| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     С молба за помощ 
 | 

|  
| Автор | 
robert1 (непознат) |  
| Публикувано | 26.02.12 09:37 |  
             |  
           | 

Здравейте пиша ви от името на Роберт! Той в момента е в болница снощи получи припадък и силен гърч и това беше повода най на края да се направи и скенер на главата и по закона на най-жестоката болест се видяха и разсейките в главата! Моля ви аз съм неговата приятека и се страхувам повече от всякога кажете ми има ли надежда има ли начин да се стабилизира какво да направим!!!!!!!!!!!

|   |  

| 

|  
           | 

Здравей мила, разбирам, че си в шок в момента и много, много изплашена, но се налага да се стегнеш.Изчакайте мнение на хирург за възможността за опериране на разсейката в мозъка.Намерете добър невролог за да изпише точните лекарства за гърчовете, които още повече увреждат мозъка.Пиши, в коя болница сте, къде са разсейките и в какво състояние е приятеля ти.Стискам палци и се приготви за борба!

|   |  

| 

|  
           | 

Подготвена съм за борбата от самото начало но неизвестното и липсата на информация ме разкъсва!!!!В момента е в интензивно отдеение на Втора градска болница в пловдив правят му противооттокова терапия или нещо такова до кокото ми обясниха снощи спешните лекари разсейките са три но къде са и коко са големи незнам !!!Никой не дава инфо . Лекарят кото дойде тази сутрин ми каза- вече знаете диагнозата съжалявам но нищо хубаво немога да кажа.
 А той не помни какво се е случило има забавени реакции и иска само да спи . Това нормално ли е и ще отшуми ли? Благодаря за подкрепата!! Благодаря че ви има!!Бъдете ЗДРАВИ!!!

|   |  

| 

|  
           | 

Здравей, мило момиче...Няма да ти кажа да не притесняваш,защото няма да ме послушаш...По мое мнение и според нашия случай,трябва да намериш начин за преглед на приятеля ти от онколог- това ,че са казали до сега лекарите- разсейки,означава  че ви трябва онколог,за да се уснанови къде е огнището,основата...т.е. туморът.Вземай направления от личния лекар, от тук от клуба можеш да намериш телефони на  Онкодиспансери, които са ти най-близо, или както прецениш, записвай час и отивайте...
 Борбата е тежка и жестока, но тук винаги ще намериш подкрепа,информация,и питай - всички тук са минали по този път, и всеки случай е различен, така,че горе главата и напред...

|   |  

| 

|  
           | 

Здравейте! На кратко историята ми е такава: преди 8 месеца ми откриха тумора съвсем случайно, тогава беше с размери 9см на 8 см , започнах химиотерапия но от нея не се повлия но и 6 месеца не помръдна,исписаха ми тарцева но след 1 месец прием получих ужасни болки в корема и се оказа че показателите на черния ми дроб са завишени 10 пъти, спрях тарцевата, оправи ми се дроба но се разболях от грип,в последствие гласът ми напълно изчезна и храненето стана трудно защото тумора притискаше хранопровода и така 3 месеца без никакво лечение до днес като взех резултатите от скенера порастнал е с още 5 см.Благодаря за подкрепата това е досегашното  лечение в онкологията. Онколозите не знаят все още за тези мети в главата.В момента в който го испишат отиваме и там.Най-много искам да знам може ли да се оперира маха ли се как се лекува.Знам че пиша бесмислици но съм крайно отчаяна!!!!!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: С молба за помощ
[re: robert1]
 | 

|  
| Автор | puma69 (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 26.02.12 13:52 |  
             |  
           | 

Мило  момиче,как  да  ти  дам  мъничко  от  куража  ,вярата  и  хъса  за  борба  на  всички  от  клуба?-тук  можеш  да  споделиш  тревогите  и  страховете  и  така  ще  ти  олекне,а  който  може  ще  ти  даде  съвет-дано  съм  ти  полезна  с  тази  информация-в  София, най-добрият  неврохирург  е  проф. Романски-прави  чудеса...дано  с  резултатите  успееш  да  се  свържеш  с  него . Зная,че  е  много трудно да  запазиш  хладнокръвие  в  момент  на  ужас, но  ще  ти  е  нужно, просто  нямаш  друг  избор.Бъди  силна!Той  има  нужда  от  това!Прегръщам  те  и  повярвай, тук  ще  намериш  много  истински  приятели, подкрепа  в  трудният  момент!Успех!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: С молба за помощ 
[re: puma69]
 | 

|  
| Автор | 
robert1 (непознат) |  
| Публикувано | 26.02.12 14:09 |  
             |  
           | 

Искрено ви благодаря за куража за милите думи и за това че и има!!! Утре се надявам да имам повече яснота и дай боже начини за спасение!!Още веднъж благодаря и ако някой знае за добър неврохирург в Пловдив нека да пише!!Бъдете здрави!!!!

|   |  

| 

|  
           | 

Не пишеш безмислици-просто сте объркани и не знаеш какво да попиташ- затова аз те питам-
 -Установиха ли къде е туморът/ в коя част на тялото,в кой орган/,за да ви изпишат Тарцевата.
  -Онколози ли ви го изписаха и въз основа на какви изследвания.
  -Къде правихте скенер, и лекуващият онколог видя ли го.
  -Как разбрахте,че туморът притиска хранопровода - значи трябва да са ви казали точно къде е и какъв вид е.
  -Вземаха ли биопсия от тумора, и какъв е резултата.
  -И последно по принцип всичко в човешкото тяло може да се оперира,ако е необходимо, и ако друго лечение не помага....

|   |  

| 

|  
           | 

Ами туморът се намира на медиастинума и е обхванал множество лимфни въли в една голяма топка това се установи още преди 6 месеца когато се взе биопсията и отидохме в онкологията с диагноза аденокарцином недребнокетъчен на медиастинума. След това историята съм е написала . смениха му диагнозата на карцином на бял дроб за да могат да му испишат Тарцевата. Но организма му не я прие и така стоеше и чакаше да се реши какво да се прави.След като излезнаха резутатите от последния скенер се установи че няма др. разсейки и че тумора е пораснал с около 5 см.И така се реши за нова химия която трябваше да започне другата седмица но снощи след гърча му направиха скенер на главата и се видяха метастазите.Днес в болницата никой не ни даде никаква информация .Това е което знам ,Иначе той е вече по адекватен но не помни какво сме си говорили преди 30 мин. а неща от миналото помни и само иска да спи!

|   |  

| 

|  
           | 

Успокой се, момиче...Щом имате диагноза от онколекар,значи пак при него...
 Той или комисия ще решат как да продължи лечението, и какви нови изследвания да се направят.Нищо друго не можеш да направиш за сега,бъди до него, обичай го- сигурно го заслужава.А ние сме тук - не винаги пишем, но редовно четем, така,че пиши пак....Прегръщам те...

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |