ПОЩАЗатвори
Име:
Парола:
Регистрирай Free

Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:50 16.09.14 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: Cилвия78]  
АвторMD (Нерегистриран)
Публикувано18.07.11 19:08



Новият скенер, за който споменавате е РЕТ-СТ и е излишен в момента. Виж костната сцинтиграфия е нещо стандартно за нейния стадий. Няма нужда да чакате хирурга да се сети за Вас. Аз изпращам пациентите си да се консултират с химиотерапевт незабавно след изписването. Освен че получават някаква яснота какво следва оттук нататък понякога пестят и време, което у нас нерядко се губи в чакане на едно или друго лекарство.



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: MD]  
Автор Cилвия78 (...)
Публикувано19.07.11 12:19



Да мерси, присъединявам се към Krasi - наистина е страхотно, че ви има - защото без вашата неоценима помощ хората неразбиращи навътре нещата, се лутат и истина понякога се губи много и много пъти безценно време. Ние изчакваме повторния ХЕР2/Киш да излезе и веднага ще бъде представена на комисията от хирурга, това го разбрахме. Ще се възползвам, още веднъж от компетентното мнение и на двама ви, след излизането на резултата и назначената терапия, доколко е адекватна, за да разбера дали да настоявам пред майка ми да търси евентуално и друго мнение или не. Благодаря отново и Господ много здраве и успехи в професията да ви дава.



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: Cилвия78]  
Автор *jull**Модератор (нощна птица)
Публикувано21.07.11 18:46



Въпросът е на din51

"Здравейте,
Наскоро, при изследвания на PSA с показател 12,5 и след биопсия на простатата във ВМА се установи в ляво латерално база Б11-13974 зона на високо диференциран простатен аденокарцином скор по Глисън 2+2=4. При направения МРТ на малък таз заключението е следното - простатен Ца в лявата периферна зона на нивото на базата на жлезата. Суспективни данни за екстркапсулна експанзия към лвеия везикопростатен ъгъл. Не се установяват уголемени регионални лимфни възли. Същтото беше потвърдено и от КТ - няма разсейки в малкия таз, лимфни възлии семенни мехурчета.
Въпроса ми е необходима ли е операция или може да се спре процеса с медикаменти или лъчелечение, което се практикува в болница Токуда.
Благодаря ви предварително за отговора."

"Совите не са това, което са..."


Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: *jull**]  
Авторmari (Нерегистриран)
Публикувано21.07.11 19:29



Здравейте! На 56 години съм и след леко кървене/ не ми беше спрял окончателно цикъла/и последващо пробно абразио, се откри малигнизиран аденоматозен полип на ендометриума до нискодиференциран аденокарценом на ендометриума.В края на 2010г. ми беше направена тотална хистеректомия с двустранна аднексектомия, но понеже резултата от оперативния материал беше "... остатък от ендометриален полип с жлезиста и атипична хиперплазия с преход към високодиференциран аденокарценом - 1В/II pT1b No Mo;G1", се наложи да направя ревизия при която от кюртажния материал -"жлезист ендометриален полип с атипична жлезиста хиперплазия преминаваща в умерено диференциран жлезист ендометриален карценом (G2)", а от оперативния материал - "огнищно разположена атипична жлезиста хиперплазия преминаваща от умерено във високодиференциран жлезист ендометроиден аденокарценом(G1-G2), обхващащ само ендометриума(pT1a) на фона на ендометриоза в горната третина на ендометриума, която преминава в атипична жлезиста хиперплазия с огнища на високодиференциран ендометриален карценом (G1)(pT1b)". По препоръка на патолога, изследвах и стероидните рецептори и се оказа: ЕR-силно положителна реакция, PrR- силно положителна реакция, но не ми беше предписана хормонална терапия, а и според онколога ми е противопоказна. При цитологочно изследване на гинекологична цитонамазка от този месец резултата е " нормални епителни клетки съответстващи на умерено естрогенно ниво..."След операцията и досега не знам какво трябва да приемам, как да се храня за да не провокирам допълнително завишаване на естрогените.... Топли вълни нямам /като изключим редките случаи на нощно изпотяване/. Започнах да пия Новомин и Алое вера, но без консултация с лекар се страхувам дали няма да провокирам отново развитие на ракови клетки, та не да ми помогнат, а да ми навредят. Трябва ли да избягвам храни съдържащи естрогени, които иначе са препоръчителни при менопауза? Ще Ви бъда много благодарна ако ме посъветвате, при тези резултати и без хормонотерапия имам ли основание за притеснение.



