|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
паническо разстройство при ХМЛ
|
|
Автор |
пoпи (минаващ) |
Публикувано | 22.04.11 08:10 |
|
Здравейте вчера колабирах на улицата без загуба на съзнание кръвното ми беше след час 110 на 95 една приятелка ми помогна да се добера до къщи живея сама лежах дълго и след 6 часа ми стана по-лошо и отидох с такси - не можех да ходя самостоятелно с залитане и загуба на равновесие в МЦ Превент на Красно село там казаха че съм неврологичен случай и извикаха линейка на бърза помощ да ме извози до 1 градска болница там ме видя невролог и каза че е паническо зазстройство не ми сложиха диазепам казах че съм с ХМЛ и на Тасигна и после ме пратиха в къщи защото по празниците нямало скенер а в линейката тръскаше много и главоболието ми се засили и ми се гадеше всъщност ме оставиха без лекарство и помощ в къщи намерих ксанакс изписван ми е от личния лекар за безсънието не знам за него дали се съчетава с Тасигна в страницата на лекарството не видях противопоказания лошото е че съм с ниски тромбоцити бяха на 80 два месеца и д-р Хаджиев от хематологията в Александровска ми намали Тасигна на 3 табл така го пия два месеца а в края на март имах голям кръвоизлив преди това повече от 2 седмици кръвотечение и на 29.03 ми правиха абразио с пълна упойка в Майчин дом след това ми се срина хемоглобина но поне тромбоцитите се качиха на 100 никога досега не съм имала паническо разстройство сама съм в кащи мама идва от Полша но ще дойде във вторник какво да правя от Бърза помощ казаха че трябва скенер но сме в почивни дни имам направление за болница - неврология да ходя ли другаде за второ мнение след ксанакса съм малко по-добре но ме е страх защото съм сама в къщи
| |
Тема
|
Re: паническо разстройство при ХМЛ
[re: пoпи]
|
|
Автор |
Buba67 () |
Публикувано | 22.04.11 12:17 |
|
Страхът ще ти докара още главоболия. Намери начин, някой да има около теб. Знам, че е трудно, но така ще си спокойна, че ако стане нещо ще има кой да извика линейка. А самото спокойствие няма да позволи да колабираш. Като те взима линейка и това е спешна помощ, не са ли длъжни да направят скенер в спешното?
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
| |
Тема
|
|
|
Автор |
flora bg (maman) |
Публикувано | 22.04.11 12:25 |
|
Попи може да ти се види смешно или глупаво но аз много често правя тези вдишвания и ми помагат при сктрах и нервни разстройства.Опитай лесни са.И друго тези дни са свети отправяй молитви всеки ден ако си добре иди на църква,запали свещ там или в къщи и си поговори с Бога - всичко това помага.
Животът е сцена,а ние сме артисти!
| |
Тема
|
[re: flora bg]
|
|
Автор |
Kaлoянa (пристрастен) |
Публикувано | 22.04.11 21:14 |
|
Попи, ако имаш възможност купи си това
Живота е рисуване без гума за триене.
| |
Тема
|
[re: Kaлoянa]
|
|
Автор | yraaa (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.11 06:15 |
|
Попи, в Бг., някога имаше телефон на доверието..намери го и званни..ползвала съм го , няколко пъти...много е добре ...опитай , непременно!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Юлия 50 () |
Публикувано | 23.04.11 06:52 |
|
Попи стегни се, всичко това което ти се случва си го провокирала от твоите негативни мисли, и тревожност и страх, но страхът ти е неоснователен.
Има един чай, за сърдечна невроза, така се казва чая- билков е и много хубав.Пие се при тревожност, потистатост.
Намери някой с когото да излезеш, и да се поразсееш, дори да зяпаш само по витрините на магазините пак е нещо.
На мен пък най ми помага, да седна сама на някоя пейка, или автобусна спирка и да си зяпам хората и автобусите.Така се разтоварвам, и успокоявам, намери начин, и ти да си намериш твоя начин
Ако ти сама не си помогнеш, нито скенер, нито лекар, нито никой не може да ти помогне!Всичко е в главата ти разбери!
| |
Тема
|
[re: Юлия 50]
|
|
Автор |
Ekna (Усмивка) |
Публикувано | 23.04.11 10:30 |
|
Попи, мила, ние сме тук! Може и тази мисъл да ти подейства успокояващо.
Знам за какво говориш. Колегите са викали линейка за мен в подобен момент. Аз съм с ниско кръвно и дълго време мислех, че от това ми се вие главата, но после най-сетне се намери някой да ми каже, че е част от дискомфорта при климактериум. И пак като ми се завърти главата понякога се панирам и усещам как сама увеличавам този ефект. Постепенно се научих се да го овладявам. Изтръсквам глава сякаш да оттърся паниката от себе си, вдишвам бавно и дълбоко и започвам да си повтарям: Всичко в моя свят е наред! Всеки ден, във всяко отношение положението става все по-добро и по-добро! Аз съм здрава, жизнена, енергична!
Щом ми мине отново вълна на паника и лоша мисъл веднага я изтръсквам от себе си и отново започвам да повтарям: всичко в моя свят е наред!
И още: в такива моменти пия много вода и си казвам, че тя отмива всичко лошо от мен, че е живителна течност, че е магически елексир!
Това дишане, което Фло ти препоръча не мисля, че е точно за този момент. Може по-късно да го овладееш, но сега от него ще ти се завие свят и може пак да се паникьосаш. Сега по-добре да дишаш бавно и дълбоко.
Ще се справиш, ние сме до теб!
| |
Тема
|
[re: Ekna]
|
|
Автор |
пoпи (минаващ) |
Публикувано | 24.04.11 12:36 |
|
Благодаря ви, приятели, за подкрепата и за хубавите съвети. Аз съм вече добре, благодарение на Божията помощ. Христос воскресе и Божията любов ни озари! Обичам ви! Пожелавам ви спокойни и радостни празници и много здраве!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
naneta1 (член) |
Публикувано | 24.04.11 15:30 |
|
Уф, отдъхнах си! Толкова те мислих, миличка...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Poзмapия (жилава) |
Публикувано | 26.04.11 09:19 |
|
Човешкият мозък е фина лаборатория и най-малкото вмешателство в биохимията му го изкарва от равновесие.
Като човек страдащ дълги години от депресия, мога да ти кажа, че и от най-обикновен аспирин, антибиотици при грип, фервекс и подобните му, ми се усилват симптомите на депресия и се стига понякога до панически атаки.
А що остава до онко-медикементи.
Не съм специалист разбира се, но предполагам, че такъв е механизмът.
Просто трябва да знаеш, че паническите пристъпи са предизвикани от тях. Няма страшно. Приеми ги като неприятни странични ефекти и си продължавай спокойно терапията.
Послушай съвета, даден ти по-горе, имай винаги близък човек до себе си в такива моменти.
"Умиране няма и задачата има решение." - Ст. Джонсън
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|