Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:39 05.10.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Резултат от биопсия - какво означава?нови  
Автор Иcтинcka ((не)позната)
Публикувано25.08.11 21:16

Здравейте.

Тази сутрин си звех резултата от хистологичното изследване... объркана съм, не знам какво означава и съм силно притеснена. Моля ви за помощ да ми разясните какво означава:

Нискодиференциран сквамозен карцином

Резултата ми е от изследване - биопсия на шийката на матката.

През 2003 г. ми е правена конизация след доказана дисплазия на шийката. След това не се е наложи друго лечение - хистологията след конизацията беше добра.

Сега преди биопсията имах цитонамазка и резултата беше добър, но лекарката искаше и биопсия, защото при преглед с колпоскоп реши, че има нещо съмнително... И ето какъв е резултата...

Моля ви, отговорете ми - какво означава това? Рак ли е? Пак ли конизация ми предстои или още порадикално лечение...

Много ще съм благодарна да ми отговорите, защото съм силно претеснена.

Благодаря.

Тема Re: Резултат от биопсия - какво означава?нови [re: Иcтинcka]  
Автор Cleo78 (новак)
Публикувано25.08.11 22:01

Важното е да си спокойна. Какво казва лекуващият лекар?

Странното е, че цитонамазката не е показала нищо. Не е ли това начин да се хване рак, ако има такъв или някакво друго изменение?

Тема Re: Резултат от биопсия - какво означава?нови [re: Cleo78]  
Публикувано25.08.11 22:06

Благодаря, че ми отговори... При лекарката ще отида във вторник сутринта чак и за това помолих някой да ми разясни... И в клуб Медицина писах още сутринта, но никой не ми отговори...

Странно и за мен е, че при отличен резултат от цитонамазка се получава такъв при биопсия... Надявам се, че ако наистина е рак да е в началото и да се размина с повторна конизация.. дано да не е проникнал повече...ще видим. Опитвам се цял ден да съм спокойна - то живота си върви, на работа съм... ама ми е трудно да се съсредоточа.. Голям стрес е, а днес е първия ден, в който разбирам този резултат...

А може ли резултат от биопсия да е грешен?

Автор megolina75 (мечтателка)
Публикувано25.08.11 22:11

Здравей! Важното е да знаеш, че начин има и лечение има. Едва ли може човек да е спокоен в такъв момент. За съжаление от това, което пишеш чета че става въпрос за рак на шийката на матката, може би най-добре е да си зададеш въпросът в темичката "въпроси към лекарите", защото макар и да съм минала през диагнозата рак на маточната шийка, моят бе от човешкия папилома вирус, а твоя не е такъв. Предполагам затова ПАП тестът е бил добър. С каквото мога да бъда полезна- питай! Успех от мен и голяма прегръдка!

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите..."

Редактирано от megolina75 на 25.08.11 22:15.

Тема Re: Резултат от биопсия - какво означава?нови [re: megolina75]  
Публикувано25.08.11 22:43

Забравих да ти кажа още нещо. Да, понякога стават грешки с биопсията. Ако искаш отиди до Дървеница- онкологията при доц. Милев. Прекрасен човек и много добър специалист. Ако решиш и телефон мога да ти дам, дано не го е сменил. Той ми гледа моите резултати, много съм доволна от него

Сао трябва да си вземеш стъклото с материала взет при биопсията Всичко ще е наред, начини има

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите..." <P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от megolina75 на 25.08.11 22:43.</EM></FONT></P>

Редактирано от megolina75 на 25.08.11 22:44.

Публикувано25.08.11 23:15

Много благодаря за отговора... за всичко. Може би ще потърся доцент Милев. Ще видя.. нека мине вторник да видя все пак какво ще ми каже лекарката и тогава ше му мисля повече...

Тъпото е, че с мъжа ми сме си платили вече една почивка на море за 1 седмица от 1-ви септември...а сега с какво настроение ще ходя...не знам. Ще пиша пак какво става с мен..

