Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За лекарите, прогнозите и за Ембадем специалнонови  
Автор TheaO5 (другата аз)
Публикувано02.04.11 15:29

Исках да пиша на лични, но не разбрах дали Емчето е регистрирана.
Не мога да го кажа с тази топлота, която е изразила Екна, но същото чувство има в сърцето ми.
Емче, миличка, да ме извини PRN, но преди повече от 5 години, наред с точното разчитане на диагнозата и мнение за лечение, каза, че нещата при мен са много, много сериозни. Децата ми бяха, да кажа „стреснати”, та ми отне много сили АЗ да накарам моите близки да повярват, че ще се справя.

Никой на тази земя не може да знае колко ще издържи един човек, особено ако живее с надежда. Тя наистина мобилизира силите и наистина има толкова случаи, когато казват, че било цяло чудо как някой оцелял.
Затова не губи надежда, не си поставяй дългосрочни цели, а мънички желания всеки ден по малко! Награждавай себе си с радости и удоволствия, които ти се искат!

Прегръщам те и заедно с другите ти изпращам цялата си позитивна енергия!

Тема Re: За лекарите, прогнозите и за Ембадем специално [re: TheaO5]  
Автор Ekna (Усмивка)
Публикувано02.04.11 17:26

Да, и аз се опитвах да запазя личния й свят ... Бадемче, една дума ще е достатъчна ако не искаш да пишем и ще продължим да подкрепяме съвсем тихо, само в мислите си ...

Thea, благодаря ти, мила за подкрепата - толкова ми е важна, сякаш се отнася до мен самата!

Все пак благодаря и на PRN. Като че рядко излиза от рамките на кратките професионални коментари. И все пак се постара да бъде обективен.

Разбирам какво казвате, уажаеми PRN! Навярно наистина е нужна коренно различна вътрешна мотивация ... да се игнорират погрешно тълкувани отговорности, вина и дълг... Със сигурност близките трябва да скрият страхът, безнадеждността, болката и егозима дори от самите себе си... наистина сте прав - другите нямат значение! Наистина не трябва да се чувства длъжна да е силна - все пак е човек с всички слабости, които може да има ... Явно съм забравила някои от уроците, които на мен лично ми поднесе животът преди 5 г. Но, сега, когато съм в "ролята" на "близък" все пак мисля, че не бива да крия състраданието, надеждата и любовта, която дълбоко в себе си чувствам.

Тема Re: За лекарите, прогнозите и за Ембадем специалнонови [re: Ekna]  
Авторembadem (Нерегистриран)
Публикувано03.04.11 10:41

Скъпи мои, благодаря Ви, не искам на лични - подкрепяйте ме тук!

Тема Re: За лекарите, прогнозите и за Ембадем специалнонови [re: embadem]  
Автор naneta1 (минаващ)
Публикувано03.04.11 15:46

Емче, не вярвай на прогнозите - трябваше да съм в по-добрия свят вече от почти три години, ама хей ме на - даже планове имам за следващите три! Метастазите са си налице, уж ме лекуват и аз сама си се лекувам с какво ли не и живота си продължава, защото е толкова прекрасен! А ти си упорита и смела, пък и още толкова задължения имаш да свършиш. С толкова подкрепа и толкова много хора, които те обичат - прави каквото трябва, пък те нещата си се подреждат сами!

Тема Re: За лекарите, прогнозите и за Ембадем специалнонови [re: embadem]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано03.04.11 23:08

Скъпа Ема, съпругът ми преди 5 години беше иноперабилен и с прогноза 3-4 месеца.
Но той каза - ще се боря и ще живея!
След 2 год. химиотерапия и трета операция за премахване на тумора, за момента нещата са повече от добри.
Шапка свалям на такива хора! Не, че ми е съпруг, но той направи невъзможното според лекарите.
Бъди силна и се бори!

Тема Re: За лекарите, прогнозите и за Ембадем специалнонови [re: ket1234]  
Автор nadia_O6O6 (позитивна)
Публикувано04.04.11 10:07

Емче, мила! Не спирам да мисля за теб! Не чети прогрози - това е една празна статистика. Тук има толкова примери на хора, преодолели тази "преживяемост" - толкова я мразя тази дума

.
Знам, че не си се предала, човек като теб не се предава току така - без бой. Дано лечението има ефект, пробвай и други средства /де да знаех какви/, довери се на инстинкта си и вярвай, че има смисъл. Ти си едно силно и борбено момиче и аз вярвам, че ще се справиш! Винаги можеш да разчиташ на мен, че съм готова да ти помогна с каквото мога!
Прегръщам те силно!

Тема Лапатинибнови [re: nadia_O6O6]  
Автор Buba67Модератор ()
Публикувано04.04.11 11:50

Бадемче, както вече казах на Екна, няма в момента клинични проучвания с Лапатиниб в комбинация с друго лекарство /информацията е с днешна дата/. Ще има, но не е ясно кога ще започнат. Аз ще звъня всеки месец в Глаксо, за да разберем кога и в коя болница ще започнат. Лапатиниба като лекарство по Наредба 34 се изписва, знаеш, реда също го знаеш, комитет и т.н.
Ако имаш нужда от нещо, ми изпрати мейл, аз ще направя каквото мога. И се дръж, защото всичко зависи от нас самите. Моите 2, 3 години да сложа нещата си в ред изтекоха още през 2008ма. Силни прегръдки от мен.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен

Тема Re: Лапатинибнови [re: Buba67]  
Авторembadem (Нерегистриран)
Публикувано04.04.11 15:25

Благодаря ви от сърце! Държа се. Като ми пишете много се обнадеждавам.

Тема Re: Лапатинибнови [re: embadem]  
Автор sunka75 (дъщеря)
Публикувано04.04.11 18:16

Еми,исках да ти кажа, че си в мислите ми и съм сигурна, че и този път ще се справиш!!! Да , човек има право понякога, да е отчаян и слаб, но точно Ти нямаш право на това и то точно в момента. Ще се справиш, заради близките си, заради всички, които обичаш и за които си единствена и неповторима. Не се предавай момиче!!! Прегръщам те силно!!!

Тема Re: За прогнозите и за Ембадемнови [re: embadem]  
Автор TheaO5 (другата аз)
Публикувано04.04.11 20:18

Емче,
Аз в никакъв случай не се противопоставям на едно компетентно лекарско мнение. Но често и най-добрите са добри специалисти, но в по-тесни области.

А ние тук имаме едно предимство и то е в разнообразната информация и всякаквите съвети, които си споделяме.
Аз специално съм привърженичка на комбинацията от традиционна медицина и съпътстващо подпомагане или алтернативно лечение.

Извинявам се, че ще се върна към мои преживявания, но само като пример, за да бъда достоверна. Знае се, че Таксолът е много силно химиотерапевтично лекарство. Едно от неговите странични действия беше, че ми се повиши доста кръвното налягане, имах проблеми и със сърцето.... Дори кардиологът от онкодиспансера не можа да ми предложи нещо за облекчаване. Но имах прекрасен личен лекар- кардиолог. Три месеца вземах неговите лекарства, докато това изчезна.
За съжаление, той си отиде много млад от инсулт, а ми звънеше в къщи, за да пита как съм....

Затова миличка, не се притеснявай да търсиш начини за съчетаване на различни лекарства и подходящи добавки, за да облекчаваш състоянието и да продължаваш - последователно, малко по малко и непрекъснато!
И ако нещо конкретно те интересува, тук все ще има кой да каже.
Прегръщам те!

Наде мила, и ти се грижи за себе си!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.