|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
зеленият чай!
|
|
Автор | flora (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.07 17:03 |
|
Знаете ли какво чух в един хранителен магазин докато чаках на опашка?Една жена казваше на друга,че една нейна приятелка я закарали по спешност в болницата,защотж имала изтъняване на червата.Установило се ,че
било от пиенето на зелен чай,който изтънявал червата.Какво ще кажете,имате ли информация?Аз го пия от една година и се чуствам добре!Пия го оригинален и по начина по който го пият в арабските страни.Според тях това е най-правилния начин за пиене на зелен чай.В европейските страни пият много такъв чай!
| |
|
Интересно как ли може да се установи, че изтъняването на червата е точно от зеления чай?! А ако това е вярно, какво ли щеше да стане с целокупния китайски народ? Че той вместо да мре, се възпроизвежда със страхотна скорост! А мъжът ми от години пие по около 1 л зелен чай само до обед...
А ти как пиеш чая по "арабски" (всъщност не трябва ли по "китайски")? Да не става въпрос за едно и също? Мъжът ми го пие, както го пият китайците - залива го с гореща вода, похлупва го и като се утаи, пие течността. После долива нова вода... и така.
| |
Тема
|
Re: зеленият чай!
[re: *jull**]
|
|
Публикувано | 02.09.07 20:00 |
|
Ето как го пият арабите : Една чаена лъжичка чай се запарва в вряла вода.Стои една минута и се прецежда.Слага се отново всъда ,слага се стръкче мента(аз купувам пакетчета от магазините) или друг билков чай,особенно този с черната боровинка или шипка идр.все наши хубави балкански чаьове.И така чаят с ментата се попарва и така стои 30 мин.После се започва едно продължително протакване от една чаша в друга.Чаят започва да се пени като бира.Най-хубав и здраводловен бил като пяната стане на половина от чая.Но аз нямам толкова търпение и след три,четири претаквания си го пия.Въпроса е да има пяна.Така се увеличавали лечителските способности на чая!
| |
|
Благодаря, ще трябва да опитам.
Това впрочем ми припомни един начин за активиране на вода чрез пресипване от чаша в чаша... Някой спомня ли си как точно се правеше ?
| |
Тема
|
[re: flora]
|
|
Автор |
tetty71 (стрелец) |
Публикувано | 02.09.07 20:33 |
|
Чакайте, терминът "зелен чай" се използва и за разхлабителния чай, който много жени ползват за подобряване на дефикацията. Струва ми се, че случаят с жената с изтънени черва е точно такъв. А разхлаботилния е доста по-различен от зеления, който ние употребяваме.
| |
|
Чакайте да ви кажа сега какво са казали на майка ми в болницата (откриха й РАК НА ПАНКРЕАСА), че зеления чай поразявал панкреаса!
Та в крайна сметка кой е прав - докторката или китайците, които се произвеждат със скоростта на светлината и живеят до дълбоки старини!
Живота е война, която водим до край!!!
| |
Тема
|
[re: tetty71]
|
|
Публикувано | 02.09.07 20:48 |
|
Тети,сигурно е така.Няма логика,досега наистина на всички да ни е станало нещо.
| |
Тема
|
[re: sacrovi6te]
|
|
Публикувано | 02.09.07 21:22 |
|
О то май ще излезне че зрънце истина има в това ,което са говорили тези жени.Моля тези които са запознати добре с качествата на този чай и неговите противопоказания да кажат.Знам че за хипертониците е забранен,но аз съм хипертоничка от години и досега не ми си е вдигало от чая,напротив.Боже на кого да вярваме,пази ни!
| |
|
Боже, обожавам митологията, но не и в медицината! Там направо ме вбесява!
Какъв зелен чай, какъв панкреас! "Нерде Ямбол - нерде Стамбул!" Тая лекарка с твърдението си трябва да стане Нобелова лауреатка, ако откритието й е вярно! Защото като цяло причината за възникването на рака на панкреаса е неустановена (като май и на повечето видове рак!). Факторите, които могат да ги провокират, са всеизвестни - стрес, затлъстяване, алкохол и цигари, обездвижване... Като че ли болниците не са пълни с хора, които никога не са се поддавали на нито едно от тези изкушения!
Едва неотдавна, учени от Института по изследвания на рака «Дана Фарбър» в Бостън, публикуваха в специализираното списание «Cancer Research» хипотезата, че главният виновник за рака на панкреаса вероятно е един белтък (IGFBP-1), който пък има отношение към един хормон, свързан с инсулина (нарича се инсулиноподобния фактор на растежа IGF-1). Има хора, при които този белтък е с по-ниско ниво, което съответно провокира по-голямо количество на въпросния хормон. А той, на свой ред, стимулира растежа на ракови клетки. Хората, чието ниво на IGFBP-1 е понижено, са изложени на 2 пъти по-голям риск (в сравнение с другите хора), да развият рак на панкреаса.
И понеже става отново въпрос за ДНК структури и изменения, много по-вероятно е тъкмо това да е причината за "фамилните болести", а не пиенето или не на зелен чай!
Ама аз ще взема да си поискам от Китайското правителство някаква сума, че така им защитавам чая! И с нея ще купя за всички тук много, много и най-качествен зелен чай! И ще си го пием, колкото си искаме!...
Напук на докторката!
| |
|
А така!!! Аз ще помагам при варенето и пиенето
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|