Публикувано26.08.11 06:47

Мила Истинска, стискам силно палци за консултацията! Знай, че каквото и да става ще успееш

Вярвай го с цялото си сърце и душа, защото диагнозата рак не е края на света, а е началото на едно пътуване в свят, който не си опознала напълно. Повярвай ми, тази болест си има своите добри страни. А как ще отидеш на море? Благодарна, че имаш тази възможност, благодарна, че имаш съпруг, който те обича и благодарна, че можеш да чуеш и видиш морето Наслаждавай се на почивката с мисълта, че ти си здрава и че ще бъдеш здрава Не се затрупвай с мисли от типа "какво ако..." Имала съм милиони от тези, не помага. Изживей пълноценно почивката си, защото след това ще започнеш лечение и трябва да се концентрираш върху него Забавлявай се! Смей се, ако ти е тъжно- плачи. Недей да криеш нищо в себе си А като се върнеш, от сърце ти пожелавам да си купиш книгата на Давид Шрайбер "Антирак", да изгледаш филма "Тайната" и да включиш и медитацията като свое оръжие. Има и други неща, но всяко нещо с времето си

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите..."

Публикувано26.08.11 10:01

Мила megolina75, нямам думи да изразя благодарността си от хубавите думи, които ми написа... Не съм очаквала, че мога да срещна такава подкрепа с толкова мило отношение... и окуражаване... Изключително съм ти благодарна.

Да, разбира се, ще отида на морето и ще положа усилия да не съм с лошо настроение - все пак не трябва да натовармав мъжа ми, той и без това сега заради мен ще се изпритесни... Още не съм казала на децата, не знам как и кога... те не са малки - на 21 и на 16 години, но все пак на колкото и години да са това си е гадна новина... Аз съм на 39 години, винаги съм мислила че тепърва много неща от живота са пред мен...

Да знаеш как ми се иска да е сгрешена диагнозата... или пък да е в съвсем начален етап и само с конизация да се размина... ей така - 2 дни в болница и толкоз... Не искам да отсъствам от работа /тъкмо си намерих хубава работа, не искам да я губя/... не искам болнични да взимам, да ме гледат и да ме съжаляват... искам всичко да мине бързо и да го забравя.. Сигурно всички в моето положение искат такива неща...

Сега си зададох въпроса към лекарите в отделната тема, дано да ми отговри някой...

Господ може да ми помогне и вярвам, че ще е така...

Още веднъж- благодаря!

Редактирано от Иcтинcka на 26.08.11 10:08.

Тема Re: Резултат от биопсия - какво означава? [re: Иcтинcka]  
Публикувано26.08.11 12:17

Мила, ти си част от Вселената. Твоят организъм е една голяма Вселена с възможности, за които не подозираш

Аз съм на 35 И да животът е пред нас Той е прекрасен и пъстър, точно като дъгата. Е, понякога има и черно, но то не винаги е бездната, която си мислим. Още има да учим, да изпълняваме мисии...
Каквото и да ти отговорят лекарите не забравяй какво ти казах - ти можеш и вече се справяш с проблема. Недей да се опитваш да си силна пред съпруга си, плачете заедно, смейте се заедно, вие заедно ще минете през всичко. Съпругът ми бе и е неотлъчно до мен, плакахме, смеем се и подхождаме дори с чувство за хумор понякога към болестта. Той често казва "мразя да имаме трети в нашата прекрасна връзка", но аз съм благодарна на третия, че ме научи да живея в истинския смисъл на думата Не го оставяй да бъде сам с мислите си, ти с твоите, и двамата мислите за едно и също... Заедно сте по-силни, заедно сте по-уверени. За него също е травма. То се случва с теб, но той преживява много... Бъдете заедно
Работата и хората не ги мисли. В момента само ти имаш значение. Всичко се нарежда, остави го. Аз имах прекрасна работа, все още я имам, но съм в неплатен отпуск. Гледам си цветенца, ходя по горите, бера билки Сега не ти трябва стрес, трябва ти смях, смях и пак смях. Трябва ти силна имунна система, а тя се постига със смях, диета, добавки и много обич! Не се случва със задържане на чувствата. Всичко ще мине, но няма да го забравиш, не защото ще си болна, а защото ще си научила много неща. Не бързай, с малки, но сигурни крачки върви напред. Ако искаш ще ти пратя разни материали да си четеш, имам доста. Остави ми мейла си на лични или пък пиши на моя, аз ще ти отговоря
Благодаря ти от сърце, че вярваш толкова силно

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите..." <P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от megolina75 на 26.08.11 12:18.</EM></FONT></P>

Редактирано от megolina75 на 26.08.11 12:18.

Автор Cleo78 (новак)
Публикувано26.08.11 14:15

Така си е. Този форум е пълен с прекрасни хора. Аз продължавам да влизам и да чета и да се убеждавам, че със силен дух човек може да се пребори със всичко.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.