Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:01 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Тема Безплатни прегледи за Рак на гърдатанови  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано05.07.11 14:04

Безплатни прегледи за рак на млечната жлеза в болница "Токуда"

МБАЛ „Токуда Болница София” организира безплатни прегледи за профилактика и ранна диагностика на заболяванията на млечната жлеза. Консултациите ще се провеждат всеки ден от 06 до 31 юли след предварително записване на телефон 02/403 4000.

Необходимо е пациентите да предоставят на място своята медицинска документация – епикриза от предходно лечение или амбулаторен лист от преглед, резултати от изследвания, посочващи лекарско становище за състоянието на пациентката при установено заболяване. „Всяка година в България се регистрират над 3000 нови случая на рак на гърдата”, алармира д-р Росен Панов, началник на Центъра за хирургия на гърдата на МБАЛ „Токуда Болница София”.

Д-р Панов е категоричен, че при навременно откриване на заболяването и започване на терапия в ранен стадий, ракът на гърдата е напълно лечим. Препоръчително е дамите над 35-годишна възраст да посещават специалист за профилактичен преглед веднъж годишно. Голямото предимство на МБАЛ „Токуда Болница София” са висококвалифицирани медицински екипи, които прилагат световните практики за хирургично лечение на заболяванията на гърдата, както и реконструктивно и естетично възстановяване на гърдата, водени от мултидисциплинарен екип от хирурзи-мамолози и пластични хирузи. Токуда разполага и с модерно мамографско оборудване за скрининг и диагностика.

В Токуда Болница пациентките могат да разчитат на затворен цикъл на цялостна профилактика, диагностика на заболяванията на гърдата, хирургия и реконструкция в едноетапни операции, модерно лъчелечение за следоперативнo продължаващо лечение, химиотерапия при необходимост и дългосрочен ангажимент на лекарите в японската болница за проследяване и наблюдение на възстановяването на лекуваните при нас.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: Безплатни прегледи за Рак на гърдата [re: Buba67]  
Автор megolina75 (мечтателка)
Публикувано05.07.11 19:44

Аз не знам сега дали трябва да ходя на такъв преглед

С моите скенери на два месеца... Бубе, имаш ли представа дали прилагат лъчетерапия по време на операцията при рак на гърдата в начален стадий?

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите..."

Тема Re: Безплатни прегледи за Рак на гърдатанови [re: megolina75]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано05.07.11 22:35

Не знам, но не пречи да се запишеш, да носиш скенерите и ще ти кажат каква е практиката.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: Безплатни прегледи за Рак на гърдатанови [re: Buba67]  
Автор Scotiana (сънувах те)
Публикувано06.07.11 09:20

Здравейте,
аз загубих в борбата с рака, но тъй като прекарах около две години във форума /макар и да не съм била активна писачка, бях и съм много активен читател/, ви чувствам като мое семейство и не мога да спра да влизам във форума да се смея и плача с вас.
Тъй като не видях информация на сайта на Токуда, се чудя безплатните прегледи само за хора с диагноза ли са или за всеки който има желание.

Тема Re: Безплатни прегледи за Рак на гърдатанови [re: Scotiana]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано06.07.11 09:34

Говорих с кол центъра на Токуда, момичето ми обясни, че консултациите са за вече поставени диагнози и прегледа е от хирург, един вид като второ мнение. Не се предвижда преглед с ехограф или мамограф както е при първоначален преглед.

Тема Re: Безплатни прегледи за Рак на гърдатанови [re: Buba67]  
Автор megolina75 (мечтателка)
Публикувано06.07.11 09:37

Значи моята дилема отпадна

Ще си ходя в "Борде" като се върна в Брюксел. Лъчетерапевтката ми и без това ще се зарадва да ме види, че не съм се обаждала откатко ми казаха, че трябва да ходя на химиотерапия

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите..."

Тема слънчеви банинови [re: megolina75]  
Автор kykлeнcka пиpaня (член)
Публикувано07.07.11 10:55

Три часа слънчеви бани пазят от развитието на рак на гърдата
Опасността от развитието на рак на гърдата намалява с 50%, ако жените се излагат на слънце по 3 часа на ден, предимно преди обяд. Анализ на последните научни разработки в тази област е установил, че регулярното излагане на слънчевите лъчи стимулира изработването на витамин D в кожата.
Лабораторните тестове показват, че клетките на гърдите са способни да превръщат този витамин в хормон с противоракови свойства. Канадски специалисти установили, че жените, които са се излагали на слънце най-малко 21 часа в седмицата, когато са били млади, страдат с 29% по-малко от рак на гърдата в сравнение с представителките на нежния пол, които са пребивавали на слънце по-малко от един час на ден.
За жените, любителки на небесното светило, на възраст между 40 и 50 г. рискът се снижава до 26%, а над 60 г. - с 50%.

...макар ние да знаем, че онкоболните не трябва да се излагат прекомерно на слънце?...

Тема Re: слънчеви банинови [re: kykлeнcka пиpaня]  
Авторcaprice65 (Нерегистриран)
Публикувано22.07.11 01:11

Ако това беше вярно, аз никога не трябваше да се разболея, тъй като всяко лято правя по 20-30 слънчеви бани на евин плаж. Вече не знам на какво да вярвам.

Тема Безплатни прегледи Токуданови [re: caprice65]  
Автор kykлeнcka пиpaня (член)
Публикувано22.07.11 15:11

Безплатни прегледи за онкологични заболявания в "Токуда"
22.07.2011 hospital.bg

Безплатни прегледи на пациенти с онкологични и хематологични заболявания организира МБАЛ „Токуда" на 30 юли /събота/ от 9 до 14 часа.

Лекарите от Клиниката по Хематология и онкология на японската болница ще консултират над 100 пациенти, които трябва предварително да се запишат на телефон 02/403 4000.

В рамките на инициативата ще бъдат извършвани клинични прегледи на записалите се, интерпретация на наличната медицинска документация и ще се дават препоръки за лечение на пациентите с установени заболявания.

„Целта на безплатните прегледи е да дадем възможност на повече хора да получат навременна и високоспециализирана помощ, тъй като превенцията и ранната диагностика на злокачествените заболявания е решаваща за хода на тези болести”, съобщава д-р Атанас Радинов - началник на клиниката по Хематология и Онкология.

Той допълва, че МБАЛ „Токуда" има сключен договор с Националната здравноосигурителна каса за всички хематологични клинични пътеки, като химиотерапията се извършва според изискванията на европейските стандарти.

МБАЛ „Токуда" има пълния капацитет да даде сериозен принос в борбата със онкологичните заболявания чрез модерна диагностика, всички направления на хирургично лечение на злокачествени образувания, съвременна химиотерапия и уникална за България лъчетерапевтична помощ.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.