|
Тема
|
?!? .....
|
|
Автор |
elen78 (оптимист ) |
Публикувано | 03.03.11 13:14 |
|
Почувствах се.....омърсена и скандализирана от последните изказвания на химиотерапевта .....
Защо, се отрича очевидното?!
Защо, се говори цинично за доказаното действие на хомеопатията и другите алтернативи, които са ИЗЛЕКУВАЛИ много хора?!
И КОМУ Е НУЖНО ТОВА...?!
Редактирано от elen78 на 03.03.11 18:05.
| |
Тема
|
Re: Много,много лицемерие и цинизъм.Кому е нужно това?
[re: elen78]
|
|
Автор |
LlDl_ru (Живучая!!!) |
Публикувано | 03.03.11 15:14 |
|
това е от архива от 2004г ...
минаха цели ... 7г оттогава !!!
а Вие защо вадите стари статии?
... butterfly effect ...
| |
Тема
|
[re: LlDl_ru]
|
|
Автор |
elen78 (оптимист ) |
Публикувано | 03.03.11 15:38 |
|
Ами, 2004 не е толкова отдавна.....
А, защо ги вадя е очевидно!
Както и да е, не съм искала да създавам смут.
А, по-скоро дискусия, защо им е нужно на някои медици да се крият зад малкият си пръст?!
Лиди, може би има ново инфо(след 7-години), което не съм чула/видяла изнесено от медика?
Ако, някой модератор реши, че темата ще предизвика ненужни емоции, да я изтрие!
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от elen78 на 03.03.11 15:43.</EM></FONT></P>Редактирано от elen78 на 03.03.11 16:03.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Лuлuaнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.03.11 16:06 |
|
Честно казано, аз не видях нищо лицемерно или цинично в тази статия. Човекът е лекар, един от водещите специалисти в борбата с рака и споделя опит и мнение.
А ти би ли споделила с нас твоя опит по отношение на хомеопатичното лечение на рака? Но по възможност аргументирано, а не емоционално.
За да не скачаш веднага срещу мен, ще кажа, че аз от няколко години съм с подобна диагноза, спазвам много стриктна диета, изчела съм маса литература и за традиционната, и за алтернативната медицина, но досега освен общи приказки във вестникарски статии не съм намерила обективни доказателства за лечение на рака с хомеопатични лекарства.
| |
Тема
|
[re: Лuлuaнa]
|
|
Автор |
elen78 (оптимист ) |
Публикувано | 03.03.11 16:31 |
|
Ами, цинично е ! Защото доктора сравнява хомеопатията с -ефекта от наблюдаването на залеза!
Аз лично познавам много хора, които са се излекували от жестоки алергии!
Медицината е реагирала само на симптомите с кортизони, които нямат терапевтичен ефект, а само временно облекчаващ!
Друг случай-позната с много-ниско желязо(анемия) години наред приема хапчета и провежда лечения, ама нищо не й помогна.
Хомеопат и направи лечение и сега е много добре, вече 3-години.
Излекувани от рак, чрез хомеопатия не познавам, но много от пишещите тук се поддържат и стигат до ремисия или стопиране на развитието на рака, използвайки хомеопатични средства.
А, излекувани от рак, от алтернативна медицина, познавам 2-ма човека лично! Не броя момичетата пишещи тук, а те не са фантоми....!
Наистина реагирах емоционално, с пускането на темата. Защото на никои не са му нужни отрицателни емоции....А, ако започнем да нищим...., със сигурност ще ги има.
Извинявам се, но вече май е късно
Лилианче, на теб от цялото си сърце желая ремисия!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ekna (Усмивка) |
Публикувано | 03.03.11 17:24 |
|
Мила Елен78, без да искам да навлизам в спор, само споделям това, което ми направи впечатление в последния ти постинг:
Не изчетох статията, навярно е извадено от контекста и тона на изказването, но вярвам, че, сам по себе си, ефектът от наблюдаването на залеза може да бъде наистина чудодеен, стига да отвориш ума и сърцето си.
Иначе по темата - не отхвърлям, но и не величая никой от методите . Не ми допадат категоричните мнения, които претендират за всеобхватност и обществено признание. Опитът ни научи, че всеки сам трябва да направи своя избор. Нали знаеш, от всяка трудна ситуация има поне два избора. Единият от тях е правилния. Но кой - всеки сам решава.
Хомеопатията не е подходяща във всеки случай, защото е известно, че ефектът при нея настъпва по-бавно. Ракът е агресивно и бързо развиващо се заболяване и има риск в последната права от надпреварата да надвие лечебния ефект на хомеопатичния лек.
А и в крайна сметка независимо от прилагания метод без лъжичка от лекарството Вяра никое средство не би помогнало.
Прегръдки
| |
Тема
|
[re: Ekna]
|
|
Автор |
elen78 (оптимист ) |
Публикувано | 03.03.11 17:42 |
|
Екна, абсолютно съм съгласна с теб!
п.с Точно категоричното отричане в статията ме жегна, ама и аз съм лесно-запалима.......признавам...
| |
Тема
|
[re: Ekna]
|
|
Автор |
*jull** (нощна птица) |
Публикувано | 03.03.11 19:31 |
|
... ефектът от наблюдаването на залеза може да бъде наистина чудодеен".
Точно така, мила Екна, това е и методът на Хира Ратан Манек - писали сме за него, а за тези, които не са го чели, ето инфо:
А който иска още, ето още:
"Совите не са това, което са..."
| |
Тема
|
|
|
Автор |
LlDl_ru (Живучая!!!) |
Публикувано | 03.03.11 21:13 |
|
аз не следя точно този д-р какви изяви е имал през тези 7г, а попитах ЗАЩО - може би си е променил мнението през това време ...
всичко тече, и всичко се променя...
съгласна съм с Екна на всичките 100%
... butterfly effect ...
| |
|
|
|
|