|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Как бихте постъпили вие
|
|
Автор |
nepokorniqt (непознат
) |
Публикувано | 26.12.10 21:34 |
|
Съпругата ми почина преди три месеца.Бяха и направени две онкологични операции и една на бъбрека за поставяне на нефростома.След операцията за поставянето на нефростомата се получи урологична инфекция,на която никой не обърна внимание.Лошото е че имаше много индикации за урологична инфекция и бъбречна недостатачност,които не бяха взети под внимание.
Към края м.Август постъпи за 5 дни във онкологията,след което я изписаха.Началото на септември се почувства много зле и отново я закарах във болницата.Настоявах да обърнат внимание на урологичната инфекция,но нищо не се получи.След три дни ми казаха да си я прибирам във къщи.
Не вярвах на казаното от лекарите при първото нито при второто постъпване във онкологията.Веднага след второто изписване направихме изследвания на кръв и урина-на частно.Резултатите бяха смразяващи.За съжаление вече беше твърде късно,защото съпругата ми получи бъбречна недостатачност и почина.
Реших да изискам онкологичното досие на съпругата си,защото както по горе казах,не вярвах на лекарите които я лекуваха.
След обстоен преглед на досието открих че са укрити доста изследвания,сочещи урологична инфекция.Същата инфекция за която и при двете постъпвания бях им казвал и молил да обърнат внимание.
Още при първото постъпване лекарите са установили висока урея,креатенин,положителен резултат за нитрити(възпалителен процес и бактериално разлагане на урината, т.е. белег на уроинфекция),левкоцити-100 ,еритроцити-50 и белтък-0.25.
Тези и много други изследвания не са нанесени във епикризата.За тях научавам след като съпругата ми е починала.
Продължавам да си задавам въпроса-сърца нямат ли тези лекари?Защо скриха тези изследвания и защо не предприеха никакви действия срещу урологичната инфекция?
Как бихте постъпили ако на вас ви се беше случило това за което ви разказах по горе?
Бихте ли търсили отговорност за деиствията на лекарите?
| |
Тема
|
Re: Как бихте постъпили вие
[re: nepokorniqt]
|
|
Автор | тoвa нe e иcтинa (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.12.10 23:56 |
|
Моите съболезнования за съпругата ти!Това наистита е НЕЧОВЕШКО.Тъпите копелета трябва да си платят за невежеството.Почвай ги един по един.Око за око братленце.Нема друг начин.В тая държава всеки си мисли ,че е безнаказан в това число и докторите.Ние като не работим както трябва на работното си място ни наказват,а те -било лекарска грешка.Като са се записали да учат медицина трябва да са били на ясно ,че грешките ще им са фатални и не трябва да ги допускат дори и 0,01%.Още веднъж много съжалявам за случилото се с твоята съпруга
| |
|
Аз също съм на мнение,че трябва да има наказание за грешките им.И мисля,че докато продължаваме да си мълчим и понасяме тяхното безхаберие,всичко ще продължава по същия начин.Никой не заслужава подобно отношение.И аз съм в подобно положение,но скоро започвам да действам.Буба беше пуснала тема за медицински одит,но не успях да я намеря.Предполагам,че ще пише и тук.Приеми моите съболезнования за съпругата ти!
| |
|
Има разлика между лекарска грешка и немърливост. Лекарската грешка е когато при най-доброто от лекаря - се допуска грешка. Това е по скоро от ограниченията на медицината. Лекарската грешка не е наказуема, и не е редно да бъде наказуема. Ама лекарските грешки са малко. Много по често се прикрива обикновена немърливост и безхаберие. Които трябва да бъдат наказвани.
В случая си е чиста немърливост - недобросъвестно изпълнение на служебни задължения, в случая причина за смърт.
При лекарската грешка имаш добросъвестно изпълнение на служебни задължения.
Не съм юрист, та може и да не съм прав.
Bеer? Mоre?
| |
|
Консултирай се с адвокат. Има юристи специализиращи медицински дела.
Имай предвид че има няколко сериозни проблема:
1. Експертизата. Трудно ще намериш вещи лица. Но все пак е възможно.
2. Делата течат бааааааавно. Човек се уморява. И може да се откаже.
Един познат юрист ми разправяше за свой случай. В който жената накрая се отказва от делото. А са имали сериозни шансове да спечелят.
По някога пациента (или близките му) не могат да преценят адекватно фактите. Ама по някога става дума за очевидно престъпна небрежност.
И мисля че ако се запасиш с търпение, може да успееш да осъдиш мърлячите.
