Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:50 03.11.24 
Взаимопомощ
   >> Клуб за борба с рака
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Спешно търся обезболяващинови  
Авторoтчaянa (Нерегистриран)
Публикувано12.12.10 18:25

Здравейте,много моля ,ако някой има останали обезболяващи-опиати да ми пише.Става дума за брат ми който е на 35г от две години се борим с болеста.Първо тумора беше в стомаха,мина 6 курса химиотерапия.Когато малко се поуспокоихе рака се върна.На 1 декември в четвърта хирургия на Пирогов само го отвориха и отново затвориха.Има метастази в десния бъбрек,пикочния мехур и дебелото черво.Диспансеризиран е в онкологията в Младост.От там ни дадоха безплатни пластири,и една рецепта за 10 ампули морфин,които изразходваха още докато беше в Пирогов.В момента си е вкъщи,болките са нетърпими.

Слагаме му по две инжекций морфин,сутрин и вечер+Лидол пак по две ампули.Лошото е че не успяваме да ги открием в аптечната мрежа.Успяхме да осигорим 10 ампули морфин с изтичащ срок до края на декември и то от 1 мг а не от2 мг както е в рецептата.Но и на това сме благодарни.Мъката е голяма стоим до него и нищо не можем да направим за да отнемем поне малко от болките му.В онкодиспансера ни казаха че не могат да ни дадът нищо друго най-рано до 3 януари................а до тогава .............отчаяни сме.
Моля ,ако на някой са останали някакви обезболяващи нека да пише,търсим всички възможни начини за да го обезболим.За съжаление в България онкоболните са оставени да се оправят сами.................сигурна съм че един наркоман по лесно си осигорява опиати отколкото един онкоболен-за съжаление.............Само да спомена може на някой да е от полза,защото нашата лична и това не знаеше и нr въртя цяла седмица.ЖЪЛТИТЕ БЛАНКИ ЗА РЕЦЕПТИ СА НОВИ. Старите не са в обръщение от около 7-8 месеца,но защо ли тя да си направи труда да си набави нови бланки...............

Тема Re: Спешно търся обезболяващинови [re: oтчaянa]  
Автор tininita ( непозната )
Публикувано12.12.10 21:04

мила останали са ми почти цяла опаковка оксиконтин от 40 милиграма -за съжаление годноста му е до декември -с голям труд го намерих миналата година -с удоволствие ще ви го дам-пишете ми на мейла дали да го взема като изляза утре-tatqna_perc@abv.bg

Публикувано12.12.10 22:09

Писах ви на мейла.Благодаря за готовността да помогнете.
Това е моят мейл katideb@mail.bg ако на някой друг са останали,ще сме много благодарни за помоща.

Авторnakata78 (Нерегистриран)
Публикувано12.12.10 22:20

няма ли някакво спасение за братти,аз ще се разровя тука из пловдив за някакви лекарства,и ще пиша ако открия!

АвторOTЧAЯHA (Нерегистриран)
Публикувано13.12.10 17:48

Благодаря на всички които ми писаха.
tinnita нека твоите ампулки помогнат на някой друг.Днес ходих отново в онкодиспансера,от там ми дадоха,засега сме набавили за празниците.След това имаме уверение ,че ще се заредят по аптечните мрежи.
Моля ако някой знае от къде да си намерим ортопедичен матрак нека сподели,какъв е начина за отпускането му.Днес ми казаха,че такъв матрак би облекчил болките и би предотвратил раните от залежаване.Също личната ли трябва да изпрати мед.сестра да включва системите които са изписани или ние трябва да си намерим човек.С инжекцийте се справяме но система не бихме могли да включим.Предварително благодаря .

Тема Re: Спешно търся обезболяващинови [re: OTЧAЯHA]  
АвторSvtlana (Нерегистриран)
Публикувано31.12.10 14:46

Здравейте,и на мен ми се налага да търся спешно обезболяващи за майка ми.Трябва ми Durogesic 50 или 75 гами.Трамадола не помага.От онкодиспансера на нас ни дадоха само това.Майка ми е с рак на панкреса с метастази в черния дроб.Отказаха да я лекуват.Благодаря предварително.
svetlana_n@abv.bg

Тема Re: Спешно търся обезболяващи [re: Svtlana]  
Публикувано04.01.11 20:26

Здравейте Светлана,сега прочетох написаното от вас.
За съжаление ние изгубихме битката с тази коварна болест.
На 30 декември батко почина.

Тъкмо мислех да звъня на аптеката ,която ни доставяше Морфин и Лидол,ако мога да ги върна по някакъв начин.Още не съм звъняла,нямам представа дали изобщо ще ни ги приемат.Имам налични 3 кутий лидол +1 морфин всички са в срок на годност.
Ако на някой са му нужни да пише.

Искам да изкажа огромната си благодарност на Таня-tinnita ,благодарение на координатите които ми даде успяхме да открием страхотна мед.сестра ,която много ни подкрепяше и помагаше.Благодаря ти мила!

Автор дoц. д-p Teoдocиeвa (непознат)
Публикувано04.01.11 21:32

Моите съболезнования за загубата на вашия близък !

Усмивката е най-силното лекарство

Тема Re: Спешно търся обезболяващинови [re: дoц. д-p Teoдocиeвa]  
Публикувано05.01.11 09:37

Благодаря ви дoц. д-p Teoдocиeвa !

Тема Re: Спешно търся обезболяващинови [re: дoц. д-p Teoдocиeвa]  
Автор tininita ( непозната )
Публикувано05.01.11 16:39

Миличка!Толкова Съжалявам за загубата Ви-Знам че нищо не може да Ви утеши-Добре е, че поне нашите близки намериха едно по-човешко отношение в лицето на милата сестричка ,Светла да е паметта на батко ти,,,

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.