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: *jull**]  
Автор PRN ()
Публикувано21.07.11 21:34



Отговор на въпроса на din51

Това което описваш е ранен рак на простатата, който е напълно лечим и с операция и с лъчетерапия (медикаментите сами по себе си не лекуват рак, но могат да задържат процеса).

Дали и как много зависи от това на колко години е пациента, в какво общо състояние, той какво иска и как вижда нещата. Много възрастни пациенти могат да се оставят и без лечение - само на наблюдение на първо време. И операцията и лъчетерапията (дори потенциално брахитерапия) са опции с общо взето еднакъв шанс за излекуване, но различни странични ефекти.

Редактирано от *jull** на 21.07.11 22:04.



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: mari]  
Автор PRN ()
Публикувано21.07.11 21:43



Не виждам особена причина за притеснение. Ако въобще имаш рак на ендометриума (малко е рано за това като възраст, а и е имало доста чудене с хистологията, понякога не е толкова лесно да се различи рака от хиперплазиите, който са доста чести на границата на менопаузата) това е много ранна фаза. Операцията е напълно достатъчна като лечение.

Хормоналните рецептори разбира се, че ще са положителни, какви други да бъдат когато става дума за ендометриум. Не съм и чувал да се изследват в такива случаи. Това не означава нищо (не е като при рака на гърдата). Хормонално лечение с Провера не се прави в случаи като твоя. Яж нормални неща, който нормално ядеш и толкова, без да се слагаш на специална диета. Оставила си проблема зад гърба си.



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: PRN]  
Авторmari (Нерегистриран)
Публикувано21.07.11 23:02



Заради това- да провеждам или не лъчетерапия, беше важно да се уточни ниско или високодиференциран е и това наложи ревизия на резултата.
Хиперплазията - казаха ми,че не е рак, но би могло да се развие като рак и ме посъветваха някой ренгенолози да направя 6 брахитерапии,а онколога ми каза ,че не е трябвало да правя.
Колкото до естрогена съм чела,че е най- малко необходим при тази диагноза и да се внимава с храните които го съдържат.
Ще се постарая наистина да го оставя зад гърба си и да не го мисля повече.
Много Ви благодаря!Жив и здрав да сте!



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: *jull**]  
Авторянuцa (Нерегистриран)
Публикувано26.07.11 17:16



Въпросът е преместен в темата Алтернативи за лечение на рак":

Редактирано от *jull** на 26.07.11 19:28.



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: PRN]  
Авторuвa75 (Нерегистриран)
Публикувано26.07.11 19:46



На 09.07.10, при последната химиотерапия на мама и е направено рентгеново изследване на бял дроб - "Релакс.Диафр.Декст.
Моля Ви, разяснете какво означава това.



Тема Re: ВЪПРОСИ КЪМ ЛЕКАРИТЕ № 6нови [re: PRN]  
Автор krasi ganchev (непознат )
Публикувано27.07.11 23:04



ЗДРАВЕИТЕ НАКРАТКО НАПРАВИХ 2 ОПЕРАЦИИ ЗА 1ДНА ГОД ОТ РАК В ОБЛАСТА НА ГЛАВАТА НА 35 ГОД САМ ОКОНЧАТЕЛНА ДИАГНОЗА .....КАРЦИНОМА КАВИ НАЗИ ДЕКСТРА .СТ ПОСТ СИАЛОАДЕНЕКТОМИА ГЛ СУБМАИДИБУЛАРИС ДЕКСТРА ПРО КАРЦИНОМА.СТ ПОСТ ТГТ МОЛИАВИ КАЙЕТЕМИ ИСТИНАТА ГОЛИАМ ИЛИ МАЛАК ШАНС БЛАГОДАРИА




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2014 Dir.bg Всички права запазени.