И мисля също така че може да споделиш от кого точно си недоволен. Все пак по такъв начин ще можеш да предпазиш други хора.
Bеer? Mоre?
| |
|
Една от причините да пиша е точно тази за която ти казваш.Искам да предупредя хората да бъдат по бдителни и да не се доверяват на 100% на казанато от лекарите,да търсят и второ мнение във определени моменти.Случката за която пиша се случила във Велико Търново.За момента не е подходящо да съобщавам имена,защото подготвям втора жалба за прокуратурата.Изпращам няколко линка от пресконференцията която дадох във В.Търново и интервюто заснето и излъчено по телевизията.Много ми е болно че лекарите прехвърлят всичко на основното заболяване (на рака). Оправдават се със него и на практика не лекуват други заболявания от които си отиват много хора. Положението на последък е трагично. На никого не пожелавам да се сблъска със лошото отношение и незаинтерисоваността на лекуващите.
Редактирано от *jull** на 27.12.10 23:08.
| |
|
Значи - за някои неща болниците вина нямат. Например за кръвта. Като няма кръв, просто няма кръв и толкоз. А кръв няма. За съжаление нямаме навици да даряваме когато можем.
С бърза помощ нещата също са криви. Имат доста свободни места, позицията не е атрактивна. Нямам и представа дали нямат и специални инструкции. Проблема, поне до колкото аз мога да го видя, е че не са оборудвани - макар че не би трябвало да е проблем да ви закарат до Онкодиспансера.
За мен в случая големия гаф е липсата на лечение на възпалението. В края на краищата лечението на бъбречни инфекции е евтино.
ПП
Лекар съм по образование, та защитавам своите, ама в случаи на очевадни безобразия - трябва да се взимат мерки.
Пак казвам - задължително се консултирай с адвокат. Може би е добре иска или обвинението (нямам идея какво трябва да бъде) трябва да е добре "премерено".
Може би е добре да се концентрирате именно на отказа на лечение на уроинфекцията.
Голямата трагедия е че има множество подобни случаи - обикновена или необикновена немърливост (престъпна небрежност) които просто си "течат".
За сметка на това - медиите ги пълнят със зрелища като Гонооряховската сага - и най-вероятно лекарите там са виновни само за циничен език (в конкретния случай).
Bеer? Mоre?
| |
|
Приеми моите съболезнования!
Ще ти кажа как аз постъпих. Нашата история също се развива във Велико Търново. Мама си отиде! Аз също съм на мнение, че там са много небрежни. Съжалявам само, че толкова пари се хвърлят да ходят по разни симпозиуми, защото нямат елементарно отношение към болните. Та да мина направо към съвета. Изискай си досието, те нямат право да ти го откажат. Мен ме мотаха 2 месеца, но най- накрая ми го дадоха. Закона за това е на твоя страна. Свържи се с адвокат и нека прегледат случая. Относно протакането на делата мога да кажа само, че нямам за къде да бързам. Вече загубих най- близкия си човек. Аз лично няма да се откажа, докато не намеря виновните и не си понесат последствията от това, което са сторили.
| |
Тема
|
[re: iliqn4e]
|
|
Автор | Mилeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.10 16:48 |
|
Моите искрени съболезнования за съпругата Ви. Хубаво е че има хора, които като Вас се борят за истината и дано има повече наказани лекари за своята немарливост. Същото е положението в болниците в Пловдив и онкото, думи нямам просто, но така ще бъде докато търпим пълното безхаберие и немарливост на лекарите. В какви времена живеем само, едва ли не като се разболееш и отидеш на лекар те гледа накриво и човек сам търси начин да се лекува, безсмислено плащаме здравни осигуровки след като половината българи се самолекуват и си плащат на ръка, толкова години се говори и как един управляващ не обърна внимание. Жалко само за близките ни хора, които загубихме без време благодарение на българските "лекари".
| |
Тема
|
[re: nepokorniqt]
|
|
Автор | мими (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.11 21:50 |
|
мисля,че проблемът е в системата. днес, ако влезеш в болница - те лекуват само по направлението и диагнозата, с които си влязъл. усложненията или се премълчават, или за тях се вдигат рамете с оправданието "ние лекуваме само първото, другите болежки и придобити здравни проблеми не са за нас". и дори човек да подеме някаква кампания да търси сметка- ще извадят епикризата и ще кажат, с настинка ли си влязъл при нас, лекувахме ли ти настинката- ДА, за бъбречната недостатъчност да си търсил друг лекар...
това е положението.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|