автор Crasiva (непознат )
Публикувано26.08.12 17:23

Не е смъртна присъда, просто смятат, че няма смисъл да го тровят с ниска успеваемост при този вид рак и това е. Не се обиждай, но на тебе повечето поустове са ти в клуба "Говорим си за секс" и "Попфолк". Ако си от района на Елин Пелин, там се пие здраво и се пуши също здраво. Яде се свинско на корем. Въобще живее се "като за последно" всяка вечер. Баща ти може би има и други проблеми със здравето. Затова не искат да рискуват.
Моят съвет е по-скоро прогноза, че хора като тебе не искат да излизат от рамките на "общоприетото" и, след като не ви искат в държавното онко, просто идете в частното. В Токуда или някъде другъде, където работят доктори. Този център току що го затвориха инспекторите, но може би пак си работи, просто им звънни и ги питай, а и прочети темата за него тук на 5-6 страница.
Не мисля, че ще правите нещо кой знае колко далечно и експериментално, защото сте на светлинни години от такива неща още

Тема Re: Помагайте!нови [re: Crasiva]  
Публикувано26.08.12 22:31

Много интелигентенпост! Благодаря ти! Първо Поп фолк и БГ Фолклор нямат нищо общо, но за теб явно е едно и също. Второ това къде съм /подчертавам/ писала и то отдавна няма никаква връзка с това, което се случва на баща ми. Аз не питам какви са причините да го порази това заболяване, защото са ми известни. Въпросите ми са съвсем други, така че ако няма какво да кажеш по същество ще се радвам да не пишеш в моята тема. Все пак благодаря за вниманието! Пожелавам ти здраве!

Автор Crasiva (новак)
Публикувано26.08.12 23:43

Ами добре, щом "по същество" трябва да се пише. Баща ти това, от което му е рака още ли го пие или го пуши ? Ако светилата на онкологията ти са казали, че няма смисъл, защо пак търсиш човек с д-р пред името. Той или тя да не е нещо изкукал, откакто е завършил, че да лекува по кой знае колко различен начин ?
Аз досега все "по същество" съм говорил и все за рака. Но хората в този клуб ме научиха, че как се лекува рак не е реалната тема тук. Всичко друго, но не и това.
Сега като вече са ти казали да не разчиташ на държавната онкология ще трябва сама да вземаш решения какво да правиш, а решенията се вземат на база това, което е в главата ти. Излиза, че за да живее баща ти трябва да знаеш нещо, което и най-добрите онколози не знаят.
Можеш да попиташ, но излиза, че ние трябва да знаем неща, които и най-добрите онколози не знаят. А и дори съвсем случайно да се намерят 1-2 такива, нали пак ти трябва да ги разпознаеш от тълпата и да ги прецениш на база това, което е в главата ти. Ако умът ти не ги разпознае, можеш и в яда си даже и да ги напсуваш убедена, че са кретени.
Мислиш ли, че можеш да се справиш със задачата и то за времето, което имаш ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.