Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:57 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема паническо разстройство при ХМЛнови  
Автор пoпи (минаващ)
Публикувано22.04.11 08:10

Здравейте вчера колабирах на улицата без загуба на съзнание кръвното ми беше след час 110 на 95 една приятелка ми помогна да се добера до къщи живея сама лежах дълго и след 6 часа ми стана по-лошо и отидох с такси - не можех да ходя самостоятелно с залитане и загуба на равновесие в МЦ Превент на Красно село там казаха че съм неврологичен случай и извикаха линейка на бърза помощ да ме извози до 1 градска болница там ме видя невролог и каза че е паническо зазстройство не ми сложиха диазепам казах че съм с ХМЛ и на Тасигна и после ме пратиха в къщи защото по празниците нямало скенер а в линейката тръскаше много и главоболието ми се засили и ми се гадеше всъщност ме оставиха без лекарство и помощ в къщи намерих ксанакс изписван ми е от личния лекар за безсънието не знам за него дали се съчетава с Тасигна в страницата на лекарството не видях противопоказания лошото е че съм с ниски тромбоцити бяха на 80 два месеца и д-р Хаджиев от хематологията в Александровска ми намали Тасигна на 3 табл така го пия два месеца а в края на март имах голям кръвоизлив преди това повече от 2 седмици кръвотечение и на 29.03 ми правиха абразио с пълна упойка в Майчин дом след това ми се срина хемоглобина но поне тромбоцитите се качиха на 100 никога досега не съм имала паническо разстройство сама съм в кащи мама идва от Полша но ще дойде във вторник какво да правя от Бърза помощ казаха че трябва скенер но сме в почивни дни имам направление за болница - неврология да ходя ли другаде за второ мнение след ксанакса съм малко по-добре но ме е страх защото съм сама в къщи

Тема Re: паническо разстройство при ХМЛнови [re: пoпи]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано22.04.11 12:17

Страхът ще ти докара още главоболия. Намери начин, някой да има около теб. Знам, че е трудно, но така ще си спокойна, че ако стане нещо ще има кой да извика линейка. А самото спокойствие няма да позволи да колабираш. Като те взима линейка и това е спешна помощ, не са ли длъжни да направят скенер в спешното?

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Автор flora bg (maman)
Публикувано22.04.11 12:25

Попи може да ти се види смешно или глупаво но аз много често правя тези вдишвания и ми помагат при сктрах и нервни разстройства.Опитай лесни са.И друго тези дни са свети отправяй молитви всеки ден ако си добре иди на църква,запали свещ там или в къщи и си поговори с Бога - всичко това помага.

Животът е сцена,а ние сме артисти!

Тема Re: паническо разстройство при ХМЛнови [re: flora bg]  
Автор Kaлoянa (пристрастен)
Публикувано22.04.11 21:14

Попи, ако имаш възможност купи си това

Живота е рисуване без гума за триене.

Тема Re: паническо разстройство при ХМЛнови [re: Kaлoянa]  
Авторyraaa (Нерегистриран)
Публикувано23.04.11 06:15

Попи, в Бг., някога имаше телефон на доверието..намери го и званни..ползвала съм го , няколко пъти...много е добре ...опитай , непременно!

Автор Юлия 50 ()
Публикувано23.04.11 06:52

Попи стегни се, всичко това което ти се случва си го провокирала от твоите негативни мисли, и тревожност и страх, но страхът ти е неоснователен.
Има един чай, за сърдечна невроза, така се казва чая- билков е и много хубав.Пие се при тревожност, потистатост.
Намери някой с когото да излезеш, и да се поразсееш, дори да зяпаш само по витрините на магазините пак е нещо.
На мен пък най ми помага, да седна сама на някоя пейка, или автобусна спирка и да си зяпам хората и автобусите.Така се разтоварвам, и успокоявам, намери начин, и ти да си намериш твоя начин

Ако ти сама не си помогнеш, нито скенер, нито лекар, нито никой не може да ти помогне!Всичко е в главата ти разбери!

Тема Re: паническо разстройство при ХМЛнови [re: Юлия 50]  
Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано23.04.11 10:30

Попи, мила, ние сме тук! Може и тази мисъл да ти подейства успокояващо.

Знам за какво говориш. Колегите са викали линейка за мен в подобен момент. Аз съм с ниско кръвно и дълго време мислех, че от това ми се вие главата, но после най-сетне се намери някой да ми каже, че е част от дискомфорта при климактериум. И пак като ми се завърти главата понякога се панирам и усещам как сама увеличавам този ефект. Постепенно се научих се да го овладявам. Изтръсквам глава сякаш да оттърся паниката от себе си, вдишвам бавно и дълбоко и започвам да си повтарям: Всичко в моя свят е наред! Всеки ден, във всяко отношение положението става все по-добро и по-добро! Аз съм здрава, жизнена, енергична!

Щом ми мине отново вълна на паника и лоша мисъл веднага я изтръсквам от себе си и отново започвам да повтарям: всичко в моя свят е наред!

И още: в такива моменти пия много вода и си казвам, че тя отмива всичко лошо от мен, че е живителна течност, че е магически елексир!

Това дишане, което Фло ти препоръча не мисля, че е точно за този момент. Може по-късно да го овладееш, но сега от него ще ти се завие свят и може пак да се паникьосаш. Сега по-добре да дишаш бавно и дълбоко.

Ще се справиш, ние сме до теб!

Тема Re: паническо разстройство при ХМЛ [re: Ekna]  
Автор пoпи (минаващ)
Публикувано24.04.11 12:36

Благодаря ви, приятели, за подкрепата и за хубавите съвети. Аз съм вече добре, благодарение на Божията помощ. Христос воскресе и Божията любов ни озари! Обичам ви! Пожелавам ви спокойни и радостни празници и много здраве!

Автор naneta1 (член)
Публикувано24.04.11 15:30

Уф, отдъхнах си! Толкова те мислих, миличка...

Автор Poзмapия (жилава)
Публикувано26.04.11 09:19

Човешкият мозък е фина лаборатория и най-малкото вмешателство в биохимията му го изкарва от равновесие.

Като човек страдащ дълги години от депресия, мога да ти кажа, че и от най-обикновен аспирин, антибиотици при грип, фервекс и подобните му, ми се усилват симптомите на депресия и се стига понякога до панически атаки.

А що остава до онко-медикементи.

Не съм специалист разбира се, но предполагам, че такъв е механизмът.

Просто трябва да знаеш, че паническите пристъпи са предизвикани от тях. Няма страшно. Приеми ги като неприятни странични ефекти и си продължавай спокойно терапията.

Послушай съвета, даден ти по-горе, имай винаги близък човек до себе си в такива моменти.

"Умиране няма и задачата има решение." - Ст. Джонсън

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.