Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:00 03.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема С молба за помощнови  
Автор robert1 (непознат)
Публикувано26.02.12 09:37

Здравейте пиша ви от името на Роберт! Той в момента е в болница снощи получи припадък и силен гърч и това беше повода най на края да се направи и скенер на главата и по закона на най-жестоката болест се видяха и разсейките в главата! Моля ви аз съм неговата приятека и се страхувам повече от всякога кажете ми има ли надежда има ли начин да се стабилизира какво да направим!!!!!!!!!!!

Тема Re: С молба за помощ [re: robert1]  
Автор Maria Georgieva ()
Публикувано26.02.12 10:48

Здравей мила, разбирам, че си в шок в момента и много, много изплашена, но се налага да се стегнеш.Изчакайте мнение на хирург за възможността за опериране на разсейката в мозъка.Намерете добър невролог за да изпише точните лекарства за гърчовете, които още повече увреждат мозъка.Пиши, в коя болница сте, къде са разсейките и в какво състояние е приятеля ти.Стискам палци и се приготви за борба!

Тема Re: С молба за помощнови [re: Maria Georgieva]  
Автор robert1 (непознат)
Публикувано26.02.12 10:58

Подготвена съм за борбата от самото начало но неизвестното и липсата на информация ме разкъсва!!!!В момента е в интензивно отдеение на Втора градска болница в пловдив правят му противооттокова терапия или нещо такова до кокото ми обясниха снощи спешните лекари разсейките са три но къде са и коко са големи незнам !!!Никой не дава инфо . Лекарят кото дойде тази сутрин ми каза- вече знаете диагнозата съжалявам но нищо хубаво немога да кажа.
А той не помни какво се е случило има забавени реакции и иска само да спи . Това нормално ли е и ще отшуми ли? Благодаря за подкрепата!! Благодаря че ви има!!Бъдете ЗДРАВИ!!!

Тема Re: С молба за помощнови [re: robert1]  
Автор guslik_33 (любяща съпруга)
Публикувано26.02.12 12:28

Здравей, мило момиче...Няма да ти кажа да не притесняваш,защото няма да ме послушаш...По мое мнение и според нашия случай,трябва да намериш начин за преглед на приятеля ти от онколог- това ,че са казали до сега лекарите- разсейки,означава че ви трябва онколог,за да се уснанови къде е огнището,основата...т.е. туморът.Вземай направления от личния лекар, от тук от клуба можеш да намериш телефони на Онкодиспансери, които са ти най-близо, или както прецениш, записвай час и отивайте...
Борбата е тежка и жестока, но тук винаги ще намериш подкрепа,информация,и питай - всички тук са минали по този път, и всеки случай е различен, така,че горе главата и напред...

Тема Re: С молба за помощнови [re: guslik_33]  
Автор robert1 (непознат)
Публикувано26.02.12 12:33

Здравейте! На кратко историята ми е такава: преди 8 месеца ми откриха тумора съвсем случайно, тогава беше с размери 9см на 8 см , започнах химиотерапия но от нея не се повлия но и 6 месеца не помръдна,исписаха ми тарцева но след 1 месец прием получих ужасни болки в корема и се оказа че показателите на черния ми дроб са завишени 10 пъти, спрях тарцевата, оправи ми се дроба но се разболях от грип,в последствие гласът ми напълно изчезна и храненето стана трудно защото тумора притискаше хранопровода и така 3 месеца без никакво лечение до днес като взех резултатите от скенера порастнал е с още 5 см.Благодаря за подкрепата това е досегашното лечение в онкологията. Онколозите не знаят все още за тези мети в главата.В момента в който го испишат отиваме и там.Най-много искам да знам може ли да се оперира маха ли се как се лекува.Знам че пиша бесмислици но съм крайно отчаяна!!!!!

Авторpuma69 (Нерегистриран)
Публикувано26.02.12 13:52

Мило момиче,как да ти дам мъничко от куража ,вярата и хъса за борба на всички от клуба?-тук можеш да споделиш тревогите и страховете и така ще ти олекне,а който може ще ти даде съвет-дано съм ти полезна с тази информация-в София, най-добрият неврохирург е проф. Романски-прави чудеса...дано с резултатите успееш да се свържеш с него . Зная,че е много трудно да запазиш хладнокръвие в момент на ужас, но ще ти е нужно, просто нямаш друг избор.Бъди силна!Той има нужда от това!Прегръщам те и повярвай, тук ще намериш много истински приятели, подкрепа в трудният момент!Успех!

Тема Re: С молба за помощнови [re: puma69]  
Автор robert1 (непознат)
Публикувано26.02.12 14:09

Искрено ви благодаря за куража за милите думи и за това че и има!!! Утре се надявам да имам повече яснота и дай боже начини за спасение!!Още веднъж благодаря и ако някой знае за добър неврохирург в Пловдив нека да пише!!Бъдете здрави!!!!

Публикувано26.02.12 14:42

Не пишеш безмислици-просто сте объркани и не знаеш какво да попиташ- затова аз те питам-
-Установиха ли къде е туморът/ в коя част на тялото,в кой орган/,за да ви изпишат Тарцевата.
-Онколози ли ви го изписаха и въз основа на какви изследвания.
-Къде правихте скенер, и лекуващият онколог видя ли го.
-Как разбрахте,че туморът притиска хранопровода - значи трябва да са ви казали точно къде е и какъв вид е.
-Вземаха ли биопсия от тумора, и какъв е резултата.
-И последно по принцип всичко в човешкото тяло може да се оперира,ако е необходимо, и ако друго лечение не помага....

Тема Re: С молба за помощнови [re: guslik_33]  
Автор robert1 (непознат)
Публикувано26.02.12 15:01

Ами туморът се намира на медиастинума и е обхванал множество лимфни въли в една голяма топка това се установи още преди 6 месеца когато се взе биопсията и отидохме в онкологията с диагноза аденокарцином недребнокетъчен на медиастинума. След това историята съм е написала . смениха му диагнозата на карцином на бял дроб за да могат да му испишат Тарцевата. Но организма му не я прие и така стоеше и чакаше да се реши какво да се прави.След като излезнаха резутатите от последния скенер се установи че няма др. разсейки и че тумора е пораснал с около 5 см.И така се реши за нова химия която трябваше да започне другата седмица но снощи след гърча му направиха скенер на главата и се видяха метастазите.Днес в болницата никой не ни даде никаква информация .Това е което знам ,Иначе той е вече по адекватен но не помни какво сме си говорили преди 30 мин. а неща от миналото помни и само иска да спи!

Публикувано26.02.12 16:04

Успокой се, момиче...Щом имате диагноза от онколекар,значи пак при него...
Той или комисия ще решат как да продължи лечението, и какви нови изследвания да се направят.Нищо друго не можеш да направиш за сега,бъди до него, обичай го- сигурно го заслужава.А ние сме тук - не винаги пишем, но редовно четем, така,че пиши пак....Прегръщам те...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.