Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:27 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Карцином на бял дроб - какво се случванови  
АвторMъчeнuk (Нерегистриран)
Публикувано10.02.12 16:49

Здравейте,първо искам да споделя,че дядо ми е с първичен карцином на белия дроб,на 72 години,силен дух и характер.Десен бял дроб.От епикризата става ясно,че е Т4Н0М1,което ме разтревожи силно.От една страна е добре,че няма близки метастази,но това М1 ме притесни силно,но пък не е упоменато къде са тези далечни метастази.Т4 е ясно.Лекува се във ВМА,там му е и химиотерапията.Премина един курс от 8 терапии,но имаше известна ремисия,но започна рецидив отново от преди 1 седмица и му смениха химотерапията с по-силна.Като симптоми в момента,има просто една суха и дразнеща кашлица,почти непрекъснато,няма слуз,кръв и нещо подобно.Диария от новата химиотерапия и то мъчителна доста и така.Известни болки в краката има,но мисля,че е от залежаването и като страничен ефект от химията предполагам.Лесната уморяемост няма да я споменавам,защото е ясно,че е изтощен организма.Ясно ми е,че диагнозата е сериозна,и виня лекарите в този случай,защото 6 месеца го диагностицираха дали е тумор,дали е оневмония,туберколоза,какво ли не беше,но както и да е.Привързан съм към дядо ми и не искам да го губя,бих направил каквото и да е,финансите не са от значение,където и да е по света бих го закарал за лечение,стига да има ефект,без значение от цената дали е с 4 или с 5 нули.Споделете моля ви какво да предприема,мислих за ваксината на Спартак Хаджийски,мислих да закупя и Натанал да му давам да пие всеки ден,споделете още какво може да се направи,какво да му давам и какво да настоявам.Сега мисля дори да настоявам за пулмектомия,стига да му помогне,въпреки,че говорих с хирурга и ме убеждава,че премахване на белия дроб не било ключова роля,трябвало само да го запазим в ремисия,е как да стане това се пита,не искам да се влошава човека.Да настоявам ли за операция и премахване на десния дроб и от там нататък отново химиотерапия и каквото е необходимо.Просто съм в безизходица,с тези мъчителни диарии,само плаче горкия,искам да му помогна с каквото е необходимо.Няма задух,кръвохрак и болки в цялото тяло,може би една идея болки от химията има,но по принцип не.Та така,споделете мнението си моля,зашото дори и не вярвам на епикризата за М1,защото не е упоменато къде са тези далечни метастази..Поздрави

Тема Re: Карцином на бял дроб - какво се случва [re: Mъчeнuk]  
Авторлeнa (Нерегистриран)
Публикувано11.02.12 16:35

Здравей.

понякога химиите още повече изтощават организма, защо не опитате гъбите на Dr. Biomaster, Еssiac и има една смесица от алое вера, мед и алкохол. трябва цялостно изчистване на организма от шлаки и усилване на имунната система. аз имам позната болна от рак, която от една година не яде почти никакво месо, лекува се основно с алтернативна медицина и засега само се подобрява. според мен тези химиотерапии само ще досъсипят дядо ви. давайте му също пчелно млечице и пр. чиста храна, много плодове и зеленчуци.

Тема Re: Карцином на бял дроб - какво се случва [re: Mъчeнuk]  
Автор nadia_O6O6 (позитивна)
Публикувано11.02.12 18:11

Имаме 24 открити теми за бял дроб. Има много споделен опит.

Моля, продължете дискусията в някоя от откритите теми. Успех!

Редактирано от nadia_O6O6 на 11.02.12 18:12.

Тема Re: Карцином на бял дроб - какво се случванови [re: Mъчeнuk]  
Авторpuma69 (Нерегистриран)
Публикувано11.02.12 20:21

Здравейте, мога да помогна с малко полезна информация- в Куба има открита и приложима върху пациенти с напреднал рак на бял дроб ваксина СИМА ВАКС /няма общо със синия скорпион/ в сайта на фондация Неогенезис пише всичко и чрез тях /поне при нас/ се изпращат медицински документи и от там решават дали пациента е подходящ за това лечение-Успех, здраве и късмет!

Публикувано11.02.12 21:55

Знам,че има и други теми,но в тях не е писано отдавна,затова се надявам тук да получа отговор.Дядо ми е изтощен,но не е прикован на легло,от сериозните симптоми има само кашлицата.4-ти стадий е,химиотерапията сега е сменена с втори вид заради това,че скоро прогресира отново заболяването.N0M1 - тук разбрах,че имало метастази според докторите в плеврата.Да настоявам ли за премахване на белия дроб,пулмектомия,докато не е станало късно и да са тръгнали далечните метастази в кости,мозък и прочие,кажете ми какво да правя,не мога да стоя така и да чакам да си вървят химиотерапиите,а гледам,че успех от тях няма особен.Приеха го в началото за нещо безобидно,уж в начален стадий,а ето до къде опряха нещата,благодаря Ви уважавми доктори..Както и да е,купих натанал и от понеделник започвам да му го давам,плодове ще го карам да си хапва и каквото се сетя,за тази ваксина ще разпитам в Куба и така.Но все пак кажете ми да настоявам ли за операцията за премахване на белия дроб,не може ли да помогне,след като метастазите са в плеврата,и те да се махнат,всякакви варианти са полезни,стига да има ефект.

Тема Re: Карцином на бял дроб - какво се случванови [re: puma69]  
Автор jorsibg (непознат )
Публикувано11.02.12 21:58

В много от случаите парите не помагат но ако аз имах възможности може би щях да опитам в тази клиника http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak&Number=1951724262&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Тема Re: Карцином на бял дроб - какво се случванови [re: jorsibg]  
Публикувано11.02.12 22:12

puma69 Би ли оставил координати да се свържа с теб да ми обясниш за тази ваксина,ще съм ти благодарен.Вие ползвали ли сте я ? Още утре ще търся по телефоните хората от тази организация и ще настоявам за ваксината по най-бърз начин,дано да се получи,притеснява ме да не е някой фалш цялата история с тези ваксини,затова ми беше любопитно дали има някой,който реално е ползвал тази ваксина.
Прегледах и за тази клиника,ще се свържа с тях,парите са доста,но ако има доказан ефект,то ще ги дам без да се замисля в името на здравето.

Публикувано11.02.12 22:12

Премахването на дял от белия дроб няма да помогне при засягане на плеврата,само ще намали дихателната функция,възможно е и да предизвика по бурно развитие на рака.Освен това една такава операция означава поне 2 месеца спиране на лечение с химиотерапия и други до въстановяване на организма......не е препоръчително....минахме по този път.

Тема Re: Карцином на бял дроб - какво се случванови [re: jorsibg]  
Публикувано11.02.12 22:15

А какво според теб би помогнало за премахване на метастазите от плеврата,има ли вариант оперативно да се премахнат,изобщо има ли вариант да се премахнат,освен с химиотерапията,че съм в безизходица..
При вас как се развиха нещата,какво допълнително взимахте,всякаква полезна информация ми е от полза,клиники,ваксини,терапии,лекарства..Сега мисля да опитаме и ваксината БЦЖ на Спартак..Просто не знам какво да очаквам.
Благодаря отново за информацията.

Публикувано11.02.12 22:20

Какъв вид е рака?Аденокарцином,плоскоклетъчен или др.?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.