Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:02 18.10.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Подарявам лекарстванови  
Автор mariana290 (непознат)
Публикувано19.03.12 16:11

morfin

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: mariana290]  
Автор krista73 (непознат )
Публикувано04.05.12 15:00

аз търся за съпруга си морфин, все още ли е в наличност!? При него нищо не помага за тези нечовешки болки, до сега не сме пробвали само с морфин. hsgsofia@abv.bg

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: mariana290]  
Авторdido (Нерегистриран)
Публикувано30.05.12 00:12

Търся морфин за дядо който е с рак на ддебелото черво и множество разсейки. Болките са нетърпими молш ако имате възможност ми пишете на morski_vulk@abv.bg

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: dido]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано30.05.12 06:55

Предвид, че болкоуспокояващите (опиати) биха могли да се ползват и за други цели, не можем да разрешим тяхното неконтролирано предлагане. Изключение е възможно само за регистрирани членове на Клуба, чиято "история" е добре позната и проследена във времето.
Все пак най-сигурният начин остава рецептата от лекуващия лекар. Защо не поискате да ви изпишат?

Нека всеки, който е готов да предостави медикаменти, изписвани с жълта или зелена рецепта, да знае, че поема лична отговорност за действията си пред Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите.

"Совите не са това, което са..."

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: *jull**]  
Авторdido (Нерегистриран)
Публикувано06.06.12 10:54

Predvi tova 4e bolesta be6e otkritapredi 2 meseca nqma kak da imam istoriq. A dokato natrupam takava moge da e kasno, no wapreki wsi4ko mnogo blagodarq !!! Az we4e mu namerih, a za wa6e swedenie dqdo e na 72 godini 6e mu kaga da se registrira i da po4wa da trupa istoriq. Misleh 4e tozi sait e za pomo6 a ne za anali !!!

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: dido]  
Публикувано06.06.12 15:08

Няма нужда от ирония, защото ако си правиш труда да четеш, ще разбереш, че безконтролнто предлагане на опиати е забранено със закон. И на всички вас (особено нерегистрираните) ще им бъде безпроблемно да се измъкнат, ако стане "напечено", докато модераторите няма как да се покрият и ще трябва да понесат чуждата отговорност. Така че най-малкото, което можем да направим, е да напомним за закона и личната отговорността на всеки от вас. Другото е да се забрани тази тема, но никой няма интерес да го направи, защото тя е необходима и в нея се разменят и много други неща, освен опиати.

И още нещо, което трябва да знае всеки, който пише тук е, че КИРИЛИЦАТА е задължителна. И това не е поредната "приумица" на модераторите, а изискване за всички клубове в Дир.бг. В тях трият постингите на латиница без обяснения.

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: *jull**]  
Автор Фakличka (fuego)
Публикувано06.06.12 16:59

плюс едно за целия пост!

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: Фakличka]  
Автор ИлeнkaKo (минаващ)
Публикувано06.06.12 18:28

Без значение, дали става дума за аналгетици (опиати) или медикаменти от друга лекарствена група, недопустимо е да се предостъпват лекарства без лекарски контрол и то в публичното пространство.
Пример: Необходим ми е Ендоксан (цитостатик) таблетки и някой от клуба ми го предоставя. Но нивото на левкоцитите ми не позволява приема. Какво се случва тогава и кой поема отговорността?
Не могат да се разменят лекарства без лекарски контрол.
Добре е да си помагаме, но понякога ефекта е обратен.
Аз съм за заключване на темата.
Към модераторите, съвет: пуснете официално запитване към оторизиран орган на МЗ. Може би ще се намери решение.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ИлeнkaKo на 06.06.12 18:30.</EM></FONT></P>

Редактирано от ИлeнkaKo на 06.06.12 18:31.

Тема Re: Подарявам лекарства [re: ИлeнkaKo]  
Автор nakata788 (новак)
Публикувано06.06.12 19:53

вижте сега,не знам колко от вас са оставали без болкоуспокояващи,но аз съм треперял много,и благодарение на този форум съм спасявал положението докато вземем от аптеката!давам ви веднага пример,на татко му изписваха по 6 ампули морфин на ден но ние биехме от 8 до 10,докторите ни изписваха на всеки 10 дена,е кажете тази разлика как да я покрия ако не си взема от някой който му е останало!какво трябваше да кажа на татко да търпи болката 3 или 4 дена ли!?за оксиконтин няма да говоря защото тука в пловдив го има на 2 месеца 1 път и то не се знае какво количество,айде него сиго купувахме от аптеката но като купуваш редовно ти идва нанагорнище и търсиш да го вземеш по евтино от на някой който му е останало!другото което е,ние сме от пловдив и се лекувахме в софия вма,а морфин се изписва по местоживеене и в софия не можеше да ни изпишат морфин!и третото което ще ви кажа също е че в вма и терцевата и кселодата и гемзара си го купувахме,който е запознат знае за какви пари става въпрос и на колко време се взимат тези лекарства,и сега например ако имам останали лекарства какво да ги правя ако не мога да ги продам или дам на някой,да ги върна в аптеката ли или да чакам да им изтече срока на годност и да ги хвърля!?е после ми кажете да спазвам законите,какво прави държавата за вас за да я уважавате и вие!?законите са измислени за да се нарушават

Тема Re: Подарявам лекарстванови [re: nakata788]  
Публикувано06.06.12 21:15

nakata788, неслучайно писах, че всеки трябва да знае и поема отговорност, когато става въпрос за опиати. С твоята история сме добре запознати, така че никога не бихме се усъмнили с каква цел ги търсиш. Но ако решиш да предлагаш, поемаш лична отговорност, че няма да станеш част от схема за търговия с наркотици. Например в темата "Подарявам и продавам лекарства - 2", един и същ човек с 4 различни ника (и всеки път нерегистриран, разбира се), търси или предлага такива средства... На мое място какво щеше да си помислиш?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.